KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Bingöl'ün orta yerinde maddi imkansızlıklar yüzünden okula gidemiyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı'nda kız çocukların okutulması için ''Haydı kızlar okula'' eğitim kampanyası devam ederken, Bingöl kent merkezinde biri kız 3 kardeş maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemiyor.

Bingöl`ün orta yerinde maddi imkansızlıklar yüzünden okula gidemiyorlar
30 KASIM 2005 ÇARŞAMBA 18:03
0
2289
0
AA aa
BİNGÖL (Online) - Bingöl merkez Yeşilyurt Mahallesi'nde derme çatma bir barakada yaşayan 6 nüfuslu Güler ailesinin, çöpten topladıkları ekmek kırıntıları ile geçinmeye çalıştıkları bildirildi.

Bingöl Umut Çocukları Derneği'ne başvuran 14 yaşındaki Yücel Güler, babasının rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığını, kardeşlerine bakmak için kendisinin çöplerden plastik madde, kağıt ve ekmek topladığını bildirdi. Çöplerden işe yarayabilecek artık toplamak için okula gitmeye vakit bulamadığını belirten Güler, Dernek Başkanı Derya Bukebudraç'tan yardım talebinde bulundu.

Güler Ailesi'nin durumunu gözlemlemek için evlerini ziyaret eden Bukebudraç, evde yiceyecek adına birşey bulunmadığını öğrenince şaşkına döndü.

Baba Cezayir Güler (41), mide ameliyatı geçirdikten sonra çalışamadığını, çocukları ile birlikte çöplerden ekmek topladıklarını anlattı. Maddi imkansızlıklar nedeni ile çoçuklarını okula gönderemediğini anlatan baba Güler, çocuklarının okuması için kendisine iş verilmesini istedi. Güler, ''Çocuklarım için ne iş olursa yaparım. Çocuklarım bana bakmak için okullarını yarıda bıraktılar. Onların tekrar okuması için bana bir iş verilmesini sistiyorum'' dedi.

Güler ailesinin 14 yaşındaki oğlu Yücel ilköğretim 2, Uğur (12) ilköğretim 4, Nurcan (10) ilköğretim 1. sınıftan ayrılmak zorunda kalmış. 5 yaşındaki Furkan ise henüz okula başlamamış.

Güler Ailesi'nin hiçbir sosyal güvencesi olmadığını bildiren Bukebudraç, ailenin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında kaydı bulunduğunu ve sadece 500 kilogram kömür yardımı aldığını bildirdi.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın