KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Bintso'dan kayıtlı istihdam projesi

Çalışma sosyal güvenlik Bakanlığı İKG operasyonel program kapsamında desteklenen “Kayıtlı İstihdam ile Güvenli Geleceğe” isimli Bingöl Ticaret Sanayi Odası’nın (Bingöl TSO) yürüttüğü projenin açılış toplantısı yapıldı

Bintso`dan kayıtlı istihdam projesi
04 EKİM 2016 SALI 20:20
0
5239
0
AA aa

Türkiye'de kayıtlı istihdamın teşvik edilmesine ve kayıt dışı istihdamın azaltılmasına katkı sağlamak üzere Bingöl'e sektörel alanlarda yetenek ve kapasite arttırılması sağlanacak istihdam ve iş kurma şansı yanı sıra işyeri işveren ve işçiler üzerinde çalışma yapılacak proje açılış toplantısına KOBİ temsilcileri, işverenler, kamu kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kültür merkezinde gerçekleştirilen açılış toplantısında konuşan Bingöl Başkan Erkan Çalbay, “Bingöl'de yürütülecek proje ile 12 ay boyunca KOBİ bilgilendirme, ihtiyaç analizleri, işçi işveren kayıtlı durum tespiti, anket ve bilgi danışma destek bürosu kurulumları sağlanarak Devlet destekleri ve kayıtlılığın doğru bir şekilde idamesini sağlayacağız” dedi.

Daha sonra proje hakkında bir sunum yapan proje danışmanı Cuma Karaarslan, “Kayıtlılık bir helalleşmedir .Kayıt altına alınan kazançların ,paylaşılan bir sofra gibi çoğalarak sürdürülebilir ekonomi ve yaşam kalitesinin anahtarı olacaktır” dedi.

Toplantı sonrası uygulanacak projeler kapsamında 12 ay sürecek faaliyetler şöyle sıralandı;

“Proje tanıtım toplantısı basın ve yerel taraflar ile birlikte bir proje tanıtım toplantısı yapılacaktır. İş Meslek danışmanlık birimi kurulması. Sürekli bir danışmanlık merkezi ile faaliyet sağlanacaktır.  İş danışmanlığı çalıştayı. Uzman destekleri ile okuyan ve işsiz gençlere yönelik 10 adet çalıştay ile 200 genç e iş ve meslek konuları kariyer planlaması sağlanacaktır. Bülten çıkarılması 12 ay ve ayda 2000 adet kayıtdışı istihdam ve kayıtlı avantajlar devlet destekleri konularının işlendiği bülten hazırlanarak esnaf, iş dünyası, özel kurumlar ve taraflara dağıtılacaktır. Anket faaliyetleri Bingöl ili ve ilçelerinde 5000 adet işyeri anketi için hizmet alımı yapılarak kayıtlı -kayıtdışı durum tespiti ve raporu hazırlanacaktır.  Oderaör uygulamaları: SGK, sendika, İşveren ve işçilerle 3 moderatör hizmet alımı ve uygulama. Girişimcilik kursu: 50 bay-bayan iş kurma iş geliştirme konusunda 80 saat girişimcilik kursu alacaktır. Kadayıf ustası yetiştirme kursu .Mevcut gıda sektöründe çalışan kayıtdışı ve diğer işsizlere yönelik 50 kişilik kadayıf ustası yetiştirme ve geliştirme hizmet alımı kursu yapılarak 300 saat eğitim verilecektir. İşverenlere destek bilgilendirme ve iş geliştirme eğitimleri: İşverenlere yönelik devlet destekleri, iş planı, kredi ve diğer kaynaklara erişimde kayıtlılığın önemi ve destek mekanizmaları konusunda 1 er gün 6 saat olmak üzere 10 ayrı gurup olarak eğitim ve bilgilendirme yapılacaktır. Okul etkinlikleri ve ödüllerin dağıtımı Öğrencilere yönelik 20 adet bilinçlendirme ve okullara yönelik resim-kompozisyon yarışmaları düzenlenerek 20 adet diz üstü bilgisayar hediye edilecektir. Camilerde Kayıtlı istihdam konusu vaazları. 2 ayrı dönemde Kayıtlı istihdam konusunda vaaz ve hutbe desteği Diyanet işleri tarafından sağlanacaktır. Farkındalık, Kampanya Tanınırlık ve görünürlük faaliyetleri; Örnek işyerleri belirlenip 50 Adet plaket,50 flama verilecek,50 işyeri için çalışan 200 kişiye  SGK personelince bilgilendirme yapılacak , billboard tanıtımları, afiş, broşür, kalem, dosya klasörü, bloknot defter, bez afişler kullanılarak etkin bir farkındalık oluşturulacaktır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
02.05.2025
17:56
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Sendikaların amacının tüm bankaları ihaleye sevk edip rekabet ortamı oluşturmak olması gerektiğini belirten Cebba: 'Buradan tüm sendikalara açık çağrımızdır! Gelin, yeni bir hüsrana birlikte engel olalım. Hep birlikte eğitim camiası için buluşup ortak bir karar verelim. Bu yönde bütün gücümüzü eğitim çalışanları için kullanalım.'
02.05.2025
17:33
Bingöl`de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
01.05.2025
23:56
Bingöl`de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı uyarı sonrası Bingöl'de akşam üstü etkili olan kuvvetli rüzgâr birçok noktada çatıları uçurdu. Yeşilyurt Mahallesi'nde 5 katlı bir apartmanın fırtınada uçan çatısı, sitenin bahçesindeki çocuğun üzerine düştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın