KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Bir yılda 6 bin aileye ulaştılar

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara destek olmaya ve kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım Derneği, 2021 yılında 6 bin 324 aileye 1 milyon 69 bin 992 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Bir yılda 6 bin aileye ulaştılar
03 OCAK 2022 PAZARTESİ 17:22
8
1380
1
AA aa

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2021 yılına ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara destek olmaya ve kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor.

Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, adeta mazlum ve muhtaçların umudu haline geldi. Umut Kervanı Yardım Derneği yaptığı yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.

2021 yılına ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2021 yılında 6 bin 324 aileye 1 milyon 69 bin 992 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulunduğunu açıkladı.

“1 YILDA 6 BİN 324 AİLEYE 1 MİLYON 69 BİN 992 TL DEĞERİNDE YARDIM YAPILDI”

Yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Başkanı Mehmet Tamaç, Bingöl Umut Kervanı olarak 2021 yılında 6 bin 324 aileye 1 milyon 69 bin 992 TL değerinde ayni, nakdi, kırmızı et,  kırtasiye malzemesi, giyim ve kahvaltılık yardımında bulunduklarını söyledi.

Aralık Ayında yapılan çalışmaları da aktaran Tamaç, “2021 yılı Aralık ayında 43 aileye 8 bin 105 gıda,  159 aileye 8 bin 965 kırmızı et, 20 aileye 14 bin 500 nakit olmak üzere toplamda 222 aileye 31 bin 570 TL yardımda bulunduk” dedi.

“KÜÇÜK İMKÂNLARLA BÜYÜK SIKINTILARA DERMAN OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

İyilik ve yardımlaşma konusunun önemine değinen Tamaç, sadakanın belaları def ettiğini belirterek, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak bizler faaliyetlerimize başlarken öncelikle Peygamberimiz Hz Muhammed (s.a.v)in buyurduğu gibi ‘Yarım hurma ile olsa kendinizi ateşten koruyun.' Bu vesile ile bizler çalışmalarımıza başlarken dernek üye ve gönüllülerimiz ile istişarede bulunup tespit etiğimiz muhtaç kitlelerinin durumları hakkında değerlendirmelerde bulunup kimlerden ne gibi yardım alacağımızı ve yardımları az çok demeden kabul ediyoruz ve bir araya getirdikten sonra ihtiyaçları doğrultusunda muhtaç ailelerimize ulaştırıyoruz. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak yılın 12 ayı sahadayız. Muhtaç aileler hakkında sahada elde ettiklerimizi ve yardımlarımızı bir farkındalık oluşturmak amacıyla basın ve medya yolu ile bu ailelilerin bilgilerini hayırseverlerimiz ile paylaşıyoruz. Bu haberler doğrultusunda bağış yapmak isteyen kardeşlerimiz oluyor. Örnek verirsek bazen evdeki sadaka kutusunu getiren bir çocuk bazen binada temizlik yapan bir bayanın yardımı kimi zaman da dışarıda çikolata satan bir kardeşimizin yardımını görüyoruz. Bir hayra vesile olan onu işleyen gibidir, düsturunu ilke edinerek bunu toplumun geneline yaymak istiyoruz. Halk olarak devam eden pandeminin ve de ekonomik sıkıntıların baş gösterdiği bir zaman dilimindeyiz. Böylesi durumlarda unutmamak lazımdır ki bugün veren el olabiliriz; ama yarın da alan el olabiliriz. Efendimiz (a.s.w) hadiste buyurduğu gibi hastalığa, bela ve musibete karşı sadaka ile kendimizi korumalıyız. Bu hadis mucibince bizler iyilik ve yardımlaşma konusunda duyarsız kalamayız. Müslümanlar olarak nerede olursak olalım bu duyarlılık ve hassasiyetti göstermeliyiz; çünkü bizim asli görevimiz kulluk ve ibadetten sonra insanların ihtiyaçlarını gücümüz nispetince yardımda bulunmalıyız. Dünyanın çok çetin bir imtihandan geçtiği bir süreçteyiz, bela ve musibetlerin yağmur gibi yağdığı her yerde bir afetin olduğu bir zaman dilimindeyiz. Seller, yangınlar, hortumlar ve kazalar gündemi her gün meşgul etmektedir. Belki de tüm bunlar insanlığımıza ve birbirimize şefkat etmediğimizden merhametten uzaklaştığımızdan yardımlaşma kültürünü bıraktığımızdan olabilir. Sadaka belayı defeder, buyuran efendimizin öğretilerinden uzak kaldığımızdan olabilir” dedi.

“MERHAMET VE ŞEFKATİ TEKRAR İHYA ETMELİYİZ”

Hayır ve infak ruhunu yeniden ihya edilmesi gerektiğinin altını çizen Tamaç, “Bu zor ve sıkıntılı günlerde merhamet ve şefkati tekrar ihya etmek birbirimize sevdirmek amacıyla bizler sahalarda olmalıyız. Belki de bu şekilde unutulan hayır ve infak ruhunu birbirimize hatırlatarak yeniden canlandırabiliriz. Unutmayalım mazlum ile Allah arasında bir perde yoktur. Mazlumun ahı tutarsa kaçacak yer de yoktur. Şöyle bir olay anlatılır: ‘Yaşlı bir ninenin hasta olan bir torunu vardır. Nine bu torununa bakıyor; ama onu tedavi edecek imkânı yoktur. Ninenin sadece duası var. O da gece gündüz Rabbimize dua eder. Diğer taraftan önemli bir seyahat için yola çıkacak bir doktor vardır. Bu doktor, bir sebeple uçağına binemez, kara yolu ile yolculuk etmek zorunda kalır. Birden gökten boşanırcasına bir yağmur yağar ve her tarafı alan seller sebebiyle doktor yolda gördüğü ilk eve sığınır. Allah'ın işi bu ya, sığındığı ev yaşlı ninenin evidir. Ve olan biteni duyan doktor, şaşırır. Ardından çocuğu tedavi eder” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88257)
04 Ocak 2022 Salı 23:12
Rabbim sizden ve iyilik yolunda adım atan herkesten razı olsun!
08.05.2024
13:09
Bingöl`de görenleri şaşırtan devasa mantar
Bingöl'de görenleri şaşırtan devasa mantar
Bingöl'de mantar toplamaya giden vatandaşlar 2 kilogram ağırlığında mantar buldu.
08.05.2024
12:30
'Mahzen-40' operasyonu! 127 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 49 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik düzenlenen 'Mahzen-40' operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
08.05.2024
12:24
DİKKAT! Sağanak yağış geri geliyor
DİKKAT! Sağanak yağış geri geliyor
Türkiye, hafta sonu yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Batı bölgelerden başlayarak artan hava sıcaklıkları hafta sonu yeniden mevsim normalleri civarına düşecek. Bingöl'de hafta sonu plan yapacaklar bir daha düşünsün...!
08.05.2024
12:14
Hukuk mesleklerine girişte sınavlı dönem!
Hukuk mesleklerine girişte sınavlı dönem!
Avukatlık stajına başlayabilmek, Hâkim ve Savcı Yardımcılığı Sınavına girebilmek için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavını kazanmak gerekecek. Yeni düzenlemeler Resmî Gazete'de yayınlandı.
07.05.2024
22:59
Arıkan:
Arıkan: 'Master planı çalışmalarına başladık'
Bingöl Deprem Çalıştayı kapanış programında konuşan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Master planı konusunda Bingöl Belediyesi olarak çalışmamız başladı. Bu çalıştayın bu anlamda bize çok ciddi anlamda katkı sunacağını, yol göstereceğini ve bizi doğru yönlendireceğini düşünüyorum' dedi.
07.05.2024
14:42
Bingöl`de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl'de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, 2024 Nisan ayı içerisinde kent merkezinde yapılan denetimlerde kural ihlali yapan araç sürücülerine 6 milyon 306 Bin 404 TL idari para cezası kesildiğini bildirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın