KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Birbirimizi anlayamadığımız dönem bitsin

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, 'Korkularla birbirimizi anlayamadığımız
dönemin bitmesi gerekiyor. Türk, Kürt, Alevi, Sünni hep birlikte,
kardeşçe yaşamak durumundayız' dedi.

Birbirimizi anlayamadığımız dönem bitsin
28 AĞUSTOS 2010 CUMARTESİ 01:11
0
2218
0
AA aa
Tunceli'de gezi ve incelemelerini sürdüren Yılmaz, helikopterle Ovacık ilçesine gitti.
Ovacık Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Hayvancılık Tesisi'nde incelemelerde bulunan Yılmaz, ilçe girişinde davul zurna eşliğinde, halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.

Kendisini karşılayanlarla birlikte halay çeken Bakan Yılmaz, TOKİ konutlarında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

İlçe merkezinde halka hitap eden Yılmaz, kendisinin de Bingöl doğumlu olduğunu belirterek, bölge şartlarının olumsuz yönlerinin silinmesi için çalıştıklarını söyledi.

Üretimin önemini vurgulayan Yılmaz, 'Üretmeyen insandan yarar gelmez. Sanatta, fikirde, enerjide ve her alanda üretim kalkınmaya eşdeğerdir' diye konuştu.

Türkiye'de demokrasi standartlarının yükseltilmesi gerektiğini de ifade eden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Korkularla birbirimizi anlayamadığımız dönemin bitmesi gerekiyor. Türk, Kürt, Alevi, Sünni hep birlikte kardeşçe yaşamak durumundayız. İradinin sahibi halktır. 12 Eylülde yapılacak Anayasa değişikliği referandumunda da halkın iradesi olacaktır. Referandum için desteklerinizi bekliyoruz.'

Tunceli, Bingöl, Malatya, Elazığ illerini içine alan Kalkınma Ajansı'nın kurulduğunu da anımsatan Yılmaz, illerin 4'er üye ile eşit statüye sahip olduğunu ve Kalkınma Ajansı'nın başkanlığını bu yıl Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen'in yapacağını belirtti.

Konuşmasının ardından vatandaşın istek ve sıkıntılarını dinleyen Yılmaz, bir vatandaşın Ovacık'ta yanan ormanlarla ilgili kastı bir durumun olduğunu iddia etmesi üzerine, konunun araştırılması için Tunceli Valisi Taşkesen'e talimat verdi.
Vali Taşkesen de 'Yanan benim de ciğerimdir. Kasti yangın varsa ben istifa ederim' dedi.
Bakan Yılmaz, daha sonra helikopterle Malatya'ya gitti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın