KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Bir ailenin hayali gerçek oldu

Yaklaşık 20 yıldır Kanada'da yaşayan Bingöllü iş adamı Fesih Zeki Mert'in inşa ettiği Niagara Bingöl Yaşam Evleri projesi kapsamında 156 metrekarelik 2+1 daire çekilişle hediye edildi. Çekilişin talihlisi, eşi serbest meslek sahibi olan 5 çocuk annesi Zehra Yıldız oldu.

Bir ailenin hayali gerçek oldu
25 EYLÜL 2022 PAZAR 21:30
14
5373
4
AA aa

Kanada'nın en başarılı ilk 50 şirketinden biri olan Van Horne Construction'un Yönetim Kurulu Başkanı Bingöllü Fesih Zeki Mert, memleketi Bingöl'de de konut alanında yatırımlarına start verdi. İlk olarak Niagara Bingöl Yaşam Evleri Projesini hayata geçiren Mert, kamelyalarla donatılan terası, geniş sosyal alanları, akıllı ev sistemleri ve daha birçok önemli özelliği barındıran projenin açılış programı kapsamında 1 adet 156 metrekarelik 2+1 daireyi de çekilişle hediye etti.

23 BİN 700 KİŞİ ÇEKİLİŞE KATILDI

24 Eylül 2022 Cumartesi İnalı Mahallesi'ndeki adresinde gerçekleştirilen program öncesi, hiçbir ücret ödemeden ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde alana gelip kuponlarını alarak akşam saatlerini beklemeye başladı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle polis ekipleri bölgede tedbir alırken, zabıta ekipleri de destek verdiler. Saat 17.00'da başlayan program için alanda bekleyen binlerce vatandaş, örnek daireleri de gezerek projenin detaylarıyla ilgili bilgi edindiler.

MERT: “BU BİR SOSYAL SORUMLULUKTUR”

Yurt içinden ve yerelden yaklaşık 30 gazetecinin takip ettiği programın açılış konuşmasını yapan İş İnsanı Fesih Zeki Mert, böylesi bir hediyeyi vermekten büyük mutluluk duyduğunu ve en ihtiyaç sahibi birine çıkmasını ümit ettiğini söyledi.

Mert: “Bir dairemiz inşallah Bingöl'de ihtiyaç sahibi bir ailemize vereceğiz. Bu arkadaşa huzurunuzda bedelsiz satış sözleşmesini ve anahtarını vereceğiz. İlk iş günü olan Pazartesi günü de tapusunu vereceğiz. Bu son olmayacak. İnşallah bundan sonrada her 3 ayda bir Türkiye'de böyle sosyal sorumluluk projelerimize devam edeceğiz. Kanada'da kazandığımız paranın yüzde 15'ini sosyal sorumluluk projelerine harcıyoruz. Burada da inşallah yüzde 20'sini bu tür projelere harcayacağız” dedi.

ARIKAN: “KUR'AN KURSU VE TAZİYE EVİNİ DE AÇACAĞIZ”

Programda bir konuşma takdiminde bulunan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ise, Bingöl'ü yeniden inşa etme adına gösterdikleri gayretin yoğun şekilde sürdüğünü ifade etti ve gerek yollar, gerek çevre düzenlemesi ve diğer önemli yatırımların aralıksız devam edeceğinin altını çizdi.

Bingöl'e vizyon katan projeler için planlamalarının sürdüğünü aktaran Başkan Arıkan; “Hizmetlerimiz devam edecek. Bugün de burada bir güzel projenin açılışı için bulunuyoruz. Başarılı bir iş olmuş. Bu anlamda Fesih Zeki Mert Bey'i kutluyor, başarılarının ve ilimize katma değer sağlayacak projelerinin devamını diliyorum. Bugün bir ev hediye edecek olan Zeki Bey kardeşimiz, Kültür Mahallesi'nde Bayan taziye evi ve 4-6 yaş gurubu çocuklarımız için Kur'an Kursu yaptırdı. İnşallah yakın zamanda onun da açılışını gerçekleştireceğiz. Çekilişin hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçenleri bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

AÇILIŞTA ŞEFFAF KUTULAR KULLANILDI

Gün boyu şeffaf kurulara atılan kuponlar, daha sonra güvenle sahneye getirildi ve halkın ve kameraların önünde önce tek kutuya aktarıldı. İki ayrı çocuk tarafından karıştırılan kuponlar, daha sonra Ankara'dan gelen bir bayan gazeteci tarafından üçüncü kez karıştırılıp çekildi.

Günlerdir beklenen çekilişin sonunda 23 Bin 700 kişi arasında talihli kişi 48 yaşındaki Zehra Yıldız oldu.

“BANA MI ÇIKAR DİYEREK GİDECEKTİM AMA BEKLEDİM”

Çekiliş sonucunun açıklanmasının ardından 156 metrekarelik 2+1 dairenin sahibi olduğunu öğrenen ve sahneye gelen, eşi serbest meslek sahibi, 5 çocuk annesi 48 yaşındaki Zehra Yıldız, heyecandan konuşmakta güçlük çekti.

Telefonla eşine haber veren ama bir türlü inandıramayan Zehra Yıldız, teşekkür ettiği Fesih Zeki Mert ile imzaladıkları sözleşmenin akabinde evin anahtarını Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'dan aldı.

Anahtar tesliminden sonra evin açılış kurdelesi de kesilip ev gezilerek teslimat tamamlandı. Tapunun ise Pazartesi günü teslim edileceği belirtildi.

Evin kendisine çıkmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Zehra Yıldız: “Onca insanın arasında bana mı çıkacak sanki diye düşünüyordum ve bir ara eve dönmeyi düşündüm ama yine vazgeçtim. Benim nasibimmiş demek. Çok muyluyum. Bir ev hayalim vardı, o da gerçek oldu. Rabbime şükürler olsun. Rabbim, Fesih Zeki Mert Bey'den de razı olsun” sözleriyle duygu ve düşüncelerini paylaştı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95611)
26 Eylül 2022 Pazartesi 11:53
Erdal Arıkan, şehrin sorunlarına çözüm bulmak yerine açılışlarla katılıyor. Geçen zaman geri gelmiyor. Kalan sürede de değişen bir şey olmayacak ve olan gelecek kuşaklara kaliteli bir şehir kalmayacaktır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95602)
26 Eylül 2022 Pazartesi 09:09
Piyangoyu devlet medya desteği ile meşrulaştırıyorlar bunun vebali hepinize yeter ayıptır günahtır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95593)
25 Eylül 2022 Pazar 22:10
Binlerce insanda hayal kırıklığına uğradı utanın yetkililer utanın yazıklar olsun. İnsanlar kira ödeyemiyor yetkililer ise sadece bakıyor öylece
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95592)
25 Eylül 2022 Pazar 22:00
Ins ihtiyac sahibi biridir. Zenginse boss
06.07.2025
23:26
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Protokol öncesi Bingöl'e gelen Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen; 'Biz iki belediye arasında sadece teknik iş birliği değil; kültür, eğitim, sosyal yaşam gibi alanlarda kalpten kalbe bir bağ kurmak istiyoruz. Bu kardeşlik, Türkiye'ye örnek olacak' dedi.
06.07.2025
23:25
Bingöl`deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'de çıkan orman ve arazi yangınları, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın