KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mart 2026 Cuma
°C

Bingöl'ün geleceği parlak

Bediüzzaman Said-i Nursi Camii temel atma töreninde konuşan Vali Köşger, “Bingöl’ün geleceği parlak. Bugün temelini atacağımız Bin 100 metrekare alanı ve 900 metrekare ibadet alanı bulunan, 2 Kur-an Kursu, 2 Taziye evi, 1 kütüphaneyi bünyesinde barındıran bir külliye olacak caminin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bingöl’ün gelecek kuşaklara hizmetine vesile olmasını diliyorum” dedi.

Bingöl`ün geleceği parlak
10 NİSAN 2016 PAZAR 23:39
0
2908
0
AA aa

 Bingöl Valiliği önceliğinde başlatılan ‘Mahalle Buluşmaları' toplantılarının altıncısı, Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Programda konuşan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Mahallemizin problemleri biliyoruz. Anlık meydana gelen sorunlarla ilgili muhtarımız bizle iletişim halinde olursa hemen cevap vereceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Programın ardından mahallede incelemelerde bulunan Vali Köşger, daha sonra Bediüzzaman Said Nursi Camii temel atma törenine katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma töreninde konuşan Vali Köşger: “Bugün mahalle toplantılarını yapmak üzere Selahattin Eyyubi Mahallesi'ne gelmiştik. Bu toplantıya müteakip Cami Temel Atma Töreni icra edilmek istendi. Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde Bediüzzaman Said-i Nursi Camisinin temelini atmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Selahattin Eyyubi bizim medeniyetimizin yetiştirdiği bu coğrafyanın bir insanı. Bizim medeniyetimizin kritik bir eşiğinde haçlılar bir olup bizim üzerimize yürüdüğü kritik bir noktada bu coğrafyadan bir şahlanışı gerçekleştirip onların karşısında duran bir zat. Bu mahallenin ismi dolayısıyla çok güzel bir şahsın, tarihi bir şahsiyetin, bu coğrafyanın bir çocuğunun ismini taşıyor. Bediüzzzaman Said Nursi de yine bu coğrafyada yaşanan bir iman buhranının arkasından dimdik duran, yine bu coğrafyanın yetiştirdiği, buradan 200 kilometre ileride Bitlis'te doğmuş bir İslam alimi. Caminin ismi de onun ismini taşıyor. Güzel bir tesadüf, güzel bir tevafuk. Bu mahallenin bir diğer şansıda Bingöl'ün ufuklarını aydınlatacak, bir ilim irfan yuvası olması beklediğimiz Üniversite'ye mücavir olması. Selahattin Eyyubi Mahallesi bu manada 3 tane güzelliği bir arada bulunduruyor.  Mahallenin ve Bingöl'ün geleceği parlak. Bugün temelini atacağımız 1100 metrekare alanı ve 900 metrekare ibadet alanı bulunan, 2 Kur-an Kursu, 2 Taziye evi, 1 kütüphaneyi bünyesinde barındıran bir külliye olacak caminin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bingöl'ün gelecek kuşaklara hizmetine vesile olmasını diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Programa Vali Yavuz Selim Köşger'in yanı sıra, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcısı Cevat Gün, Muhammet Fuat Türkman, Numan Tahir Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, kurum müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Konuşmaların ardından kurban kesildi ve cami temeli atıldı. Törenin ardından Vali Köşger, Başkan Barakazi ile birlikte Huzur Derneği İlim ve Kültür Merkezini ziyaret etti. Yapılan sohbet ve incelemenin ardından program son buldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın