KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2026 Çarşamba
°C

‘Bir Bahar Akşamı’ şiir şöleni

Bir birinden güzel şiirlerin okunduğu program büyük beğeni topladı.

‘Bir Bahar Akşamı’ şiir şöleni
03 HAZİRAN 2009 ÇARŞAMBA 10:00
0
1562
0
AA aa
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ‘Bir Bahar Akşamı' adlı şiir şöleni düzenledi. Dün akşam saat 19.00'da Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Vali İrfan Balkanlıoğlu ile eşi Esma Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu eşi Türkan Hansu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Fikret Bozoba ve Ali Berdibek, il milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu yaptı.
2006 yılından bu yana her yıl ‘Bir Bahar Akşamı' adı altında şiir şöleni yaptıklarını hatırlatan Hansu: “Çocuklarımızın ve gençlerimizin şiir ve müziğe sevklerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi düşüncesiyle bakanlığımızca şiir şöleni düzenlenmesi uygun görülmüştür” dedi.
Şiirin neredeyse dilin doğuşuyla beraber ortaya çıkan bir yazım türü olduğunun altını çizen Hansu: “Topluma ortak bir duyarlık ve bazen vicdan oluşturmak, insan-doğa ilişkisini düzene koymak, sıradan insanın gözleyebildiği olayları ve olguları güzel farklı bir dil kullanarak gündeme getirmek ve böylece toplumun sözü olmak gibi işlevleri var şiirin. Şiirin işlevi yazıldığı yâda söylendiği döneme bağlı olarak farklılık göstermiştir. Topluma kazandırılmak istenen değerlerin sözcülüğünü yapmış, yenilikleri tanıtmaya çalışmış, demokrasi ve bağımsızlık kavramlarının kalıcı olmasında önemli pay sahibi olmuştur” şeklinde konuştu.
Hansu, konuşmasına Yahya Kemal Beyatlı'nın ‘Rindlerin Akşamı' şiiriyle son verdi.
İzleyicilerin ilgiyle takip ettiği program, gece boyunca okunan şiirlerle son buldu. 

BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2026
20:46
Bingöl`de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl'de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
23.06.2026
17:38
Bingöl`de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Bingöl'de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Yaz aylarında artış gösteren haşere ve zararlılara mücadele kapsamında çalışmalarını başlatan Bingöl Belediyesi, kanal hatlarından parklara, su birikintilerinden yeşil alanlara kadar birçok noktada ilaçlama çalışması yürütüyor. Çalışmalar kapsamında mahallelerdeki ilaçlamaların da arttırılacağı vurgulandı.
23.06.2026
17:26
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın