KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2026 Pazar

Birinciliğini amsterdam'da öğrendi

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (ÖSS) İzmir Körfez Dershaneleri Öğrencisi Hayrullah Mert Şahinkoç Türkiye birincisi oldu. Şahinkoç, son sınıftan itibaren ÖSS'ye hazırlanmaya başladığını söyledi.

Birinciliğini amsterdam`da öğrendi
13 TEMMUZ 2007 CUMA 08:59
0
1401
0
AA aa
Türkiye birinciliğini Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da öğrenen Hayrullah Mert Şahinkoç, son sınıftan itibaren ÖSS'ye hazırlanmaya başladığını söyledi. Sınava başta ailesi ve Körfez Dershaneleri sayesinde sınava iyi motive olduğunu ve bu başarının sürpriz olmadığını söyledi.

Sınava her derse çalışarak değil de eksiği olduğu konulara çalışarak hazırlandığını dile getiren Şahinkoç, başarısında dershane öğretmenlerinin büyük katkısı olduğunu söyledi. Hayrullah Mert Şahinkoç, "Körfez Dershanesi bizi çok iyi hazırladı. Çok iyi motive etti. Bizimle özel olarak ilgilendiler. Önemli olan kazanmaktı. Önemli olan neyi bilip bilmediğini iyi tespit edip ona göre çalışmaktı. Ben bu durumlara göre sistemli bir çalışma takip ettim. Körfez Dershanesinin verdiği programlara göre hazırlandım. Ekstra bir program ayarlamadım. Son ayda da dershane bizi kampa aldı. Orada bütün gün boyunca çalıştık. Ben bunu bekliyordum. Gezi amacı ile Amsterdam'a gelmiştim. Burada bunu ailemle beraber sizden öğrendim. Gerçekten son derece mutluyum. Tamam karar vermedim. Fakat mühendislik fakültelerini düşünüyorum. Endüstri, Elektrik-Elektronik mühendisliği olabilir. Büyük ihtimalle tercihim İstanbul Boğaziçi Üniversitesi olabilir. İleride yurtdışında okumayı düşünüyorum. Bu ülke Amerika ve İngiltere'deki üniversiteler olabilir." dedi.

Mert Şahinkoç'un annesi, "Bu başarıyı bekliyorduk. Bunu Amsterdam'da öğrendik. Bizim için sürpriz oldu. Her anne evladının başarılı olmasını ister. Bunun sonucunu gördüğümüz için çok mutluyuz. Mert zaten zeki, çalışkan ve düzenli bir öğrenci çocuktu. Çocukluğundan beri bu başarısı devam etti. Bu günde bu başarı geldi. Ailecek bizim için bir bayram günü oldu." şeklinde konuştu.

Mert Şahinkoç'un anneannesi ve dedesi, Mert'in bu başarısını beklediklerini, bu amaçla yurtdışı gezisine çıktıklarını, bu ödülü hakettiğini söyledi. Mert ile gurur duyduklarını, bu başarıyı getiren en büyük etkenin de Körfez dershaneleri olduğunu belirtti.

Zaman
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.11.2026
23:58
Çapakçur`dan Bingöl`e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl`de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
06.11.2026
23:56
Hülakü Bingöl`ün doğalgaz limitlerini Meclis`e Taşıdı
Hülakü Bingöl'ün doğalgaz limitlerini Meclis'e Taşıdı
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
06.11.2026
23:55
Binlerce personel onu arıyor!
Binlerce personel onu arıyor!
Solhan'da 25 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan 81 yaşındaki Alzheimer hastası Cebbar Peşmen'i bulmak için yürütülen çalışmalarda 1.129 personel görev aldı. 6 dronla havadan tarama yapılırken, bugüne kadar yaklaşık 55 kilometrekarelik alan arandı. Ancak henüz bir sonuca ulaşılamadı.
06.11.2026
23:53
Baraç`tan Bingöl`ün doğalgaz limitleri için tepki!
Baraç'tan Bingöl'ün doğalgaz limitleri için tepki!
Bingöl'de doğalgaz faturalarının vatandaşın bütçesini zorladığını belirten DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, iktidar milletvekillerine tepki gösterdi. Elâzığ'da tüketim limitlerine ilişkin yapılan düzenlemeyi hatırlatan Baraç, 'Halkın sorunlarıyla ilgilenmiyorsanız Mecliste ne işiniz var?' diyerek Bingöl için de iklim koşullarına uygun düzenleme yapılmasını istedi.
06.11.2026
23:53
Bingöl`de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de polis ekiplerinin 30 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda uyuşturucu madde, silah ve kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 55 şüpheliden 27'si tutuklanırken, çok sayıda kaçak sigara ve elektronik sigara da ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın