KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Haziran 2023 Cuma
21 °C Çoğunlukla açık

Birbirimizi sevmek iman borcudur

Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, &';Biz birbirimizi sevmeye mecburuz; çünkü Allah'a hamd olsun biz Müslüman'ız. Birbirimizi sevmek iman borcudur” dedi.

Birbirimizi sevmek iman borcudur
14 ŞUBAT 2011 PAZARTESİ 09:06
0
1812
0
AA aa

Bingöl Belediyesi tarafından ‘Sevgi merkezli eğitim ve ailede sevgi iletişimi' adlı bir konferans düzenlendi. 

Cumartesi günü saat 14.00'da Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansa Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Moral FM Sunucusu Fethi Çağıl ve Şair Selahattin Kocaaslan'ın yanı sıra; Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay, BİNTSO Başkanı Kemal Bozan, Eski Belediye Başkanı Bedri Tuğ, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Moral FM Sunucusu Fethi Çağıl ve Şair Selahattin Kocaaslan'ın birbirinden güzel şiir ve dinletilerinin yer aldığı konferansa, yoğun ilginin olduğu görüldü.

Sevgi kaynaklı bir eğitim oluşturmalıyız
Şiir dinletilerinin ardından davetlilere hitap eden Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Hz. Peygamberin (SAV) güzel ahlakından örnekler vererek, sürekli "sevgi" kavramı üzerinde durdu. "Sevgi ya tam olur, ya da hiç olmaz" diyen Vakkasoğlu; bizi yaratan rabbimize karşı da sonsuz bir sevgiyle bağlanmamız gerektiğine dikkat çekti. Vakkasoğlu, sevginin ipek kadar yumuşak, sevgisizliğin ise kılıç kadar keskin olduğunu ifade ederek, sevginin paylaşmakla çoğalacağını vurguladı.

Sevgisiz eğitim olamayacağını ve sevilmesi halinde ise öğretmenliğin dünyanın en güzel mesleklerinden biri olduğuna dikkat çeken Vehbi Vakkasoğlu, öğretmenlik mesleğinin sevgiden ibaret olduğunu dile getirerek, “Biz birbirimizi sevmeye mecburuz; çünkü Allah'a hamdolsun biz Müslüman'ız. Birbirimizi sevmek iman borcudur. Eğitim denince herkes öğretmenlere bakıyor. Eğitim için sadece okula ve öğretmene bırakılması doğru değildir ve noksandır. Bütün anne ve babalar birer öğretmen olacaklar ve öğretmenlerimiz de birer anne ve baba olacaklar. Anne, baba ve öğretmeni kaynaştırarak; sevgi kaynaklı bir eğitim oluşturmalıyız” diye konuştu
.
Bir çocuğun annesi, babasını çok seviyorsa ve çocuk bunun hissediyorsa en güzel hediyedir

Çanakkale Savaşı'ndan verdiği örneklerle, aile içi sevgi ve çocuk eğitimini anlatan Vakkasoğlu; Çanakkale çıkarmasının savaşın ardından sona ermediğini, bugün de halen devam ettiğini ve o gün savaş gemileriyle çıkarma yapan düşmanın, bugün ise uydudan evlerdeki televizyon ve internet aracılığı ile aile yapımızı bozabilmek için mücadele ettiğini söyleyerek, “Bir çocuğa sevgi eğitimi verecekseniz, ailenin annesi, kocasını sevecek. Evin babası eşini sevecek. Bu durum çocuğa en güzel sevgi eğitimi olur. Onun için çocuklara ayrıca bir sevgi dersi vermeye gerek yok. Bir çocuğun annesi, babasını çok seviyorsa ve çocuk bunun hissediyorsa en güzel hediyedir. Beyefendi de yüreğinde sevgiyi taşıyacak” ifadelerini kullandı.


Ailesiz bir toplum hayatı olamaz
Ailesiz bir toplum hayatı olamayacağına dikkat çeken Vakkasoğlu konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Aile, toplumun maddi olarak en küçük, fakat manevi olarak da en önemli birimidir. Toplumu meydana getiren, yoğuran, oluşturan temel yapı ailedir. Ailesiz bir toplum hayatı olmaz. Ailesiz toplum kurmak isteyenler, tarih boyunca daima hayal kırıklığına uğramışlardır. Çünkü aile, Rabbimizin kurduğu ve Allah Elçileri'nin de uygulamasını bize gösterdiği bir yaşama biçimidir. Bu sebeple aile, kutsal bir yapıdır. İnsan için en uygun, en sağlam ve en huzurlu hayat tarzıdır. İnsanın evi, onun için küçük bir cennettir. İnsan en çok, aile yuvası haline getirdiği evinde rahat eder. Aile, sevgi ocağıdır. Sevgiden öte şefkatlerin yaşandığı, öğrenildiği ve benimsendiği ilk mekteptir. Sevgi mektebinin ilk öğretmenleri, anne ile babadır."

Ailede en önemli görev hanımlara düşüyor
Ailede en önemli görevin hanımlara düştüğünü ifade eden Vakkasoğlu, “Eş sevgisi dediğimiz bu görevde gülen yüz, samimi yaklaşım, sakin tavırlar ev hayatını her zaman düzenli kılar. Tabii bu arada aynı tavırları erkeklerden beklemek en doğal harekettir. Karşılıklı sevgi ve hoşgörü olmazsa ailede sevgi asla olmaz” diye ifade etti.

Ailede sevgi iletişiminin olması için 3 S kuralının olduğunu belirten Vakkasoğlu, “Birinci kural sevgi ve saygı, ikinci kural sabır, üçüncü kural ise sadakattir” şeklinde konuştu.

Konferansın ardından Vehbi Vakkasoğlu'nun katılımcıların aldığı kitapları imzaladı.

Kandil simidi dağıtıldı
Ayrıca konferans sonrasında Bingöl Belediyesi, konferansa katılan davetlilere Mevlit Kandili münasebetiyle kandil simidi dağıttı.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın