KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Ocak 2026 Perşembe
°C

Bingöl'ün ilk kadın aday adayı

Tekin; “Kadınlara yönelik çalışmalarım ağırlıklı olacaktır. Çünkü kadın mutlu olursa erkek de mutlu olur”

Bingöl`ün ilk kadın aday adayı
15 MAYIS 2007 SALI 10:23
0
3329
0
AA aa
Aday adaylığı yağmuruna farklı bir damla katıldı. Bingöl, ilk kadı aday adayını AK Parti'den gördü. Aday adaylığı müracaatını yaptığını açıklayan Ayhan Tekin, kadınların da bu maratonda olması gerektiğine inandığı için aday adayı olduğunu belirtti.
AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi'nin ‘81 ilden 81 kadın milletvekili' sloganıyla başlattığı çalışmaya Bingöl'den de katılan oldu. Dün yaptığı açıklamasında AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu belirten Ayhan Tekin, Bingöl'ün kadın milletvekiline ihtiyacı olduğunu söyledi.
Bingöl'de kadınların erkek milletvekilleriyle kolayca görüşemediğini, sıkıntılarını aktaramadığını ve sorunların çözümünde yardım göremediğini aktaran Tekin; “Bingöl'de sadece erkeklerin sorunları yok. Kadınlarımızın da büyük sorunları var. Kadınlarımızın önü açılmadığı için sorunlar her geçen gün daha büyüyor ve çözülmez bir hal alıyor. Kadınlarımız, sorunlarını, sıkıntılarını erkek milletvekilleriyle paylaşamıyor, destek isteyemiyor. Bu nedenle Bingöl'den de bir kadın milletvekili seçilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.
Milletvekili adaylığı listesinde yer alması halinde Bingöl'ün sorunlarına çözüm arayacağını ifade eden Tekin, en fazla kadın ve çocuk sorunlarıyla ilgileneceğinin altını çizdi.
Yardıma muhtaç kadın ve çocuklara yardım eli uzatılması hususunda çalışmalarının olacağını aktaran Tekin, kadınların istihdam ve sosyal yaşam sorunlarına da çözüm getireceğini beyan etti.
Tekin; “Kadınlara yönelik çalışmalarım ağırlıklı olacaktır. Çünkü kadın mutlu olursa erkek de mutlu olur. Unutmayalım ki, sağlıklı bireyler annelerin elinden yetişir. Bu nedenle kadınlarımızla yakından ilgilenmemiz gerekiyor.”
 Bingöl halkının, bayan muhtar seçerek bir ilke imza attığına dikkat çeken Tekin, listede yer alması durumunda halkın aynı imzayı milletvekili seçimlerinde de atacağına inandığını vurguladı.
Tekin, ‘Başörtülü olmanız sizce bir engel midir?' sorusuna ise ‘Demokraside çareler tükenmez' yanıtını verdi.
Gelenek ve göreneklerin ağır bastığı Bingöl'de kadınların sadece ev hanımlığı yapması gerektiğine inanılmasından tabusunun yıkılması gerektiğini kaydeden Tekin; “Kadın, elbette ki evindeki sorumluluğunu yerine getirmeli ancak gerektiğinde aile ekonomisine katkı da sunmalıdır ” şeklinde konuştu.
Anneler Günü'nün hemen ardından aday adaylığı için başvuruda bulunan Tekin, eşinden, ailesinden ve yakın dostlarından büyük destek gördüğünü, bu yolda başarılı olacağına inandığını belirtti.
1974 doğumlu Tekin, ilk ve orta öğrenimin Bingöl'de tamamladı. 5 yıl esnaflık yaptı. AK Parti İl Teşkilatı Kadın Kolları üyeliği sırasında aktif görevlerde bulundu. Şuanda ev hanımı. 3 çocuk annesi.
 
 BingolOnline / Bingöl Kent Haber

 
 
 
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.12.2025
15:53
Uzunyayla`ya Üç Dalda Ödül
Uzunyayla'ya Üç Dalda Ödül
Bingöl merkezli üretim gücüyle Türkiye ve Avrupa pazarında adından söz ettiren Uzunyayla Tuğla, 'Bingöl'ün Değerleri Ödül Töreni'nde ihracat, yeşil dönüşüm ve vefa kategorilerinde üç ayrı ödüle layık görüldü.
31.12.2025
15:25
Bingöl Şehir Stadyumu Yenileniyor
Bingöl Şehir Stadyumu Yenileniyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Şehir Stadyumu'nun yenilenmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldığını, proje tamamlandığında kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.
31.12.2025
14:55
Bingöl–Diyarbakır Karayolu Tır Trafiğine Kapatıldı
Bingöl–Diyarbakır Karayolu Tır Trafiğine Kapatıldı
Bingöl'de etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bingöl–Diyarbakır karayolunun belirli kesimleri ile Genç–Yenisu il yolu araç trafiğine kapatıldı.
31.12.2025
14:17
Firince-İskender Demircioğlu MTAL Açıldı
Firince-İskender Demircioğlu MTAL Açıldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla açılan Firince-İskender Demircioğlu Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bingöl'de mesleki eğitime yeni bir güç kazandırdı.
31.12.2025
13:55
Bingöl`ün Değerleri Ödüllerle Buluştu
Bingöl'ün Değerleri Ödüllerle Buluştu
Bingöl'ün ekonomik ve sosyal hafızasına yön veren isimler, Bingöl TSO tarafından düzenlenen 'Bingöl'ün Değerleri' ödül töreninde onurlandırıldı.
31.12.2025
13:13
Karlıova buz tuttu: Yetişkinler cefasını, çocuklar ise  sefasını sürdü
Karlıova buz tuttu: Yetişkinler cefasını, çocuklar ise sefasını sürdü
Adını karlı ovadan alan ve kışın büyük bir kısmını kar altında geçiren Bingöl'ün Karlıova İlçesi, eksi 22 dereceleri gördü. İlçe buz tutarken yetişkinler cefasını çekti, çocuklar ise ara sokaklarda kayarak sefasını sürdü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın