KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2026 Pazar
°C

'Bir çocuğun ailesi olabilmek için, kan bağının değil kalp bağının esas olması lazım'

'30 Haziran Koruyucu Aile Günü' nedeniyle Vali Kadir Ekinci, yayınladığı mesajda: 'Bir çocuğun ailesi olabilmek için, kan bağının değil kalp bağının esas olduğunu, anne ve baba olmanın sadece biyolojik sebeplere bağlı olmadığını bizlere gösteren Koruyucu Ailelerimize bu erdemli davranışları için teşekkür ediyor, 30 Haziran 'Koruyucu Aile Günü'nü kutluyorum.'

`Bir çocuğun ailesi olabilmek için, kan bağının değil kalp bağının esas olması lazım`
29 HAZİRAN 2022 ÇARŞAMBA 14:00
2
1467
0
AA aa

Vali Kadir Ekinci, ‘30 Haziran Koruyucu Aile Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Ekinci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Her çocuk, sağlıklı gelişebilmek, kendini korumak, sevmek ve sevilmek, desteklenmek, güven içinde olmak ve maddi gereksinimlerini karşılayabilmek için sıcak bir aile ortamına ihtiyaç duyar. Ülkemizde ailelerin farklı sebeplerle bu görevlerini yerine getiremedikleri durumlarda ise çocuk, devletin bakım ve koruması altına alınmaktadır. Bakıma ve korunmaya ihtiyacı olan çocuklarımız için aile odaklı sosyal hizmet modellerimizin başında ‘koruyucu aile hizmeti' gelmektedir. Koruyucu aile hizmetinin amacı, koruma altındaki çocukları birebir ‘ilgi, koruma, sevgi, destek ve gözetim' sağlayacak koruyucu aileleriyle buluşturmaktır.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı ve 24.06.2021 tarihli genelge ile 30 Haziran tarihinin ülkemizde "Koruyucu Aile Günü" olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

Koruyucu aile; çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.

Türkiye'de sürekli ikamet eden, 25-65 yaş aralığında bulunan, en az ilkokul mezunu olup düzenli geliri olan, sabıka kaydı bulunmayan, Sağlık Kurulu Raporunda “Koruyucu Aile Olmasında Sakınca Yoktur” ibaresi ile koruyucu aile olması tıbben uygun görülen, evli/bekâr, çocuklu/çocuksuz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes  (çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi olmamak kaydıyla) koruyucu aile olabilir.

Başvuran aile için sosyal çalışmacılarımızca düzenlenen Sosyal İnceleme Raporunun uygunluğunun ardından aile ile ilgili Komisyon Kararı ile aileye Koruyucu Aile statüsü verilir ve uygun çocuk ile eşleştirme işlemleri yapılır. Uyum süresinin ardından güvenli bağlanma oluşursa Koruyucu Aile Sözleşmesi imzalanarak çocuk ailenin yanına yerleştirilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız çocuğun yaşına göre koruyucu aileye bakım yardımı yapmaktadır.

Haziran 2022 itibariyle ilimizde mevcut Koruyucu Aile sayımız 42, bu hizmetten faydalandırılan çocuk sayısı ise 53 olup koruyucu aile yanında kalan çocuklarımızın 23'ü kardeştir. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün devam eden çalışmaları ile daha fazla çocuğumuzu da koruyucu meleklerimizle buluşturmak ve onları aile ortamında büyütmek istiyoruz.

Bu vesile ile Ülkemizin geleceği olan nesillerimize sahip çıkmak ve onları mutlu yarınlara hazırlamak için vatandaşlarımızın kurumlarımızda hizmet alan bakım ve koruma altındaki sevgili çocuklarımıza  koruyucu aile olmalarını ve geleceğimize sahip çıkmalarını önemle rica ediyorum.

Bir çocuğun ailesi olabilmek için, kan bağının değil kalp bağının esas olduğunu, anne ve baba olmanın sadece biyolojik sebeplere bağlı olmadığını bizlere gösteren Koruyucu Ailelerimize bu erdemli davranışları için teşekkür ediyor, 30 Haziran ‘Koruyucu Aile Günü'nü kutluyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2026
22:47
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti:
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
26.04.2026
20:22
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür 'büyük depremi tetikleyebilir' derken, Prof. Dr. Osman Bektaş daha temkinli konuştu.
26.04.2026
20:15
Bingöl`de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Bingöl'de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Sabah saatlerinde Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Valilik, saha tarama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
26.04.2026
20:12
Genç Muratspor`dan 5 Gollü Galibiyet
Genç Muratspor'dan 5 Gollü Galibiyet
Ligde kalma mücadelesi veren Genç Muratspor, deplasmanda Bulanık Kopspor'u 5-2 mağlup ederek kaderini son haftaya taşıdı. Kritik Doğubeyazıt maçı öncesi kentte birlik çağrısı yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın