KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Bir ilaçla kurtulacak! Zümra bebek için destek çağrısı!

Anne karnında depremi yaşayan Zümra bebek SMA tip 1'le mücadele veriyor. Depremin ardından Bingöl'e yerleşen Zümra'nın babası Tayfur Göğebakan: 'Altı aylık olmadan bebeğimize bu ilacı verebilirsek, tamamen sağlıklı bir insan olarak hayatına devam edebilir. Bunun için tek çare yurtdışındaki ilaç' dedi.

Bir ilaçla kurtulacak! Zümra bebek için destek çağrısı!
10 TEMMUZ 2023 PAZARTESİ 17:14
4
2286
0
AA aa

Zümra bebek, 6 Şubat Depremi'nde Malatya'da annesinin karnında depreme yakalandı. Ailesinin depremden sonra göç etmesiyle İstanbul'da dünyaya gelen Zümra bebeğe SMA Tip-1 tanısı konuldu. İkinci felaketi yaşayan Zümra'nın annesi Gülşah ve harita mühendisi olan babası Tayfur Göğebakan büyük şok yaşadı.

İşyeri ve evlerini depremde kaybeden Gülşah ve Tayfur Göğebakan, Zümra bebek için yeni bir şehre ihtiyaçları olduklarından dolayı Bingöl'e gelmek durumunda kaldıklarını ifade etti.

Özel durumlarından dolayı Bingöl'e yerleştiklerini belirten Zümra'nın babası Tayfur Göğebakan : “ 6 Şubat depreminden sonra Malatya'dan ayrılmak durumunda kaldık. Çünkü Malatya artık kullanılamayacak bir hale geldi. Bu nedenle Zümra'nın doğumu için akrabalarımızın yanına İstanbul'a gittik. Zümra doğduktan iki hafta sonra Malatya'ya döndüğümüzde Sağlık Bakanlığı tarafından arandık. Zümra'ya SMA Tip 1 tanısı konulduğu söylendi. Bir yanlışlık olmuştur diye umut ettik tekrar doktorlara gittik. Tekrardan tüm testler yapıldıktan sonra doktorlar bize net olarak Zümra'nın SMA Tip 1 kas hastası olduğunu söyledi. Asıl yıkımı biz Zümra'nın hastalığını öğrenince yaşadık. SMA hastalığının ismen biliyoruz ama ne olduğunu tam olarak bilmediğimiz için yani büyük bir endişe kapıldık” şeklinde konuştu.

Tek çare yurt dışındaki ilaç

Tedavi yollarını araştırmaya başlayan Baba Göğebakan: “Kesin tedavinin Dubai'de ve son üç dört aydır Almanya'da da uygulanmaya başlanan Zolgel SMA adlı ilacın olduğunu öğrendik. Bu ilaçlar şu anda dünyada kullanılmakta olan en pahalı ilaçlar. Daha sonra mail üzerinden hastaneyle iletişime geçip fiyat teklifi aldık. 1 milyon 820 bin dolar fiyat teklifi verildi. Otuz dört milyon TL'ye tekabül ediyordu. Hani gerçekten o para bile korkunç bir rakamdı. Bugün döviz kurunun geldiği noktaya göre şu anda 50 milyon TL'ye tekabül ediyor. Biz çok şükür öyle Çok afaki zengin de değildik. Öyle durumumuz çok kötüde değildi. Hani kendimizi rahat bir şekilde idare edebilen bir halimiz vardı. Ama bu durum ben çok zenginim diyen bir insanın bile gücü yetebilecek bir miktar değil.” İfadelerine yer verdi.

Zümra 6 Aylık Olmadan İlaç Verilmeli

Mahkemeye başvurarak valilik izni aldığını söyleyen Baba Göğebakan: “Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu bir açıklama oldu, dediler ki bu gen tedavisini Türkiye'de karşılayacağız. Hatta biz bunu öğrendiğimizde canlı yayındaydık ve canlı yayını falan kapattık. Dedik çocuğumuz kurtuldu. Ama daha sonra işin iç yüzünü öğrendik ki bu yapılan açıklama İki yıl sonraki yapılacak olan çalışmayı bugünden açıklamasını yaptılar. Ama insanlar tabii SMA hastalığını detaylı olarak bilmedikleri için burada bizim tek amacımız şu anda sadece parayı toplamak değil, buradaki miktar 50 milyon! Bu parayı benim 10 senelik zamanım olsa gider tek tek kapıları çalar yine toplarım. Ama biz burada yurtdışındaki hocalarla, hastanelerle mail üzerinden görüştüğümüzde SMA Tip-1 grubu ölümcül hastalık grubu. O yüzden 6 aylık olmadan bu bebeğe bu ilacı verebilirsek tamamen sağlıklı bir insan olarak hayatına devam edebilir. Zümra şu anda 4aylık, bizim bu parayı toplayabilmemiz için hastanenin söylediği yönetmeliğe göre bizim 2 aylık bir sürecimiz kaldı. Şu anda da kampanyamız yüzde 18'de diyebiliriz”

SMA tip bir hastalığının 0-6 ay arasında çıktığını belirten baba Göğebakan, 2 ay gibi dar bir zamanlarının kaldıklarına vurgulayarak şöyle konuştu: “0-6 ay boyunca vücut kendisini bir müddet idare edebiliyor ama daha sonra vücutta kas kayıpları başlıyor. Sinir hücreleri çalışmadığı için kaslara bir emir iletimi olmadığından dolayı çalışmıyor. Çalışmayan kaslar erimeye başlıyor. Bu şekilde çocukların önce fiziki kasları yutma, boyun, el, ayak kasları, daha sonra iç organ kaslarına geçiyor erime süreci. En son işte akciğer kaslarına gidip mide kaslarını eritiyor. Ciğer kaslarının da yetersizliği, solunum yolu enfeksiyonuyla çocuklar vefat ediyorlar. Yani bu dediğimiz süreçte eğer ilaç tedavisi süreci olmazsa iki yaşını nadir görenler oluyor. Bu yurt dışındaki ilaç da bozuk olan bu geni bir kopyasını oluşturup tamamen çalışır. Sağlam haldeki geni yerine koyup o protein üretilmesini sağlıyor. Yani tamamen kalıcı ve kesin çözüm sağlıyor. Bizim Türkiye'deki Sağlık Bakanlığının vermiş olduğu ilacı o genle ilgili hiçbir işlem yapmayıp sadece o gelin yapması gereken işlemi kısıtlı olarak vücutta yerine getirmeye çalışıyor"

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
17.05.2025
00:13
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Türkiye'de çay denince akla ilk Karadeniz gelse de güncellenen çay tüketim haritası ezberleri bozdu. Yapılan yeni araştırmaya göre, ülkede en çok çay tüketen iller belirlendi. İşte çayı seven iller ve Bingöl'ün o listedeki yeri ile tüketilen çay miktarı…
17.05.2025
00:12
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Liseler Arası Geleneksel Halı Saha Turnuvası'nda kupanın sahibi Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi oldu. Kupayı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar takdim etti.
17.05.2025
00:07
Bingöl`de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl'de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl Valiliği İl Mera Komisyonu tarafından 2025 Yılı Otlatma Sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 6 (Altı) adet mera, göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla kiraya verilecek. İhale 26 Mayıs'ta…
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın