KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Bir okul üç parça

Bina yetersiz gelince sınıfların her biri bir başka okula nakledildi. Yaşanan sorunu Okul Aile Birliği Toplantısında dile getiren okul müdürü Akdeniz, bir babanın üç ayrı evde olan evlatlarını istediği gibi yönetip yönlendiremeyeceğinin örneği ile İHL’nin içinde bulunduğu sıkıntıya dikkat çekti.

Bir okul üç parça
15 EKİM 2012 PAZARTESİ 00:13
0
2037
0
AA aa

 Batı illerinde İmam Hatip Liseleri ve ortaokullarına yeterli rağbetin olmadığı yönünde basına yansıyan haberlerin sıklıkla gündeme getirildiği bugünlerde Bingöl ve ilçelerinde tersi durumlar cereyan ediyor.

28 Şubat süreciyle birlikte her geçen gün ilginin azaldığı İmam Hatip okulları için bu yıl atılan adım, batı illerinde yeterli ilgiyi görmezken, doğu illerinde fiziki yetersizlikler baş göstermeye başladı. 14 tane İmam Hatip Ortaokulunun açıldığı Bingöl'de en yoğun rağbet Solhan İlçesi'nde görüldü. Bu yıl İmam Hatip Ortaokulu'nun açıldığı Solhan'da yaşanan fiziki yetersizlik, sınıfların başka okullara nakline sebep olurken, okul idaresi bu sıkıntı yüzünden girdiği çıkmazdan kurtulmanın yollarını arıyor.

Yaşanan sıkıntıların dile getirildiği Solhan İmam Hatip Lisesi (İHL) Okul Aile Birliği toplantısında verilen örnekler ise oldukça dikkat çekti.

“FİZİKİ SORUNLAR EĞİTİM KALİTESİNE DE YANSIYOR”

13 Ekim 2012 Cumartesi günü saat 11.00'da yapılan toplantıya okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrenci velileri katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda açılış konuşması yapan Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Lisesi Müdürü Selahattin Akdeniz, okulun fiziki yetersizliğinin eğitimin kalitesine de yansıdığını dile getirdi.

Okul binasının yetersizliğinden dolayı kendi binalarının yanı sıra Solhan Lisesi ve Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulu'nda da hizmet verdiklerini aktaran Akdeniz, bir babanın üç ayrı evde olan evlatlarını istediği gibi yönetip yönlendiremeyeceğinin örneği ile İHL'nin içinde bulunduğu sıkıntıya dikkat çekti.

Okul Aile Birliği Yönetimini seçmek ve yılın ilk veli toplantısını gerçekleştirmek için bir arya geldiklerini ifade eden Akdeniz, kendi binalarının normal durumda bile Solhan için İmam Hatip Okuluna yetersiz olduğunu dile getirip, bu yıl İHL okullarının orta kısmının da açılması ile derslik sıkıntısı yaşadıklarını aktardı.

“İMAM HATİP KÜLTÜRÜNÜ VERMEKTE ZORLANIYORUZ”

İmam Hatip Okulu olmasına rağmen okulda doğru dürüst bir mescidin bile olmadığına değinen Akdeniz, “Bir laboratuvarımız olmadığı gibi dil sınıfımız da yoktur. Okul kantini bile bodrum katında küçük bir alana yerleştirilmiştir. Ayrı üç binada hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu hem eğitimcilerimizin bir dersten sonra diğer ders için bina değiştirmek zorunda kalmalarından dolayı sıkıntı yaşamalarına neden oluyor, hem de farklı ders programları uygulayan okullarda eğitim verildiğinden ders programlarının uyuşmamasından dolayı öğrencilerimiz sıkıntı yaşamaktadırlar. İmam Hatip'te eğitim sabah saat 7.00 ile akşam 18.30 saatleri arasında yapılmaktadır. Böyle bir program içerisinde ve farklı binalarda olan öğrencilere İmam Hatip Okulu kültürünü vermemiz zorlaşıyor. Bir babanın üç ayrı evde olan evlatlarını istediği gibi yönetip yönlendiremeyecektir. Biz de böyle imam hatip kültürünü vermekte zorlanıyoruz. Bu sebeple ailelerin öğrencilerini kontrol etmeleri ve gerekli çalışmalarda okul-öğrenci-aile bir olarak çalışmalıyız. Aksi taktirde imam-hatip okulunda bir öğrencinin okumasının her hangi bir ayrıcalığı kalmayacaktır” diye konuştu. Akdeniz, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü.

“YER YOK DEDİĞİMİZDE TEPKİ GÖSTERENLER BUGÜNKÜ SIKINTIYI DA GÜNMELERİNE ALMALI”

“Öğrenci velisi çocuğunun dersinin başlama ve bitiş saatini bilip okula geliş ve gidiş saatlerini kontrol etmelidir. Bu kontrol gerçekleşmediğinde öğrencinin neler yaptığını bilmeyeceğimiz gibi yanlış yapmasına da mani olamayız. Okulumuzun tek bina da hizmet vermemesi bazı sıkıntıları beraberinde getirmektedir. Öğrenci velilerimiz çocuğunu okula kayıt etmek için geldiğinde yer olmadığını dile getirdiğimizde tepki gösterip çocuğun canına kıyacağını bile ifade edebiliyorken, kayıt sonrası kimse okulun içinde olduğu sıkıntıyı düşünmüyor, gündemine almıyor. Velilerin de sorumluluk alması gerekiyor. Hep beraber sorumluluğumuzun gereğini yapmalıyız.”

OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETİM ÜYELERİ BELİRLENDİ

Akdeniz'in konuşmasının akabinde öğrenci velilerinin görüş ve önerilerine yer verildi. Daha sonra okul aile birliği yönetim ve denetim kurulu üye seçimi gerçekleşti. Yönetim için 5 asıl ve 5 yedek olmak üzere 10 kişi belirlenirken, 1 asıl ve 1'de yedek olmak üzere 2 kişi de denetim kurulu üyeliği için seçildi. Yönetim asıllar arasında görev dağılımı ise önümüzdeki günlerde yapılacağı aktarıldı. Okul aile birliği yönetimi seçimin akabinde öğrenci velileri sınıflara alınıp öğrenciler hakkında öğretmenleri tarafında bilgilendirildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın