KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Bir şikayet de kadınlardan

AK Parti Bingöl kadın kollarına üye 40 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bir şikayet de kadınlardan
11 ŞUBAT 2016 PERŞEMBE 01:46
0
2360
0
AA aa

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Kadın Kolları üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 16 Ocak 2016 tarihinde CHP 35. Olağan Genel Kurultayı'nda ve 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM'de CHP grup toplantısında yaptığı konuşmalar ile Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret'ten Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde basın açıklaması yapan AK Parti Bingöl Kadın Kolları Başkanı Selma Dursun, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanına yapılan hakaret ile devlet, millet ve bin yıllık kadim devlet geleneğinin ağır hakaretlere maruz kaldığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti başkanına yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunu ifade eden Dursun, Kılıçdaroğlu'nun, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş değerleri olan, altı okun maddelerini de ayaklar altına aldığını kaydetti.

Kılıçdaroğlu'nun ana muhalefet liderine ve devlet adamlığına yakışan bir duruşla siyaset yapması gerektiğini belirten Dursun, şunları söyledi: “Bu toprakların değerlerine biraz saygısı varsa, milyonlarca sivili katleden, milyonlarcasını da yurdundan eden katil Esed'in arkasında durmaz. 30 yılı aşkın bir süredir PKK terör örgütünün öldürdüğü binlerce canı, yakıp yıktığı şehirleri ve şehit ettiği askerleri görmezden gelerek, PKK'yı Filistinlilerle bir tutan ve özgürlük savaşçısı olarak belirten bildirgeleri desteklemez. Kürt halkının baskılarından yıldığı PKK'ya, PYD'ye ve YPG'ye ‘Vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum' demez. Türkmen Dağı ve Halep bombalanırken susmaz, devletin bekasına her türlü saldırılan yapan paralel örgütün destekçisi olmaz ve milli değerleri ayağının altına alarak ülkesini yurtdışında şikâyet etmez.”

Kılıçdaroğlu'nun Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesinde hükmü bulunan ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlediğini ifade eden Dursun, “Sayın Kılıçdaroğlu bahse konu olan hakaretleriyle Anayasa, Türk Ceza Kanunu ve Uluslararası Sözleşmelerle güvence altına alınan ‘Kişinin maddi ve manevi değerlerinden oluşan toplum nezdindeki şeref ve haysiyetiyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanunu'nun 299.cu maddesinde Hükmü bulunan ‘ Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlemiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'nu Bir Dünya lideri olan, Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yaptığı hakaretlere son vermeye ve Türkiye Cumhuriyetinin tüm kutsal değerlerine saygılı olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Dursun ve beraberindekiler, yapılan basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın