KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Haziran 2025 Salı
°C

Bir coştu, bir durdu!

Dünyanın en zorlu liglerden birinde tam 75 gol attı...

Bir coştu, bir durdu!
26 HAZİRAN 2009 CUMA 07:55
0
1152
0
AA aa
Mehmet Topuz ve Gökhan Zan'ı ezeli rakiplerine kaptırdığı için eleştirilen Beşiktaş, Nihat transferiyle taraftarının gönlünü aldı.

Ocak 2002'de Toshack'ın Sociedad'a götürdüğü Nihat Kahveci'den geçtiğimiz hafta 'ret' yanıtı alan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, bir hafta sonra kararını değiştiren golcü futbolcuyla 3 yıllık anlaşmaya vardı. Siyah-beyazlı kulüp, 7,5 yıl sonra yuvaya dönen Nihat için Villarreal'e 4,5 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek.

Beşiktaş formasını terlettiği 6 sezonda 144 lig maçına çıkan ve 65 gol kaydeden yıldız futbolcu, Avrupa'da adından sıkça söz ettirdi ancak sakatlıktan bir türlü yakasını kurtaramadı. Real Sociedad'daki ilk sezonunda kadroya girmekte zorlanan Nihat, 11 maçta 1 gol atabildi. İspanya'daki ikinci yılında fırtına gibi eserek 35 maçın hepsine ilk 11'de başlayan milli futbolcu, 23 golle dikkatleri üzerine çekti. La Liga gol krallığı için Ronaldo ile kıyasıya bir yarışa giren Türk oyuncu, bu unvanı son maçta kaçırdı. Sonraki iki sezon 13'er kez fileleri havalandıran Nihat, 2004-05 sezonun ortasında ciddi bir sakatlık geçirerek sezonu kapattı. Uzun süre eski formunu yakalamak için uğraş veren Nihat, Real Sociedad'daki son yılında 32 maç görev yapmasına rağmen 7 golde kaldı.

2006'da Real Sociedad'la sözleşmesi biten Nihat Kahveci, bir başka İspanyol takımı Villareal'e transfer oldu. Yeni takımında ağır bir sakatlık yaşayan ve yaklaşık bir yıl kadar sahalardan uzak kalan milli oyuncu, geçtiğimiz yıl Avrupa'da attığı 3 ve ligde kaydettiği 18 golle rakiplerin korkulu rüyası oldu. 2008-09 sezonunda sakatlık problemi yeniden ortaya çıkan Nihat, ligde 19 maça çıkabildi ancak gol atma başarısı gösteremedi. Villarreal Yönetimi, sürekli sakatlanan Nihat'ı verim alamadığı için 'gönderilecekler listesi'ne koydu.

-2009 KÖTÜ GEÇTİ-

La Liga'da bu sezon 19 karşılaşmada ter döken Nihat, Şampiyonlar Ligi'nde de 4 maçta boy gösterdi. Ligde 749, Avrupa'da ise 147 dakikada sahada kalan yıldız oyuncu, toplam 896 dakikayı golsüz geçti. Öte yandan Nihat, bu yıl Milli Takım forması altında görev yaptığı 2 Dünya Kupası eleme grubu maçı ve 1 özel maçta da ağları sarsamadı.

-2001'DEN SONRA NİHAT-

Beşiktaş'tan 2001-02 sezonunun devre arasında eski teknik direktörü Toshack tarafından götürülen Nihat Kahveci, 4,5 yıllık Real Sociedad macerasında 133 karşılaşmaya 57 gol sığdırdı. Villarreal'de 62 lig maçına çıkan milli futbolcu, 18 gole imza attı. İspanya'da top koşturduğu 7,5 sesonda sadece 2 kez kırmızı kart gören Nihat, 23 kez sarı kartla cezalandırıldı.

Real Sociedad
2001-2002 sezonu: 11 maç (5'i yedekten), 1 gol
2002-2003 sezonu: 35 maç, 23 gol 
2003-2004 sezonu: 32 maç (2'si yedekten), 13 gol 
2004-2005 sezonu: 23 maç (1'i yedekten), 13 gol 
2005-2006 sezonu: 32 maç (8'i yedekten), 7 gol

Villarreal
2006-2007 sezonu: 9 maç (2'si yedekyen)
2007-2008 sezonu: 34 maç (9'u yedekten), 18 gol 
2008-2009 sezonu: 19 maç (11'i yedekten)

-F.BAHÇE'YE GİTMEDİ-

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonun devre arasında Nihat Kahveci'yi transfer etmek için Villarreal'e resmi teklif götürdü. İspanyol kulübüyle anlaşmaya varan sarı-lacivertliler, milli futbolcuyu ikna etmeyi başaramadı. Golcü yıldız, F.Bahçe'nin teklifini "Futbol hayatıma Avrupa'da devam edeceğim" diyerek geri çevirince transfer gerçekleşmedi.

haberturk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.06.2025
02:37
Özturan`dan yeni yönetim mesajı!
Özturan'dan yeni yönetim mesajı! 'Omuz omuza, inanç ve kararlılıkla…'
Önceki yönetime teşekkür edip yeni yönetim kurulu üyelerini tebrik eden 12Bingölspor Kulübü Başkanı M.Engin Özturan; 'Bu sezon, sıradan bir mücadele değil; şampiyonluk inancıyla atılan adımların, birlik ruhuyla kurulan temelin ve memleket sevdasıyla büyüyen bir hayalin sezonudur. Kurulan bu güçlü yönetim; omuz omuza, inançla ve kararlılıkla yürüyeceğimiz bu zorlu yolculukta, kulübümüzün hedeflerine ulaşmasında en büyük teminat olacaktır.'
17.06.2025
02:36
Arıcıların ilgisi büyüdü! Başvurular 7 kat arttı
Arıcıların ilgisi büyüdü! Başvurular 7 kat arttı
Bingöl Valisi Usta: 'Bu artış hem kalite bilincinin yaygınlaştığını hem de Bingöl Balı'nın marka değerinin üreticilerimiz tarafından da benimsendiğini göstermektedir' dedi.
17.06.2025
02:35
Çoban 3 ay için 1 milyon TL isteyince…
Çoban 3 ay için 1 milyon TL isteyince…
Bir çoban 3 aylık otlatma için 1 milyon TL isteyince köylüler imece usulüne geri dönerek kendi hayvanlarını sırayla otlatmaya başladı.
17.06.2025
02:33
Bingöl`de kuruldu! Türkiye`de üçüncü
Bingöl'de kuruldu! Türkiye'de üçüncü
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: 'Bu stratejik yatırımın Bingöl'de hayata geçmiş olması sadece Bingöl'ümüz değil hem bölgemiz hem de ülkemiz için büyük bir güç ve onurdur' dedi.
17.06.2025
02:32
Bingöl Valiliği`nden orman yasağı!
Bingöl Valiliği'nden orman yasağı!
Bingöl'ün Genç ilçesinde çıkan örtü yangını ekipler tarafından söndürüldü. Valilik, ormanlık alanlara girişlerin 01 Ekim 2025'e kadar yasaklandığını duyurdu!
17.06.2025
02:31
2 Bini aşkın aileye kurban eti ulaştırdılar
2 Bini aşkın aileye kurban eti ulaştırdılar
İhtiyaç sahiplerine yönelik birçok alanda yardım faaliyeti yürüten Bingöl Umut Kervanı Derneği, Kurban Bayramı'nda binlerce ihtiyaç sahibi ve muhtaç ailenin umudu oldu ve 2 binden fazla muhtaç ve ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın