KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Haziran 2026 Salı
°C

Binlerce Kişi Gazze İçin Yürüdü: 'Özgürlüğe Yürüyoruz'

Seccadesiyle gelen her birey, bu yürüyüşte sadece Gazze halkıyla dayanışma göstermedi; aynı zamanda 'özgürlüğe yürüyen' bir direnişin parçası oldu.

Binlerce Kişi Gazze İçin Yürüdü: `Özgürlüğe Yürüyoruz`
08 EKİM 2025 ÇARŞAMBA 00:40
14
1966
7
AA aa

İsrail'in Gazze'de yıllardır sürdürdüğü ablukaya ve Aksa Tufanı'nın ikinci yıldönümünde yaşanan katliamlara karşı Bingöl'de binlerce kişi sokağa çıktı. Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi tarafından düzenlenen “Özgürlüğe Yürüyoruz: Seccade ve Keyfiyeni Al Gel” temalı yürüyüş, şehir merkezinde adeta insan seline dönüştü.

Akşam namazını Merkez Hacı Hıdır Camii'nde eda eden kalabalık, namazın ardından ellerinde pankartlar, dillerinde dualar ve sloganlarla Genç Caddesi boyunca yürüdü.

“Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika”, “Müslüman uyuma kardeşine sahip çık”, “Katil İsrail Filistin'den Defol”, “Bingölden Hamasa Direnişe Bin Selam” gibi sloganlar atan binler, tekbirlerle caddeyi inletti.

Yürüyüşün sonunda Bingöl Belediyesi arkasındaki park alanında toplanan kalabalık, burada düzenlenen etkinliklerle Gazze halkına destek mesajı verdi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Gazze'de yaşanan sivil ölümler, çocukların açlıkla imtihanı ve dünyanın sessizliği gündeme taşındı.

Konuşmalar sık sık sloganlarla kesilirken, kalabalığın öfkesi özellikle İsrail'e karşı yükseldi. Katılımcılar, Filistin halkına karşı işlenen soykırımın insanlık suçu olduğunu vurgulayarak, uluslararası toplumun sessizliğini sert sözlerle eleştirdi.

Gecenin sonunda meydanda saf tutan binler, yatsı namazını cemaatle eda etti. Seccadesiyle gelen her birey, bu yürüyüşte sadece Gazze halkıyla dayanışma göstermedi; aynı zamanda “özgürlüğe yürüyen” bir direnişin parçası oldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116348)
08 Ekim 2025 Çarşamba 15:56
Filistin'in, Arakan'in, Sincan'in, Kurdistan'in ve diger Müslüman ülkelerin kurtulusu, ancak mevuct Islam ülkelerindeki sistemlerin yikilisi ve Hilafetin kurulusu ile gerceklesecektir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116347)
08 Ekim 2025 Çarşamba 14:43
Filistin yürüyüşü alanın:
Namaz alanı için çakıl/düzenleme yapılmaması bizi üzmüştür.
Etkinlik alanına sabahtan araç girişi kısıtlaması da uygulanmamıştır.
Gerekli özenin gösterilmesini talep ederiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116343)
08 Ekim 2025 Çarşamba 11:11
Konser kadar dolmamış...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116341)
08 Ekim 2025 Çarşamba 03:22
halepce'de 5 bin kürd ölürken bugün o agladiginiz filistinliler'in baskani ilk saddam'i kutlayan ve destek veren adamdi. siz bagimsiz filistin derken o filistinlilerin �'i kürtlerin bagimsizligina karsiydi. herseye dini bencereden bakmayin. ey bingöllü kürtler ve zazalar! eger üzülüp aglayacaksaniz önce kendinize üzülün ve aglayin. siyasal islamin ve siyasi rejimin pesine takilip onlarin ekmegine yag sürmeyin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116354)
08 Ekim 2025 Çarşamba 20:44
@Misafir Kullanıcı İçimizdeki siyonistler . Senin Netanyahu dan ne farkın var? Allah seni onlarla birlikte haşreylesin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116340)
08 Ekim 2025 Çarşamba 03:15
la bir kendinize gelin. siyasal islamcilarin gazina gelmeyin. siyasi sovdan baska bisey degil. siz bu memlekette toplu soykirima ugrasaniz inanin ki bir filistinlinin, bir arabin umrumda bile olmicaksiniz. tepkileriniz biraz makul ve mantikli olmali.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116360)
09 Ekim 2025 Perşembe 09:07
@Misafir Kullanıcı gerçekten onca öldürülen masum çoluk çocuk gerçekten umrunda değil mi bu siyaset parti patırtı meselesi değil insanlık meselesi
01.06.2026
18:49
Bingöl Üniversitesi`nde mezuniyet coşkusu
Bingöl Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu
Bingöl Üniversitesi 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edilirken, mezuniyet coşkusu kep atma seremonisiyle taçlandı.
01.06.2026
13:55
Aftor Küme Evleri`nde yangın paniği
Aftor Küme Evleri'nde yangın paniği
Bingöl merkez Aftor Küme Evleri mevkiinde bir evin bitişiğindeki odunlukta çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlerin eve sıçraması itfaiyenin müdahalesiyle engellenirken, dumandan etkilenen iki kişi hastaneye kaldırıldı.
01.06.2026
13:05
Gülbahar Barajı için çağrı: Doğal güzellik var, temel ihtiyaçlar yok
Gülbahar Barajı için çağrı: Doğal güzellik var, temel ihtiyaçlar yok
Kurban Bayramı tatilinde Bingöllülerin yoğun ilgi gösterdiği Gülbahar Barajı çevresinde yaşanan eksiklikler, vatandaşların tepkisini beraberinde getirdi. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken alan için ağaçlandırma, kamelya, çeşme ve seyyar tuvalet talebi öne çıktı.
31.05.2026
18:04
Bingöl ESOB`un yeni başkanı belirlendi
Bingöl ESOB'un yeni başkanı belirlendi
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) genel kurulunda başkanlık el değiştirdi. Üç adayın yarıştığı seçimde en fazla oyu alan Mesut Kurtaran, birliğin yeni başkanı oldu. Yılların başkanı Ali Bayram ise Şoförler Odası'nın ardından ESOB Başkanlığına da veda etti.
31.05.2026
18:02
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Kurban Bayramı tatili boyunca Bingöl ve çevresindeki kara yollarında meydana gelen çok sayıda trafik kazası, bayram sevincini gölgeledi. Kent merkezi, ilçe yolları ve çevre illerle bağlantılı güzergâhlarda yaşanan kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, toplam 39 kişi yaralandı.
31.05.2026
18:01
Bingöl`de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yağışlı hava, bağ ve bahçe ekimlerini geciktirdi. Her yıl mayıs ayında tamamlanan ekimler, bu yıl haziran ayına girilmesine rağmen birçok bölgede hâlâ yapılamadı. Toprağın yeterince kurumasını bekleyen çiftçiler, havaların ısınmasını umutla takip ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın