KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Aralık 2025 Cumartesi
°C

Birlik beraberlik içinde hareket edin

Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında, resmi kurumlardaki idare birliğinin sağlanması, işlerin gözden geçirilerek hızlandırılması amacıyla tüm daire müdürlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Birlik beraberlik içinde hareket edin
26 ARALIK 2008 CUMA 10:22
0
1172
0
AA aa
Dün saat 10.30'da valilik konferans salonunda yapılan daire amirleri toplantısı ilimizdeki tüm daire amirlerinin katılımıyla gerçekleşti. Vali Balkanlıoğlu başkanlığında yapılan toplantıda “kurum müdürlerinin işlerinde takipçi ve disiplinli olmaları” vurgusu ön plana çıktı.
Toplantının yapılış amacına değinen Vali Balkanlıoğlu,  amacın kamu kurum ve kuruluşların üretmek zorunda olduklarını hatırlatmak ve bu ortamı sağlamak olduğunu söyledi.
Her kurumun görevinin farklı olduğunu hatırlatan Vali Balkanlıoğlu; “ Her biriniz yetki ve kanun çerçevesine amirsiniz. Herkesin görevi ayrıdır. Her biri farklı bir görev gören organ gibidir. Aynı zamanda hepside birbiriyle ilişkili ve bağlantılıdır. Birinde en ufak bir aksama olsa diğer organlarda zarar görür. Bundan dolayı herkesin kendi alanında eksiksiz çalışması lazım. Örneğin ilimizde birçok konuda topluma faydası olan dernekler ve kuruluşlar var. Doğal afetlerde AKUT gibi birimler toplumun ve insanlığın faydası için çaba sarf eder. Doğal afetlere karşıda hazırlıklı olmamız lazım. Biz bir felaket bölgesindeyiz. Bunlar göz önüne alınarak tedbirler alınmalıdır. Biz statümüzün verdiği yetkiyi halkın lehine kullanmakla görevliyiz. Halkın aleyhine ve zararına sebebiyet verecek kararlar veremeyiz. Her konuda halka faydalı olunması lazım”dedi.
Kurum amirlerinden, kendisine bağlı personelinden, araç gerecine kadar her şeye hakim ve  haberdar olmasını isteyen Vali Balkanlıoğlu; “O kurumda bir aksilik ve terslik olduğu zaman kurum sorumlusu o konuyu anında takibat altına alıp çözmesi gerekir. En önemlisi sorunun çıkmasına zemin hazırlayacak davranışlara müsaade edilmemesi gerekir. Daha doğrusu sorun çıktıktan sonra tedbir almanın bir anlamı kalmaz ve geç kalınır. Kontrolünüzdeki kuruma itibar kaybettirirseniz başarısızlık kaçınılmaz olur. Şimdiden yaz mevsimi için hazırlık yapmamız gerekir. Özellikle kamuya ait binaların tadilatı ve yapımı için sezon başlar başlamaz çalışma yapılması gerekir. Bildiğiniz gibi bu yıl yetişmeyen bazı onarım ve yapım işleri vardı. Öncelikle sezon başında bunlara ağırlık verilmesi gerekir. Toplantımızın en önemli konusu da budur. Mesaiye giderken kılık kıyafete dikkat edilerek, vatandaşa karşı uygunsuz davranışların da kontrol altına alınması gerekir. Elinde fazla bina olan bir kurum varsa ihtiyacı olan bir diğer kuruma verebiliriz. Sıkıntılar ancak bu şekilde aşılır.Örneğin İl Özel İdaresine ait olan bir bina vardı.Orayı değerlendirerek diş hastanesi yaptık.Birçok vatandaş rahatlıkla faydalanıyor.Bizim temel hedefimiz ve amacımız ortak noktayı bularak sorunları kısa sürede çözüme kavuşturmaktır” ifadelerini kullandı.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın