KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2026 Pazar
°C

Bir kötü haber daha!

Henüz 3 hafta önce 170 TL'den 500 TL'ye çıkarılan cep telefonu kayıt harcı, 4 hafta sonra ikinci kez artacak. Yurtdışından yolcu beraberinde telefon getirenler, yılbaşından itibaren 618,65 TL ödeyecek.

Bir kötü haber daha!
30 KASIM 2018 CUMA 19:44
1
2350
3
AA aa

Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarından alınan kayıt harcına yeni zam geliyor. 9 Kasım'da yürürlüğe giren düzenlemeyle harç tutarı, 170.7 TL'den 500 TL'ye çıkarılmıştı. Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre yılbaşında bu tutar 118.65 TL daha artacak.

Bugün yayımlanan Resmi Gazete ile birlikte 2019 yılında vergi, harç ve cezalardaki yeniden değerleme oranı da belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre bu yıl için yeniden değerleme oranı, yüzde 23.73 olarak belirlendi.

Belirlenen bu oran 2019 yılında uygulanacak olan vergi, harç ve cezalardaki artışa da esas teşkil edecek. Bu kapsamda IMEI kayıt harcı olarak da bilinen “Yolcu Beraberinde Getirilen Telefon Kullanım Harcı” da yeniden değerleme oranında artırılacak.

7 YILDA 6 KAT ARTTI

Böylece bu ayın başında 170,7 TL'den 500 TL'ye yükseltilen telefon harcı da yüzde 23.73 oranında zamlanacak. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonlardan alınan harç tutarı da 118,65 TL daha artarak, 618.65 TL'ye çıkarılacak. Artan bu tutar, özellikle Apple'ın iPhone modellerini ABD'den alıp, Türkiye'de kullanmak isteyenleri olumsuz etkileyecek.

Türkiye'de yurtdışından getirilen cep telefonları için 2012 yılının ikinci yarısında yürürlüğe giren kayıt harcı, 7 yılda 6 kat artmış olacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33921)
01 Aralık 2018 Cumartesi 09:00
saray sağolsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33907)
01 Aralık 2018 Cumartesi 06:52
Arttırın arttırın , bin tl yapın ,vicdanını yitirmiş efendiler..sizede kalmaz bu saltanatlık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33891)
30 Kasım 2018 Cuma 22:09
Artsın tabiki ÖTV vergisi aldığı ve KDV aldığı firmaların günahı ne...
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın