KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Binlerce Kişi Gazze İçin Yürüdü: 'Özgürlüğe Yürüyoruz'

Seccadesiyle gelen her birey, bu yürüyüşte sadece Gazze halkıyla dayanışma göstermedi; aynı zamanda 'özgürlüğe yürüyen' bir direnişin parçası oldu.

Binlerce Kişi Gazze İçin Yürüdü: `Özgürlüğe Yürüyoruz`
08 EKİM 2025 ÇARŞAMBA 00:40
14
1558
7
AA aa

İsrail'in Gazze'de yıllardır sürdürdüğü ablukaya ve Aksa Tufanı'nın ikinci yıldönümünde yaşanan katliamlara karşı Bingöl'de binlerce kişi sokağa çıktı. Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi tarafından düzenlenen “Özgürlüğe Yürüyoruz: Seccade ve Keyfiyeni Al Gel” temalı yürüyüş, şehir merkezinde adeta insan seline dönüştü.

Akşam namazını Merkez Hacı Hıdır Camii'nde eda eden kalabalık, namazın ardından ellerinde pankartlar, dillerinde dualar ve sloganlarla Genç Caddesi boyunca yürüdü.

“Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika”, “Müslüman uyuma kardeşine sahip çık”, “Katil İsrail Filistin'den Defol”, “Bingölden Hamasa Direnişe Bin Selam” gibi sloganlar atan binler, tekbirlerle caddeyi inletti.

Yürüyüşün sonunda Bingöl Belediyesi arkasındaki park alanında toplanan kalabalık, burada düzenlenen etkinliklerle Gazze halkına destek mesajı verdi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Gazze'de yaşanan sivil ölümler, çocukların açlıkla imtihanı ve dünyanın sessizliği gündeme taşındı.

Konuşmalar sık sık sloganlarla kesilirken, kalabalığın öfkesi özellikle İsrail'e karşı yükseldi. Katılımcılar, Filistin halkına karşı işlenen soykırımın insanlık suçu olduğunu vurgulayarak, uluslararası toplumun sessizliğini sert sözlerle eleştirdi.

Gecenin sonunda meydanda saf tutan binler, yatsı namazını cemaatle eda etti. Seccadesiyle gelen her birey, bu yürüyüşte sadece Gazze halkıyla dayanışma göstermedi; aynı zamanda “özgürlüğe yürüyen” bir direnişin parçası oldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116348)
08 Ekim 2025 Çarşamba 15:56
Filistin'in, Arakan'in, Sincan'in, Kurdistan'in ve diger Müslüman ülkelerin kurtulusu, ancak mevuct Islam ülkelerindeki sistemlerin yikilisi ve Hilafetin kurulusu ile gerceklesecektir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116347)
08 Ekim 2025 Çarşamba 14:43
Filistin yürüyüşü alanın:
Namaz alanı için çakıl/düzenleme yapılmaması bizi üzmüştür.
Etkinlik alanına sabahtan araç girişi kısıtlaması da uygulanmamıştır.
Gerekli özenin gösterilmesini talep ederiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116343)
08 Ekim 2025 Çarşamba 11:11
Konser kadar dolmamış...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116341)
08 Ekim 2025 Çarşamba 03:22
halepce'de 5 bin kürd ölürken bugün o agladiginiz filistinliler'in baskani ilk saddam'i kutlayan ve destek veren adamdi. siz bagimsiz filistin derken o filistinlilerin �'i kürtlerin bagimsizligina karsiydi. herseye dini bencereden bakmayin. ey bingöllü kürtler ve zazalar! eger üzülüp aglayacaksaniz önce kendinize üzülün ve aglayin. siyasal islamin ve siyasi rejimin pesine takilip onlarin ekmegine yag sürmeyin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116354)
08 Ekim 2025 Çarşamba 20:44
@Misafir Kullanıcı İçimizdeki siyonistler . Senin Netanyahu dan ne farkın var? Allah seni onlarla birlikte haşreylesin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116340)
08 Ekim 2025 Çarşamba 03:15
la bir kendinize gelin. siyasal islamcilarin gazina gelmeyin. siyasi sovdan baska bisey degil. siz bu memlekette toplu soykirima ugrasaniz inanin ki bir filistinlinin, bir arabin umrumda bile olmicaksiniz. tepkileriniz biraz makul ve mantikli olmali.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116360)
09 Ekim 2025 Perşembe 09:07
@Misafir Kullanıcı gerçekten onca öldürülen masum çoluk çocuk gerçekten umrunda değil mi bu siyaset parti patırtı meselesi değil insanlık meselesi
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın