KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Nisan 2026 Cuma
°C

Bir bingöl klasiği!

Bingöl’de hemen her kış yaşanan manzaralar bir kez daha tekerrür etti. Araç trafiğini olumsuz etkileyen kar ve kar suları, yaya trafiğinin de güçlükle sağlanmasına neden oldu. Gençler uzun atlamada başarılı olsa da ortay yaş sınıfı yayalar ıslanmaktan kurtulamadı. En büyük tepki ise yine yol kenarlarındaki kar birikintilerinin temizlenmemesi oldu!

Bir bingöl klasiği!
07 OCAK 2013 PAZARTESİ 08:32
0
2991
4
AA aa

Tüm yurdu etkisi altına alan kar, Bingöl'de de hafta sonu itibariyle etkili oldu. Şehirlerarası karayolunda sürücülere zor anlar yaşatan yoğun kar, özellikle Bingöl Elazığ karayolu Gazik mevkiinde, Bingöl-Erzurum karayolu Çat mevkiinde, Bingöl-Diyarbakır karayolu Tapantepe mevkiinde trafiği durma noktasına getirdi.

Karayollarında devam eden karla mücadele çalışmaları Bingöl merkezde beklenen yeterlilikte etkili olamadı. Yollarda biriken kar yağmurun etkisi ve yoğun araç geçişiyle azalarak trafik seyrini kolaylaştırırken, kaldırım kenarlarında biriken karların temizlenmemesi nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşandı.

Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu çarşı merkezinde ise ulaşım güçlükle sağlandı. Araç trafiğinde yaşanan sıkıntıların yanı sıra yaya trafiği olumsuz etkilendi. Kaldırımlarda yürümekte güçlük çeken yayalar, karşıdan karşıya geçişlerde ayaklarını ıslatmaktan kurtulamadı. Gençler uzun atlamada başarılı olsa da ortay yaş sınıfı yayalar ayaklarını ıslatmaktan kaçamadılar.

“HER YIL AYNI BAHANELER, AYNI VURDUMDUYMAZLIKLAR”

En büyük tepki ise yine yol kenarlarındaki kar birikintilerinin temizlenmemesi oldu! Araç parkları ve belediye ekiplerinin karla mücadele çalışmalarındaki yetersizliği nedeniyle yürümekte zorlanan yayalar, sert eleştirilerde bulundular.

“Kaldırımların ve yol kenarlarının temizlenmemesinin izahı olamaz” diyen yayalar: “Altyapı nedeniyle yollar köstebek yuvasına döndü ama çukurları doldurma zahmetinde bulunan olmadı. Şimdi o çukurlarda biriken sular araçların geçişinde sıkıntı oluyor. Araç parkları nedeniyle kaldırım kenarları temizlenmemiş. İstense buna da çare bulunur ama isteyen yok! Kaldırım kenarlarındaki kar birikintileri nedeniyle kar suları yayılıyor ve haliyle karşıya geçemiyoruz. Mevsim gereği bazı sıkıntılar yaşanmasını doğal karşılıyoruz fakat bu durum belediyenin oturup çözümden uzak bir tavır sergilemesini gerektirmiyor. Başka illerde kar yağışıyla birlikte belediyeler alarma geçiyor, Bingöl'de belediye ekiplerini gören olmuyor. Greyderle yollarda birer tur atarak karla mücadele olmuyor maalesef. Bu durum insanlara verilen önemin bir sonucudur. İnsanlar yürüyemiyor, saraç kullanmak imkânsız. Her yıl aynı bahaneler, aynı vurdumduymazlıklar. Tepkimizi dile getirmemiz de bir şey değiştirmiyor. Nasıl olsa ‘konuşup konuşur susarlar, birkaç gün sonra da unuturlar' diye düşünüyorlar. Çünkü yıllardır aynı tablo var, değişeceğiniz de düşünmüyoruz” sözleriyle eleştirilerini aktardılar. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ALİ TAŞ (@Misafir_11505)
07 Ocak 2013 Pazartesi 19:53
HER HALK HAK ETTİĞİ ŞEKİLDE YÖNETİLİR. BİNGÖL İÇİN DURUM TAM OLARAK BUDUR.SERDAR ATALAYA , ONA BUNA BAHANE BULMANIN ALEMİ YOK.BİNGÖL HERŞEYE LAYIKTIR.BEN İKTİDAR OLSAM BİNGÖLÜ KÖY YAPIP ELAZIĞA BAĞLARIM.
sonumuz hüsran (@Misafir_11498)
07 Ocak 2013 Pazartesi 16:06
NEDİR BU BİNGÖLÜN HALİ... çarşıya çıkamaz olduk işlerimizi halledemez olduk. rezillik diz boyu kardan su dan geçilmiyor. yazık ya bu millete el insaf vallahi billahi. bu kadarda sorumsuzluk olmaz yaa yaşanılmaz hale geldi bu memleket bu kadar rezilliği yaşamk zorundamıyız. belediye anca uyusun başka bi işe yaradığı yokkkk. uyanın artık uyanın.
z...e.. (@Misafir_11494)
07 Ocak 2013 Pazartesi 14:49
serdar atalay bugün cennetlik olmuştur tüm günahlarını halk bazı yollarla aldı
irfan çetkin (@Misafir_11489)
07 Ocak 2013 Pazartesi 14:16
bakan önce kendi memleketini kurtarsın sonra ülkenin derdine düşsün gelsin televole aldım onada bitene balık tutacaz
03.04.2026
04:36
ÖTV`siz araç düzenlemesi Meclis`ten geçti
ÖTV'siz araç düzenlemesi Meclis'ten geçti
TBMM Genel Kurulu, yüzde 40 ve üzeri ortopedik engeli nedeniyle ehliyet alamayan vatandaşlara 10 yılda bir defaya mahsus ÖTV'siz araç alma hakkı tanıyan düzenlemeyi onayladı. Araçlarda 2.8 milyon TL limit ve yerlilik şartı aranacak.
03.04.2026
04:35
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifiyle sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
03.04.2026
04:33
Rençber Aziz`in `Bingöl Dağları Dumandır` eseri TRT repertuarında
Rençber Aziz'in 'Bingöl Dağları Dumandır' eseri TRT repertuarında
Bingöl'ün efsanevi halk ozanı Rençber Aziz'in Türkçe seslendirdiği 'Bingöl Dağları Dumandır' adlı eser, yapılan çalışmaların ardından TRT repertuarına alındı. Kardeşi Hasan Berdibek; 'Bu eser sadece bir türkü değil, aynı zamanda bu toprakların sesi ve abimin hatırasıdır' dedi.
03.04.2026
04:32
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı Havzası Çevre Köyleri Komisyonu üyeleri, Bingöl milletvekilleriyle Ankara'da bir araya gelerek HES projelerine karşı tepkilerini iletti; 'Göynük Çayı; doğamız, tarımımız ve geleceğimizdir. Bu ekosisteme zarar verecek hiçbir projeyi kabul etmiyoruz!'
03.04.2026
04:24
Bingöl`de 19 öğrenci hafızlık belgesi aldı
Bingöl'de 19 öğrenci hafızlık belgesi aldı
Bingöl İl Müftülüğüne bağlı kurslarda eğitimlerini tamamlayan 19 öğrenci, hafızlık tespit sınavını başarıyla geçerek belge almaya hak kazandı.
03.04.2026
04:23
Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı
Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı
Bedelli askerlik tutarının 417 bin liraya çıkarılmasını öngören düzenlemenin de içinde bulunduğu torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Diğer düzenleme başlıkları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın