Bir yılda 510 bin kadına yeni iş imkânı
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'de işsizlik oranının geçen yılın Kasım ayından bu yana yüzde 9,1'e kadar gerilediğini ve söz konusu kadın istihdamının da yüzde 7,9 arttığını belirterek, 'Bir yılda 510 bin kadınımız yeni iş imkanına kavuşmuş. Küresel kriz ortamında bu muazzam bir başarı, ekonomimiz adına ve çalışanlarımız adına bir başarı, bunun daha da artmasını arzu ediyoruz' dedi.
15 ŞUBAT 2012 ÇARŞAMBA 20:03 |
0 |
1910 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Crowne Plaza'da düzenlenen 'Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı'nın kapanış konferansına katıldı. Projenin içeriğini anlatan sinevizyon gösterisi sonrası bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, Türkiye'de işsizliğin yüzde 9,1 olduğunu belirterek, küresel kriz ortamında bunun muazzam bir başarı, ekonomi ve çalışanlar adına da bu başarını daha artmasını arzu ettiklerini söyledi.
Kalkınmanın nimetlerinden en üst düzeyde yararlanması için kalkınma sürecinde kadınları çok önemsediklerini anlatan Yılmaz, "Toplumumuzun yarısından bir miktar fazlası kadınlardan oluşuyor. Kadınlarımızın katılmadığı bir kalkınma süreci faydalı olmaz. Diğer taraftan kadınlarımızın evlerinde aileleri için büyük değerler ürettiğini de biliyoruz. Piyasada karşılığı olmasa da birçok değerli hizmeti ürettiklerini biliyoruz. Aynı zamanda piyasada da kadınlarımızın üretken ve gelir getirici alanlara daha fazla katılımını arzu ediyoruz. Özellikle istihdam piyasalarında kadınlarımızın daha fazla yer bulmasını çok önemsiyoruz" diye konuştu.
"BİR YILLIK DÖNEMDE 510 BİN KADINIMIZ YENİ İŞ İMKANINA KAVUŞTU"
TÜİK tarafından bugün açıklanan işgücü rakamlarını da değerlendiren Bakan Yılmaz, 2011 Kasım döneminde bir önceki yıla göre istihdamda 1 milyon 413 bin kişilik artış gerçekleştiğini ve işsizlik oranının da yüzde 9,1'e kadar gerilediğini söyledi. Yılmaz, söz konusu dönemde kadın istihdamının da yüzde 7,9 arttığını vurgulayarak, "Bir yıllık dönemde 510 bin kadınımız yeni iş imkanına kavuşmuş. Küresel kriz ortamında bu muazzam bir başarı. Ekonomimiz adına ve çalışanlarımız adına bir başarı, bunun daha da artmasını arzu ediyoruz" dedi.
Yılmaz, 2004 yılında yüzde 23,3 olan kadınların işgücüne katılım oranının şu anda yüzde 29'Lara, yüzde 30'Lara çıkmış durumda olduğunu kaydetti. Üniversite mezunu kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 70'lere kadar çıktığına dikkati çeken Yılmaz, işin en temel noktasının 'eğitimi desteklemek' olduğunu belirtti. Yılmaz, kadın işsizlerde bir stok problemi bulunduğunu, geçmişten devreden ve belli bir yaşın üzerinde olan grubun işgücüne katılmasına yönelik gayretleri artırarak devam ettirdiklerini anlatarak, bu yıl hazırlıklarına başladıkları 10. Kalkınma Planında da kadınlara çok önemli bir yer ayıracaklarını bildirdi.
|
03.03.2026 03:37
 |
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi |
Bingöl Üniversitesi ve Maçka Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan iftar programı, Vali Dr. Cahit Çelik ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Genç şef adaylarının Bingöl ve Karadeniz yemeklerinden oluşan menüsü, davetlilerden beğeni aldı. |
|
03.03.2026 03:36
 |
Bingöl'de ABD ve İsrail'in İran'a Yönelik Saldırılarına Protesto |
ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları, Bingöl Kent Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Programda yapılan konuşmalarda saldırılar kınanırken, İslam dünyasına birlik ve ortak duruş çağrısı yapıldı. |
|
03.03.2026 03:34
 |
Yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe zam var |
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 19 maddelik kanun teklifini açıklarken bedelli askerliğe yüzde 25,2 zam geleceğini belirtti. Kripto Varlıklara işlem vergisi geleceğini, şans ve bahis oyunlarındaki reklamların da gider sayılmayacağını kaydeden Güler, kıymetli taşlara da yüzde 20 vergi öngörüldüğünün altını çizdi. İşte teklifin detayları… |
|
03.03.2026 03:33
 |
Bingöl'de park halindeki araç alev topuna döndü |
Bingöl'de park halindeyken alev topuna dönen otomobil, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. |
|
03.03.2026 03:32
 |
Bilaloğlu'nda kaza! 2 yaralı |
Bingöl–Elâzığ karayolu Bilaloğlu (Mendo) Köyü mevkiinde kontrolden çıkan otomobilin karıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. |
|
03.03.2026 03:30
 |
Umut Kervanı'ndan Genç'te Ramazan Seferberliği |
Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği Genç İlçe Temsilciliği, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere gıda, et, nakdi yardım ve çeşitli desteklerde bulundu. Yapılan yardımların toplam tutarı on binlerce lirayı buldu. |
|
|