KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Bir yılda 30 bin tutuklama

Bingöl valisi ali mantı'nın da katıldığı programda konuşan içişleri bakan süleyman soylu; bir yılda terör örgütlerine gerçekleştirilen operasyonlarda 30 bine yakın kişi tutuklandı dedi.

Bir yılda 30 bin tutuklama
12 EKİM 2017 PERŞEMBE 04:36
0
2305
0
AA aa

İçişleri Bakanı Soylu, Bingöl Valisi Ali Mantı'nın davet edildiği Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde gerçekleştirilen ‘2017 Valiler Buluşması' programına katıldı.

Burada valilere seslenen Soylu, Türkiye'nin PKK, KCK, PYD, FETÖ ve DEAŞ'ten oluşan terör cephesi ile sıkı bir mücadele halinde olduğunu belirterek, bu terör örgütlerinin hapsinin aynı kurmay akıldan beslendiğini vurguladı. Son 1 yılda terör örgütlerine yönelik 68 bin 464 operasyon gerçekleştirildiğini bildiren Soylu, “Bunların 40 bin 215'i PKK, 25 bin 818'i FETÖ'ye yönelik operasyonlardır. Kalanı DEAŞ ve aşırı sol terör örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlar neticesinde 30 bin 167 kişi tutuklanmış, 2 bin 242 terörist etkisiz hale getirilmiş, bin 488 sığınak ve barınma imha edilmiş, 515 terör eylemi de gerçekleşmeden engellenmiştir. Bu yeni yaklaşım neticesinde alınan tedbirlerle 2016 yılına göre sabotaj, kundaklama türü eylemlerde yüzde 64, yol kesme eylemlerinde yüzde 84, yağma eylemlerinde yüzde 45, adam kaçırma eylemlerinde yüzde 70 oranında bir azalma elde edilmiştir. Bu mücadele konseptimizin önemli bir ayağı da savunma sanayimizin millileşmesi, yerli üretim araç gereç kullanımı, özellikle yerli malı İHA, İKU ve SİHA'ların kullanımı olmuştur. Bu araçlarla yaptığımız operasyonlarda bugüne kadar hiç şehit vermedik. Elbette ki bundan rahatsız olanlar var ama şimdi o tartışmaya girmeyeceğim. Terörle mücadelemiz bu araçlarla resmen yepyeni bir ivme kazanmıştır. Eskiden paramızla satın alamadığımız, alsak bile tamirini yaptıramadığımız bu araçları şimdi bizim mühendislerimiz, bizim evlatlarımız imal etmekte ve yönetmektedirler” diye konuştu.

“EKİM AYININ BAŞINA KADAR 11 BİN 321 SAATLİK UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Bu tür araçların aylık uçuş saatlerini 170 saatten 2 bin 442 saate çıkardıklarını vurgulayan Soylu, “Ekim ayının başına kadar 11 bin 321 saatlik uçuş gerçekleştirdik. Bu olmasaydı biz ne yapacaktık. Ya İsrail'e yalvaracaktık ya Amerika'nın modası geçmiş insansız hava araçlarına yalvaracaktık ya da iki elimizi bacaklarımızın arasına koyup teröristlerin acaba nerede olduğunu düşünmeye çalışacak ve evlatlarımızın göğüs göğse muharebesinde ‘Allah'ım onlara bir zeval verme, bir zayiat verme' diye dualar içerisinde olacaktık. Aynı dönemde bu araçlarla gerçekleştirilen operasyonlarda 294 terörist ölü olarak ele geçirilmiş, 132 sığınak ve barınak etkisiz hale getirilmiştir” şeklinde konuştu.

“101 BELEDİYEYE GÖREVLENDİRME YAPILMIŞTIR”

Soylu, terörle mücadele önemli bir sorun olan el yapımı patlayıcılar (EYP) ile ilgili ciddi bir çalışma içinde olduklarını kaydederek, bu noktada 23 ilde valiler başkanlığında EYP komisyonu kurulduğunu dile getirdi. Soylu, terör örgütleriyle iş birliği içinde olduğu tespit edilen belediyelere görevlendirme yaptıklarını da ifade ederek, “Bu kapsamda bugüne kadar 8'i FETÖ, 93'ü PKK ile iltisaklı olduğu tespit edilen toplam 101 belediyeye görevlendirme yapılmıştır. O günden sonra terör eylemlerine araç gereç temini eden, dağdaki örgüt üyelerine para, yiyecek, içecek ve yaşam malzemesi ile en önemlisi eleman temin etmeyi görev edinmiş bu belediyeler örgüt tahakkümünden kurtarılmış ve halka hizmet üretir hale getirilmiştir” dedi.

Soylu, “Teknoloji alanında önemli bir yatırımımızda 112 Acil Çağrı Merkezi projemizdir. Esasen bir hükümet programı olup, bakanlığımız tarafından yürütülen çok önemli bir projedir. Halen 24 ilde hizmet vermektedir. Bu bize yetmez. Bakanlığa geldiğimiz günden beri bunun hızlanması için her yaptığımız toplantıda bunu hızlandırmak ve bunu sonuçlandırmak bizim en önemli önceliklerimizden birisidir diye söyledim. Olduğu yerlerin bize katkısı çok yüksektir. Halen 24 ilde hizmet vermekte olan 112 Acil Çağrı Merkezlerimizin sayısının 2018 sonu itibariyle 81 olması ve her ilimizde faaliyete geçmesi hedeflenmektedir. Projeye şu ana kadar harcanan miktar 489 milyon 843 bin TL'dir” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın