KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Bintso'dan kuzey ilçelerine çıkarma

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) organizasyonunda Kiğı ve Adaklı ilçelerine ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaretlere Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Fırat Kalkınma Ajansı temsilcileri de katıldı.

Bintso`dan kuzey ilçelerine çıkarma
28 NİSAN 2015 SALI 23:20
0
2241
0
AA aa

 BİNTSO organizasyonunda ziyarete Kiğı ilçesi Kaymakamı Fatih Safitürk makamında ziyaret edilerek başlandı. Ziyaret sonrası tertip edilen bilgilendirme toplantısına geçildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kiğı Kaymakamı Safitürk “BİNTSO ile birlikte organize ettiğimiz toplantıya özellikle devletimizin hibe ve desteklerini veren kurumlarını da davet ettik. Umarım ilçemize faydalı ve hayırlı olur” dedi.

Amaçlarının kamu ile iş adamları arasında köprü vazifesi görmek olduğunu ifade eden Bingöl TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Çalbay “Oda olarak vazifemiz Kamu ile üye işadamlarımız arasında köprü vazifesini görmek. İlçelerimizi ziyaret ederek sıkıntı ve problemleri yerinde görmeyi, birlikte çözüm aramayı, devletimizin vermiş olduğu hibe ve destekler ile ilgili kurum yetkilileri ile sizleri buluşturmayı amaçladık. Faydalı bir toplantı olacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

Oda Genel Sekreteri Dr. Hakan Başbozkurt'un Moderatörlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıda İŞKUR, FKA, KOSGEB ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü yetkilileri kurumlarının vermiş olduğu hibe ve destek programları hakkında bilgilendirme sunumları gerçekleştirdi.

Sunumlar soru cevap şeklinde gerçekleştirilerek, desteklerden ilçelerin nasıl faydalanabilecekleri konusunda karşılıklı müzakereler yapıldı. Özellikle ihtiyaç duyulan alanlarda projeler geliştirilmesi ve uygun hibe ve destek programlarının açıklanması ile müracaatların yapılması gerekliliği dile getirildi.

BİNTSO bünyesinde kurulan Üniversite-BİNTSO Proje Ofisi faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından birlikte yemek yenilerek, mini bir Kiğı ziyareti gerçekleştirildi.

Verimli geçen ziyaretlerin ardından Adaklı İlçesi Belediye Başkanı Zeki Işık ve Adaklı Kaymakamı Yasin Yunak makamlarında ziyaret edilerek, Adaklı ilçesi hakkında bilgi alındı. Ziyaretlerde Başkan Çalbay ilçelerin gelişmesi ve problemlerinin çözülmesi için her türlü desteği oda olarak vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Son olarak Sancak Belediye Başkanı Nusret Koçin ise Sancakta ziyaret edildi.

Düzenlenen toplantıya, Kiğı Kaymakamı Fatih Safitürk, Kiğı Belediye Başkanı Yılmaz Gündüz, Adaklı Belediye Başkanı Zeki Işık, Sancak Belediye Başkanı Nusret Koçin, Bingöl TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Çalbay, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Çamuka, Kenan Aybek ve Sait Kolak, Oda Genel Sekreteri Dr.Hakan Başbozkurt, İŞKUR Şube Müdürü Ercan Gön, KOSGEB Kobi Uzmanı Ayşe Demir, FKA Bingöl YDO Uzmanı Aytekin Sezgin ve Bingöl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Uzmanı İlyas Karaman ile çok sayıda iş adamı ve esnaf katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın