KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mart 2026 Cuma
°C

'Bir çocuğun ailesi olabilmek için, kan bağının değil kalp bağının esas olması lazım'

'30 Haziran Koruyucu Aile Günü' nedeniyle Vali Kadir Ekinci, yayınladığı mesajda: 'Bir çocuğun ailesi olabilmek için, kan bağının değil kalp bağının esas olduğunu, anne ve baba olmanın sadece biyolojik sebeplere bağlı olmadığını bizlere gösteren Koruyucu Ailelerimize bu erdemli davranışları için teşekkür ediyor, 30 Haziran 'Koruyucu Aile Günü'nü kutluyorum.'

`Bir çocuğun ailesi olabilmek için, kan bağının değil kalp bağının esas olması lazım`
29 HAZİRAN 2022 ÇARŞAMBA 14:00
2
1395
0
AA aa

Vali Kadir Ekinci, ‘30 Haziran Koruyucu Aile Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Ekinci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Her çocuk, sağlıklı gelişebilmek, kendini korumak, sevmek ve sevilmek, desteklenmek, güven içinde olmak ve maddi gereksinimlerini karşılayabilmek için sıcak bir aile ortamına ihtiyaç duyar. Ülkemizde ailelerin farklı sebeplerle bu görevlerini yerine getiremedikleri durumlarda ise çocuk, devletin bakım ve koruması altına alınmaktadır. Bakıma ve korunmaya ihtiyacı olan çocuklarımız için aile odaklı sosyal hizmet modellerimizin başında ‘koruyucu aile hizmeti' gelmektedir. Koruyucu aile hizmetinin amacı, koruma altındaki çocukları birebir ‘ilgi, koruma, sevgi, destek ve gözetim' sağlayacak koruyucu aileleriyle buluşturmaktır.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı ve 24.06.2021 tarihli genelge ile 30 Haziran tarihinin ülkemizde "Koruyucu Aile Günü" olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

Koruyucu aile; çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.

Türkiye'de sürekli ikamet eden, 25-65 yaş aralığında bulunan, en az ilkokul mezunu olup düzenli geliri olan, sabıka kaydı bulunmayan, Sağlık Kurulu Raporunda “Koruyucu Aile Olmasında Sakınca Yoktur” ibaresi ile koruyucu aile olması tıbben uygun görülen, evli/bekâr, çocuklu/çocuksuz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes  (çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi olmamak kaydıyla) koruyucu aile olabilir.

Başvuran aile için sosyal çalışmacılarımızca düzenlenen Sosyal İnceleme Raporunun uygunluğunun ardından aile ile ilgili Komisyon Kararı ile aileye Koruyucu Aile statüsü verilir ve uygun çocuk ile eşleştirme işlemleri yapılır. Uyum süresinin ardından güvenli bağlanma oluşursa Koruyucu Aile Sözleşmesi imzalanarak çocuk ailenin yanına yerleştirilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız çocuğun yaşına göre koruyucu aileye bakım yardımı yapmaktadır.

Haziran 2022 itibariyle ilimizde mevcut Koruyucu Aile sayımız 42, bu hizmetten faydalandırılan çocuk sayısı ise 53 olup koruyucu aile yanında kalan çocuklarımızın 23'ü kardeştir. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün devam eden çalışmaları ile daha fazla çocuğumuzu da koruyucu meleklerimizle buluşturmak ve onları aile ortamında büyütmek istiyoruz.

Bu vesile ile Ülkemizin geleceği olan nesillerimize sahip çıkmak ve onları mutlu yarınlara hazırlamak için vatandaşlarımızın kurumlarımızda hizmet alan bakım ve koruma altındaki sevgili çocuklarımıza  koruyucu aile olmalarını ve geleceğimize sahip çıkmalarını önemle rica ediyorum.

Bir çocuğun ailesi olabilmek için, kan bağının değil kalp bağının esas olduğunu, anne ve baba olmanın sadece biyolojik sebeplere bağlı olmadığını bizlere gösteren Koruyucu Ailelerimize bu erdemli davranışları için teşekkür ediyor, 30 Haziran ‘Koruyucu Aile Günü'nü kutluyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.03.2026
00:46
Cevdet Yılmaz Bingöl`e geliyor
Cevdet Yılmaz Bingöl'e geliyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Bingöl'e geliyor. Programda Bilal Erdoğan da yer alacak.
13.03.2026
00:45
Bingöl`de 50 kişilik TYP programı başvuruları başladı
Bingöl'de 50 kişilik TYP programı başvuruları başladı
Bingöl'de İŞKUR ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde yürütülecek Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 50 kişi istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak.
13.03.2026
00:44
Emeklilere ÖTV`siz otomobil için yasa teklifi Meclis`te
Emeklilere ÖTV'siz otomobil için yasa teklifi Meclis'te
Emeklilerin otomobil alırken Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olmalarıyla ilgili yasa teklifi Meclis gündemine taşındı. Teklif yasalaşırsa, emeklinin alacağı araçta ÖTV bedeli olmaması büyük bir avantaj sağlayacak.
13.03.2026
00:43
Bingöl Üniversitesi`ne YÖKAK`tan kurumsal akreditasyon
Bingöl Üniversitesi'ne YÖKAK'tan kurumsal akreditasyon
Bingöl Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda tüm başlıklarda kalite standartlarını karşılayarak kurumsal akreditasyon almaya hak kazandı.
13.03.2026
00:42
Yedisu-Erzincan hattında iki sığ magma rezervuarı tespit edildi
Yedisu-Erzincan hattında iki sığ magma rezervuarı tespit edildi
Uluslararası bir araştırma, Erzincan'ın doğusundan Bingöl'ün Yedisu ilçesine ve Tunceli Ovacık'a uzanan hatta yerin yaklaşık 4–5 kilometre derinliğinde iki ayrı magma rezervuarı bulunduğunu ortaya koydu. Bilim insanları, sistemin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguladı.
13.03.2026
00:41
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 Tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 Tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalarda 4 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın