KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2025 Pazar
°C

BİNSİDAP iftarında 'Gazze Menüsü'

Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu üyeleri, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmek için oruçlarını su ve çorba ile açıp 'Ramazan ayı münasebetiyle sofralarımızdan eksilterek Gazze'deki mazlumlara gönderilmesi' çağrısı yaptılar.

BİNSİDAP iftarında `Gazze Menüsü`
21 MART 2024 PERŞEMBE 23:30
4
1427
1
AA aa

Filistin'in Gazze şehrinde katliamlarını sürdüren İsrail'e tepki göstermek isteyen Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu (BİNSİDAP) üyeleri, uygulanan tecrit nedeniyle yaşanan açlık ve ölümlere dikkat çekmek amacıyla iftar programında bir araya geldi.  BİNSİAD tarafından düzenlenen iftar programında platform üyesi sivil toplum örgütleri başkanları ve davetlilere “Gazze Menüsü” olarak bilinen su ve çorba ikramı yapıldı.

"FARKINDALIK EYLEMLERİ DEVAM ETMELİ!"

Türkiye'deki seçim atmosferi nedeniyle Gazze'deki trajedinin unutulduğuna dikkat çeken platform üyeleri, İsrail'in katliam ve tecridi durdurana dek farkındalık eylemlerinin devam etmesi gerektiğine dikkat çekti. Gazze halkının yaşadığı açlık ve trajediyi anlamak için gösterişten uzak “Gazze Menüsü” olarak bilinen su ve çorba ikramı ile iftar yaptıklarını belirten Platform Sözcülüğü, duyarlı Müslümanların sofralarından eksilterek Gazze'ye yardım etmesi gerektiğine dikkat çekti.

"SOFRALARIMIZDAN EKSİLTEREK GAZZE'DEKİ MAZLUMLARA GÖNDERMELİYİZ"

Gazze'de yaşanan insanlık dramı nedeniyle bol çeşitli sofralara ara verilmesi gerektiğini belirten Platform Sözcülüğü, “Verilen toplu yemeklere ve çeşit çeşit kurulan sofralara karşı Filistin'deki kardeşlerimizle aynı duyguda olduğumuzu göstermek ve onların durumuna dikkat çekmek için bu akşamki iftarımızda onları bir nebze olsun anlamak istedik. İftarımızı sadece su ve çorba ile açarak Gazze halkıyla dayanışma içerisinde olmak istedik. Filistin'de yaşanan insanlık dramına karşı İsrail'e karşı daha gür sesle karşı çıkılmasını ve Ramazan ayı münasebetiyle sofralarımızdan eksilterek Gazze'deki mazlumlara gönderilmesi çağrısı yapıyoruz” denildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108598)
22 Mart 2024 Cuma 17:26
Asıl orucun şekli budur. Pismeyen aş ile iftarını açmak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın