KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ocak 2026 Salı
°C

Bir garip asker intiharı vakası

1995’te Ağrı’da askerliğini yaparken Bingöl’de götürüldüğü operasyonda kendi silahıyla intihar ettiği öne sürülen Yakup Boraç’ın ölümüyle ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

Bir garip asker intiharı vakası
20 OCAK 2014 PAZARTESİ 07:40
0
3184
0
AA aa

Ağrı Eleşkirt'te 1995'te askerliğini yaptığı sırada Bingöl'de götürüldüğü bir operasyonda hayatını kaybeden, ölüm raporuna ise, kendi silahıyla intihar ettiği yazılan Yakup Boraç'ın oğlu Uğur Boraç, babasının öldürüldüğü iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Boraç'ın, savcılığa sunduğu belgelerde çarpıcı bilgiler yer aldı.

8 Aralık 1995'te yaşanan ölümün ardından hazırlanan, “İlk Kaza Raporu”nda Boraç'ın intihar kastı ile kendisine ateş ettiği vurgulandı. Raporun, “İlk komutanlık kanaati” bölümünde ise Boraç'ın operasyona götürülmemesi ve silah kullanmaması gerektiğini kanıtlayan tespitler yer aldı. Bölümde, “Boraç'ın firardan dönmesi, uyuşturucu bağımlısı olması, uyuşturucu nedeniyle Federal Almanya'dan sınır dışı edilmesi, tabur tabibi tarafından muayene edilip 3 gün istirahatli olması, iç güvenlik operasyonlarına götürülmemesi, motive edici fikri eğitim geliştirici konuşmalar yapılmasına rağmen erin uyuşturucu bağımlısı olması ve psikolojik rahatsızlığı sebebiyle intihar ettiğinin kıymetlendirildiği...” ifadeleri kullanıldı.

‘BABAM İNTİHAR ETMEDİ'

Boraç'ın oğlu Uğur Boraç, savcılığa sunduğu dilekçede, babasının intihar etmediğini, planlanmış bir cinayete kurban gittiğini savunarak sorumluların cezalandırılmasını istedi. Boraç, dilekçesinde, “Babam 2,5 yıl askerlik yapmış, terhisine 55 gün kala intihar ettiği beyan edilmiştir. Babam son mektubunda namusu üzerine yemin ederek vatani görevini canla başla yapıp terhisini alıp geleceğini ifade etmiştir. Babam Yakup Boraç'ın silahlı olmadığını söyleyen askerlik arkadaşları vardır, gerekli görülürse tanıklık edeceklerini söylemişlerdir” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.01.2026
17:44
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Duygusal anların yaşanıp gözyaşlarının döküldüğü vedada helallik isteyen Vali Ahmet Hamdi Usta, görev süresi boyunca ayrım gözetmeden çalıştığını ve herkesin valisi olmaya gayret ettiğini belirtti. 'Kalbimde Bingöl'ü taşıyacağım' diyen Vali Usta, sevgi ve gözyaşlarıyla uğurladı.
19.01.2026
17:00
Bingöl Belediyesi`nden Çatılara Müdahale
Bingöl Belediyesi'nden Çatılara Müdahale
Çatıdan düşebilecek kar ve buzların olası kazalara yol açmasının önüne geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceği vurgulanırken, vatandaşların çatı altlarında yürürken dikkatli olmaları, sürücülerin ise araçlarını çatı diplerine park etmemesi istendi.
19.01.2026
16:53
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO Genel Sekreteri Muhammed Oya, denetimlerin sadece bir kontrol mekanizması olmadığını, aynı zamanda kurumsal gelişim için önemli bir rehber niteliği taşıdığını vurguladı.
19.01.2026
15:19
Bingöl`de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Bingöl'de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bingöl'de aç kalan kurt, kent merkezine indi. Beşyol mevkiindeki bir lastikçiye giren kurt, Belediye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanına götürüldü.
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl`de kar fena bastırdı!
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın