KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
4 °C Kısmen güneşli

'Birleşim, yerel medyayı daha güçlü kılacaktır'

Bingöl merkezdeki yerel gazetelerin birleşme kararını değerlendiren Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arda: 'Hem mali açıdan, hem de içerik kalitesinin artırılması anlamında daha güçlü bir yerel medya olacağına inanıyoruz' dedi.

`Birleşim, yerel medyayı daha güçlü kılacaktır`
20 KASIM 2020 CUMA 17:07
4
2213
4
AA aa

Bingöl merkez ilçe sınırları dahilinde günlük yayın yapan gazeteler, birleşme kararı aldı. Karar doğrultusunda bundan böyle günlük yayın yapan Çapakçur Gazetesi, Kent Haber Gazetesi ve Sürmanşet Gazetesi adıyla üç gazete olacak.

Birleşme kararına dair değerlendirmelerini aktaran Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmud Arda, resmi ilan sayısındaki düşüş ve maliyetlerdeki artış nedeniyle gazetelerin önemli bir zorlukla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Her geçen gün artan mali yükümlülükler karşısında gazetelerin yaşadığı sıkıntıların aşılamaz düzeye ulaştığını anlatan Arda: “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar herkesin malumudur. Gerek serbest piyasada çarkların dönmeyişinin olumsuz yansımaları gerekse resmi ilanlardaki düşüş, yerel basını da önemli ölçüde zora soktu. Giderlerin gelir kalemlerinden fazla olması üzerine yapılan istişarede, gazetelerin birleştirilmesi kararı çıkmıştır. Hem maliyetlerin düşürülmesi, hem de içerik kalitesinin arttırılması amacıyla alınan bu kararla birlikte artık üç gazete olarak yayın hayatına devam edilecektir. Bu kararın hayırlı olmasını diliyor, daha güçlü ve istikrarlı bir yayıncılığa vesile olmasını diliyoruz” dedi.

“ABONE VE REKLAM İLE DESTEK OLUNMALI”

Yerel basının güçlü bir ses olarak hizmetlerini sürdürmesi için kamuoyuna “yerel basını sahiplenin” çağrısında bulunan Arda: “Gazetelere abone olunması ve özellikle iş dünyasının reklamlarla destekte bulunması, hiç şüphesiz yerel basının daha güçlü bir ses olmasına katkıda bulunacaktır. Mali zorluklarını aşmış, güçlü bir ekip kurmuş basın kuruluşlarının kamuoyunca desteklenmesi, ilimize daha güzel hizmetlerin kazandırılmasının yanı sıra sıkıntıların erken çözümü için büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda şehrin tüm dinamiklerinin yerel basını desteklemesini bekliyoruz” diye konuştu.

“BASIN İLAN KURUMU GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAKTIR”

Geçtiğimi ay itibariyle Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olarak Bingöl'de şubesi açılan Basın İlan Kurumu'nun (BİK) yerel basına önemli bir güç katacağı inancını da paylaşan Arda, göz ardı edilen veya yok pahasına gözden çıkarılan ilanların yerel basının kazanç hanesine yazılacak olmasının da önemli bir gelişme olacağını vurguladı.

Arda: “Artık hiç bir kamu kurum ya da kuruluşu resmi ilan ve reklamını yayınlamamazlık edemeyecek. Bu anlamda Basın İlan Kurumu'nun ciddi bir kazanım olacağı inancını taşımaktayız. Ayrıca kurumun varlığı, yerel basının daha tertipli ve düzenli bir yayıncılık esasını benimsemesine de vesile olacaktır. Bu anlamda Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran ve Diyarbakır Bölge Müdürü Sayın Osman Başeğmez'a ilgi ve destekleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64666)
22 Kasım 2020 Pazar 09:33
bingol olay ve çapakçur birleşip dijital medyaya geçmeleri daha mantıklı olurdu çünkü artık seyfo dayı bile dijital medyadan takip ediyor haberleri. 1 yıla kalmaz 'birleşim' de sona erer ele ele kaybolup giderler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64665)
22 Kasım 2020 Pazar 05:19
Cok ses ve özgür medya herzaman iyidir. Basın kendi aralarında toplumu haberdar etmesi icin cok ses cok basın kuruluşuna ihtiyaç olacaktır. Anti demokratik tekci uygulamanın hiç kimseye faydası olmayacaktır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64662)
21 Kasım 2020 Cumartesi 22:19
Sayın grzeteciler cemiyeti ve bingöl online ailesi şuan da bingölde ve Türkiye in neredeyse her ilinde meslektaşlarınız hapiste. Kimini yakinen kimini uzakdan tanıdığınız pırlanta gibi insanlar var. Onlar için meclise ve herhangi bir devlet kurumuna onların özgürlükleri için bir müracaatta bulundunuz mu. Ya da soru önergesi verdiniz mi?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64635)
20 Kasım 2020 Cuma 17:51
Nede olsa kanında Prik Seyfin kanı var Allah yardımcın olsun başkanım
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın