KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2025 Cuma
°C

Bingöl'ün suyu kuruyabilir

Sanayileşmenin olmadığı ilimizde su yatakları, bilinçsizlikten kirletiliyor. Dünyayı etkisi altına alan küresel ısınma ilimizde fazla etkili olmasa da, ama maalesef çevre kirliği su yatakları açısından büyük risk oluşturuyor. Dere yataklarının çöplerle dolması mevcut sorunu gözler önüne seriyor.

Bingöl`ün suyu kuruyabilir
03 NİSAN 2009 CUMA 10:57
0
1321
0
AA aa
Günümüzde hızlı nüfus artışı, çarpık kentleşme ve sanayileşme,  hava toprak ve su kirliliğini ciddi boyutlara ulaştırmaya devam ediyor.  Gelişmiş ülkelerde özellikle sanayileşme çevre kirliğine neden olurken, ülkemizde bilinçsiz davranışlar çevreye en fazla zararı veriyor. Su kaynaklarının genişliği ile bilinen ilimizde yaşanan sorunlar, akıllarda soru işareti bırakmaya devam ediyor. Bingöl'deki dere yataklarının çöp yuvası haline dönmesi, olan sorunu gözler önüne seriyor. Murat nehrine akan Gayt deresi, çöplerle dolu. Eşsiz görüntüsüyle göz dolduran dere yatağının pislik içinde olması, Bingöl doğasının karşı karşıya bulunduğu tehdidi gözler önüne seriyor adeta.

Uzmanlar uyardı
Bu uygulamaların İnsanlığı olumsuz çevre şartları içerisine soktuğunu belirten uzmanlar, “Bu nedenlerle yer altı ve yer üstü kaynakları potansiyelinin korunması, verimli biçimde kullanımının sağlanması, ekonomik ve sosyal kalkınma hedefleriyle uyumlu şekilde su kirlenmesinin önlenmesi evrensel bir hedeftir”  Uzmanlar, çevre sorunuyla ilgili şunları kaydetti; “İlimiz su potansiyeli açısından gerçek bir doğal zenginliğe sahiptir. Gelecekte içilebilir, berrak, temiz, tatlı sular ve teneffüs edilebilir hava için atıkların çevreye zararsız hale getirilmesi şarttır. Bu bilinçle su kaynaklarımızın çok daha verimli bir şekilde kullanılmasına yönelik çalışmalar yapılmalı. Hayat kaynağımız suyun korunması ve verimli kullanılması bilincinin yaygınlaşması gerekmektedir”


Bingölünsesi Gazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2025
23:50
TOKİ Bingöl`de konut ve işyeri satacak
TOKİ Bingöl'de konut ve işyeri satacak
TOKİ Başkanlığı, Bingöl merkez Kültür TOKİ'deki 165 konut ve 150 işyerinin satışını duyurdu. Vadeli, açık arttırma ile satılacak konut ve işyerlerinde yüzde 25 peşinat istenecek. Vade oranı ise 60 ay olacak. Taksit tutarlarını görenler ise şokta!
19.06.2025
18:40
Bingöl`de aranan 103 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 103 şüpheli yakalandı
Bingöl'de güvenlik güçleri tarafından son 2 hafta içerisinde yapılan çalışmalarda, aranan 103 şüpheli yakalandı.
19.06.2025
18:14
Bingöl`de en çok ölüm bu sebepten!
Bingöl'de en çok ölüm bu sebepten!
Türkiye İstatistik Kurumu, 2024 yılına ilişkin ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de 2024 yılında yaşanan ölüm sayısı bir önceki yıla göre artarken, en çok ölümün yaşandığı hastalıklar ise şöyle sıralandı;
19.06.2025
17:35
Bingöl`ü onlar temsil edecek!
Bingöl'ü onlar temsil edecek!
Bingöl'de kurumlararası masatenisinde kupanın sahipleri belli oldu. Yoğun katılım sağlanan yarışmada dereceye giren takımlar, Antalya'da yapılacak Türkiye şampiyonasında Bingöl'ü temsil edecekler. İl Temsilcisi Atalay, emeği geçen ve katılımcılara teşekkür etti.
19.06.2025
17:02
Bingöl`de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
19.06.2025
16:47
Bingöl`de bu bölgelerde avlananlara ceza yağacak!
Bingöl'de bu bölgelerde avlananlara ceza yağacak!
Keneyle biyolojik mücadele kapsamında doğaya salınan keklik ve sülünlerin korunması için salım yapılan alanlar 3 yıl süreyle ava kapatılacak. Bingöl'de bu yıl salım yapılacak alan belli oldu. Yasa dışı avcılık durumunda ağır para cezaları uygulanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın