KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Aralık 2025 Salı
°C

Bir okul üç parça

Bina yetersiz gelince sınıfların her biri bir başka okula nakledildi. Yaşanan sorunu Okul Aile Birliği Toplantısında dile getiren okul müdürü Akdeniz, bir babanın üç ayrı evde olan evlatlarını istediği gibi yönetip yönlendiremeyeceğinin örneği ile İHL’nin içinde bulunduğu sıkıntıya dikkat çekti.

Bir okul üç parça
15 EKİM 2012 PAZARTESİ 00:13
0
2259
0
AA aa

 Batı illerinde İmam Hatip Liseleri ve ortaokullarına yeterli rağbetin olmadığı yönünde basına yansıyan haberlerin sıklıkla gündeme getirildiği bugünlerde Bingöl ve ilçelerinde tersi durumlar cereyan ediyor.

28 Şubat süreciyle birlikte her geçen gün ilginin azaldığı İmam Hatip okulları için bu yıl atılan adım, batı illerinde yeterli ilgiyi görmezken, doğu illerinde fiziki yetersizlikler baş göstermeye başladı. 14 tane İmam Hatip Ortaokulunun açıldığı Bingöl'de en yoğun rağbet Solhan İlçesi'nde görüldü. Bu yıl İmam Hatip Ortaokulu'nun açıldığı Solhan'da yaşanan fiziki yetersizlik, sınıfların başka okullara nakline sebep olurken, okul idaresi bu sıkıntı yüzünden girdiği çıkmazdan kurtulmanın yollarını arıyor.

Yaşanan sıkıntıların dile getirildiği Solhan İmam Hatip Lisesi (İHL) Okul Aile Birliği toplantısında verilen örnekler ise oldukça dikkat çekti.

“FİZİKİ SORUNLAR EĞİTİM KALİTESİNE DE YANSIYOR”

13 Ekim 2012 Cumartesi günü saat 11.00'da yapılan toplantıya okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrenci velileri katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda açılış konuşması yapan Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Lisesi Müdürü Selahattin Akdeniz, okulun fiziki yetersizliğinin eğitimin kalitesine de yansıdığını dile getirdi.

Okul binasının yetersizliğinden dolayı kendi binalarının yanı sıra Solhan Lisesi ve Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulu'nda da hizmet verdiklerini aktaran Akdeniz, bir babanın üç ayrı evde olan evlatlarını istediği gibi yönetip yönlendiremeyeceğinin örneği ile İHL'nin içinde bulunduğu sıkıntıya dikkat çekti.

Okul Aile Birliği Yönetimini seçmek ve yılın ilk veli toplantısını gerçekleştirmek için bir arya geldiklerini ifade eden Akdeniz, kendi binalarının normal durumda bile Solhan için İmam Hatip Okuluna yetersiz olduğunu dile getirip, bu yıl İHL okullarının orta kısmının da açılması ile derslik sıkıntısı yaşadıklarını aktardı.

“İMAM HATİP KÜLTÜRÜNÜ VERMEKTE ZORLANIYORUZ”

İmam Hatip Okulu olmasına rağmen okulda doğru dürüst bir mescidin bile olmadığına değinen Akdeniz, “Bir laboratuvarımız olmadığı gibi dil sınıfımız da yoktur. Okul kantini bile bodrum katında küçük bir alana yerleştirilmiştir. Ayrı üç binada hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu hem eğitimcilerimizin bir dersten sonra diğer ders için bina değiştirmek zorunda kalmalarından dolayı sıkıntı yaşamalarına neden oluyor, hem de farklı ders programları uygulayan okullarda eğitim verildiğinden ders programlarının uyuşmamasından dolayı öğrencilerimiz sıkıntı yaşamaktadırlar. İmam Hatip'te eğitim sabah saat 7.00 ile akşam 18.30 saatleri arasında yapılmaktadır. Böyle bir program içerisinde ve farklı binalarda olan öğrencilere İmam Hatip Okulu kültürünü vermemiz zorlaşıyor. Bir babanın üç ayrı evde olan evlatlarını istediği gibi yönetip yönlendiremeyecektir. Biz de böyle imam hatip kültürünü vermekte zorlanıyoruz. Bu sebeple ailelerin öğrencilerini kontrol etmeleri ve gerekli çalışmalarda okul-öğrenci-aile bir olarak çalışmalıyız. Aksi taktirde imam-hatip okulunda bir öğrencinin okumasının her hangi bir ayrıcalığı kalmayacaktır” diye konuştu. Akdeniz, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü.

“YER YOK DEDİĞİMİZDE TEPKİ GÖSTERENLER BUGÜNKÜ SIKINTIYI DA GÜNMELERİNE ALMALI”

“Öğrenci velisi çocuğunun dersinin başlama ve bitiş saatini bilip okula geliş ve gidiş saatlerini kontrol etmelidir. Bu kontrol gerçekleşmediğinde öğrencinin neler yaptığını bilmeyeceğimiz gibi yanlış yapmasına da mani olamayız. Okulumuzun tek bina da hizmet vermemesi bazı sıkıntıları beraberinde getirmektedir. Öğrenci velilerimiz çocuğunu okula kayıt etmek için geldiğinde yer olmadığını dile getirdiğimizde tepki gösterip çocuğun canına kıyacağını bile ifade edebiliyorken, kayıt sonrası kimse okulun içinde olduğu sıkıntıyı düşünmüyor, gündemine almıyor. Velilerin de sorumluluk alması gerekiyor. Hep beraber sorumluluğumuzun gereğini yapmalıyız.”

OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETİM ÜYELERİ BELİRLENDİ

Akdeniz'in konuşmasının akabinde öğrenci velilerinin görüş ve önerilerine yer verildi. Daha sonra okul aile birliği yönetim ve denetim kurulu üye seçimi gerçekleşti. Yönetim için 5 asıl ve 5 yedek olmak üzere 10 kişi belirlenirken, 1 asıl ve 1'de yedek olmak üzere 2 kişi de denetim kurulu üyeliği için seçildi. Yönetim asıllar arasında görev dağılımı ise önümüzdeki günlerde yapılacağı aktarıldı. Okul aile birliği yönetimi seçimin akabinde öğrenci velileri sınıflara alınıp öğrenciler hakkında öğretmenleri tarafında bilgilendirildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:03
Bingöl`de Aranan Hükümlü Yakalandı
Bingöl'de Aranan Hükümlü Yakalandı
Bingöl'de jandarma ve emniyet güçlerinin ortak çalışmasıyla, hakkında 'çocuğu kasten öldürme' suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edildi.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın