KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2026 Pazar
°C

Bir haftada 60 terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bir hafta içinde yürütülen faaliyetler kapsamında, aralarında Bingöl’ün de yer aldığı birçok ilde 1’i lider kadrosunda olmak üzere 60 teröristin etkisiz hale getirildiğini, operasyonlar esnasında 9 askerin şehit olduğunu, 8 askerin de yaralandığını açıkladı.

Bir haftada 60 terörist öldürüldü
30 HAZİRAN 2017 CUMA 22:22
0
1946
0
AA aa

TSK, son bir hafta içinde yurt içerisinde bölücü terör örgütüyle (BTÖ) mücadele, Fırat Kalkanı Harekât bölgesinde güvenliğin sağlanması ve bölgede terör nedeniyle göç etmiş halkın geri dönüşüne destek kapsamındaki faaliyetlere ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Buna göre; teröristle mücadele harekâtı kapsamında geçtiğimiz hafta içerisinde; BTÖ'nün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan bölgeleri (özellikle Hakkâri, Şırnak, Diyarbakır ve Siirt) teröristlerden temizlemek ve önümüzdeki döneme yönelik hazırlıklarını kısıtlamak maksadıyla başlatılan operasyonlara aralıksız devam edildi. Bu kapsamda; Şırnak Beytüşşebap, Merkez (Bestler Dereler, Cudi Dağı), Hakkâri Yüksekova, Hakkari Çukurca, Diyarbakır Lice, Bingöl Genç, Elazığ Arıcak, ve Siirt Pervari bölgelerinde büyük ve orta çaplı operasyonlar icra edildi.

“BİRİ LİDER KADROSUNDA OLMAK ÜZERE 60 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

İcra edilen operasyonlarda; biri sözde lider kadroda olmak üzere (Sözde Botan Eyaleti Herekol Cephesi Herekol Alanı Sorumlusu İran Uyruklu Sinan Rojhilat (K) Behnam SADİKİ yaralı olarak) 60 terörist etkisiz hale getirildi. 4 adet makineli tüfek, 24 adet piyade tüfeği, 3 adet roketatar, 1 adet keskin nişancı tüfeği, 3 adet tabanca, 1 adet av tüfeği ve 50 adet el bombası ele geçirildi,17 adet el yapımı patlayıcı (EYP) tespit edilerek imha edildi, 1 kilogram C-4 patlayıcı, 10 adet tüp, 1 adet 81 milimetre havan mühimmatı, 638 adet roketatar mühimmatı, 634 adet roketatar sevk fişeği, bin 560'ı AK-47 piyade tüfeği mühimmatı olmak üzere yaklaşık 2 bin 900 hafif silah mühimmatı ve çok miktarda EYP yapımında kullanılan kablo ve fünye ele geçirildi.

“PATLAYICI MADDE EYLEMLERDE KULLANILACAĞI DEĞERLENDİRİLEN BİR ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ”

Teröristler tarafından kullanılan 8 sığınak, barınak, mağara ve deponun bulunarak kullanılamaz hale getirildiğinin aktarıldığı açıklamada, Van Erciş Doluca Mahallesi kırsalında BTÖ tarafından patlayıcı madde eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen bir aracın ele geçirildiği ifade edildi.

“İCRA EDİLEN OPERASYONLARDA 9 ASKER ŞEHİT OLURKEN, 8 ASKER YARALANDI”

BTÖ'nün en önemli finansal kaynaklarından olan uyuşturucu ticareti ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, bin adet kök kenevir, 47 bin 600 paket kaçak sigara ele geçirilirken, etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 4 bin 274 kişi yakalandı. İcra edilen operasyonlarda 9 asker şehit olurken, 8 asker yaralandı.

Suriye kuzeyinde icra edilen harekat kapsamında; hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak ve sivilleri korumak/yaşanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek maksatlarıyla icra edilen harekatta, TSK tarafından desteklenen ÖSO'nun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azez-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı.

Ayrıca, Bab ilçe merkezi, Kabbasin ve Bzagah bölgelerinde patlayıcı ve mayın arama/temizleme çalışmaları sürdürülürken; PKK/PYD terörist unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edildiği bildirildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın