KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Bingöl'ün kardeşi yok

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü verilerine göre, yurt genelindeki illerin toplam Bin 241 'kardeş kenti' bulunuyor. Bingöl kardeşsiz kentler arasında.

Bingöl`ün kardeşi yok
12 HAZİRAN 2013 ÇARŞAMBA 08:04
0
3085
2
AA aa

Yurt genelinde en çok İstanbul'un "kardeş kenti" bulunuyor. Artvin, Bingöl, Çankırı, Hakkâri, Kastamonu, Muş, Siirt, Tunceli, Van, Aksaray, Bayburt, Batman ve Ardahan'ın ise kardeş kenti yok. 219 kardeş kenti olan İstanbul'u, İzmir ve Bursa takip ediyor.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü verilerine göre, yurt genelindeki illerin toplam bin 241 "kardeş kenti" bulunuyor.

Kardeş kent sıralamasında ilk sırada, İstanbul yer alıyor. 219 kardeş kenti bulunan İstanbul'u, 123 kardeş kentle İzmir takip ediyor. 100 kardeş kentle Bursa üçüncü sırada bulunurken, bunu 94 kentle Ankara, 72 kentle Antalya takip ediyor.

Konya'nın 39, Kocaeli ve Muğla'nın 33, Eskişehir'in ise 30 kardeş kenti bulunuyor.

Listede, kardeş kent protokolü henüz imzalamamış illere de yer veriliyor. Buna göre, Artvin, Bingöl, Çankırı, Hakkâri, Kastamonu, Muş, Siirt, Tunceli, Van, Aksaray, Bayburt, Batman ve Ardahan'ın kardeş kenti yok. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zazaye çoligıj (@Misafir_13926)
13 Haziran 2013 Perşembe 10:32
bir bingöllü olarak kardeş il bence dersim(tunceli) olmalıdır. çünkü dersim ile çok ortak özelliklerimiz var, dilimiz, dinimiz,ırkımız,çektiğimiz acılar hep ortaktır..
selahattin ekinci (@Misafir_13916)
12 Haziran 2013 Çarşamba 11:23
bingöle en uygun kardeş şehir veya abi şehir bursa olmalıdır. çünkü yeşilliği siyah çarşaf giysileri spor yeşil beyaz renkliliği çok bingöllünün yaşadığı ayrıca bingölün yerlisi olan necmettin ekinci nin büyükşehirde meclis uyesi ve merkez ilçede belediye başkan yardımcısı olması durumundan bursa en uygundur. tabi bursanın istemesi de önemli. bu konuda başkan serdar beyin yoklama çekerek bir vesileyle teklif göturmesi uygundur. saygılarımla
14.05.2024
23:50
Bingöl`de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, son iki haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 28 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
14.05.2024
23:49
Bingöl dahil 62 ilde FETÖ operasyonu!
Bingöl dahil 62 ilde FETÖ operasyonu!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 62 ilde FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-15' operasyonlarında 544 şüphelinin yakalandığını belirtti.
14.05.2024
23:47
Bingöl`de Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye Konferansı
Bingöl'de Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye Konferansı
Bingöl'de, bölge üniversitelerinin rektörlerinin de katıldığı konferansta konuşan Maarif Vakfı Başkanı Akgün: 'Eğitimde uluslararasılaşma süreci başlatan Türkiye, son yıllarda gerek ticaretiyle gerek Maarif Vakfı gibi kurumlar ve gerek üniversiteleriyle dünya ile entegrasyonu seçerek yeniden bir bölgesel güç haline gelmeye çalışıyor' dedi.
14.05.2024
23:45
KOSGEB destek miktarını arttırdı!
KOSGEB destek miktarını arttırdı!
KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programları'nda düzenleme yapıldı. Buna göre desteğin üst limitini 375 bin TL'den 2 milyon TL'ye çıkardı. İş geliştirme desteğine destek programına başvuru tarihi itibariyle işletmesini en fazla 3 yıl öncesinde kurmuş olan girişimciler başvuru yapabilecek. Hangi sektörler yararlanacak? İşte detaylar…
14.05.2024
23:42
Parklara zarar verenlere karşı birlik çağrısı!
Parklara zarar verenlere karşı birlik çağrısı!
Parklarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi, parkların korunması için kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu; 'Kasıtlı bir şekilde parklarımıza zarar veren, çocuklarımızın mutluluğunu çalan, ailelerimizin huzurunu bozan vandallara karşı duyarlı olup, park ve yeşil alanlarımıza zarar verilmesine müsaade etmeyelim. Olası durumlar karşısında Alo 112'yi arayıp ihbarda bulunalım.'
14.05.2024
23:41
Rektörler tecrübe paylaşımı için Bingöl`de buluştu
Rektörler tecrübe paylaşımı için Bingöl'de buluştu
Bölgedeki 18 üniversitenin uluslararası öğrenci koordinatörlerinin de katıldığı toplantıda, üniversitelerin uluslararasılaşma potansiyelllerin artırılması, nitelikli uluslararası öğrencilerin üniversitelerde eğitim görmesini sağlamak amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın