KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Birlik çağrısı

29 Ekim Cumhuriyet Bayram'ında siyasilerin mesajları...

Birlik çağrısı
29 EKİM 2008 ÇARŞAMBA 10:19
0
1167
0
AA aa
Cumhurbaşkanı Gül, mesajında, "Türkiye, ülkenin bölünmez bütünlüğünü, milletin birlik ve beraberliğini tehdit eden teröre karşı uzun soluklu bir mücadele yürütmektedir. Demokrasimiz daha da mükemmel, daha da saydam bir hale gelecektir.'' dedi.

''Barışçı geleneğiyle dünyada saygın bir yere sahip olan Cumhuriyet diplomasisi, günümüzün karmaşık uluslararası ve bölgesel şartlarında yeni işlevler kazanmaktadır.'' diyen Gül, ''Dolayısıyla, Türkiye bugün, çoğulcu demokrasisi, dinamik ekonomisi ve kültürel çeşitliliğiyle sadece halkını rahat ettiren değil, dünyada da itibar ve revaç gören bir ülke konumuna ulaşmış bulunmaktadır. Nitekim, Türkiye'nin iki hafta kadar önce Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeliğine seçilmiş olması, tabiatıyla bütün bunların yansımalarından birini teşkil etmiştir.'' diye konuştu.

Gül, ayrıca, şunları dile getirdi: ''Geçen aylar içinde yapmış olduğum bu ve benzeri gözlemler ve çağrıların küresel sorunların daha da keskinleştiği bugün için de fazlasıyla geçerli olduklarını söylemek isterim. 1923'den başlayarak, Cumhuriyetimizin büyük atılımlar yapmış olduğu bütün diğer evrelerinde olduğu gibi, bugün de geleceğe dönük ve yaratıcı bir vizyonla hareket etmeye devam etmeliyiz.

Milletimizin geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de sağduyusunu koruyarak hareket edeceğine inanıyorum. Çok değil, 15 yıl sonra Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü idrak edeceğiz. Hiç şüphem yok ki, yolumuzda devam ettiğimiz takdirde, Türkiye Cumhuriyeti bir asrı devireceği o gün, bugün olduğundan daha da müreffeh olacaktır. Demokrasimiz daha da mükemmel, daha da saydam bir hale gelecektir.

 Cumhuriyetimizi yüceltmenin bir bayrak yarışı olduğunu daima akılda tutmalıyız. Bu duygularla, başta sevgili çocuklarımız ve gençlerimiz ile yurtdışında yaşayan Türkler dahil olmak üzere, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramlarını bir kez daha kutluyorum.
Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Bayramımız kutlu olsun!"

ERDOĞAN: "MİLLETİMİZ TEK YÜREK OLARAK EN ANLAMLI CEVABI VERECEKTİR"

Başbakan Erdoğan da yayınladığı mesajda, "Bu anlamlı günde, kardeş kavgası çıkması için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına, aziz milletimizin tek yürek olarak bir kez daha en anlamlı cevabı vereceğine inanıyorum. Bu duygu birliğini koruduğumuz, kışkırtma ve tahrikler karşısında birbirimizden şüphe duymak yerine daha sıkı kenetlendiğimiz sürece bölücü terörün hain saldırıları asla amacına ulaşamayacaktır" ifadelerini kullandı. Erdoğan "Bugünkü kutlamaları, milletimizin hiçbir ferdini dışarıda bırakmadan Cumhuriyetimize sadakatimizi göstermek için fırsat olarak görüyorum'' dedi.

BAYKAL: "85. YILIN GURURUNU YAŞIYORUZ"

CHP lideri Deniz Baykal ise Cumhuriyet'in 85. yılını gurur ve mutlulukla kutladığını belirtti. "Bu mutluluğu yaşarken, cumhuriyetle demokrasiyi karşı karşıya getirme anlayışının çok sakıncalı, çok tehlikeli ve çok yanlış olduğunu belirtmek istiyorum" diyen Baykal, "Günümüz, 'Cumhuriyet de bizim, demokrasi de, Atatürk de bizim" Laiklik, Kürdümüz, Boşnağımız da bizim. Alevimiz ve Sünnimiz de bizim' deme günüdür."

BAHÇELİ'NİN MESAJI

MHP lideri Devlet Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Cumhuriyet'in 85. yıl dönümünün, coşkuyla hüznün, gururla endişenin bir arada yaşandığı, karmaşık bir ortamda kutlandığını ifade etti.

''Devleti ayakta ve milleti bir arada tutan geleneksel ve köklü değerlerin yıpratıldığı, kardeş kavgalarının körüklendiği, teslimiyetçi zihniyetin zirve yaptığı bir süreç içerisinde bulunulduğunu'' savunan Bahçeli, şunları kaydetti:

''Milli menfaatlerimiz doğrultusunda geliştirilmesi gereken milli siyaset anlayışı; karanlık odakların güdümünde, yerini adeta işgal yıllarındaki 'Mandacı' zihniyete terk etmiş ve ülke bütünlüğü büyük bir tehditle karşı karşıya bırakılmıştır.

Terörist faaliyetler; devlet otoritesini zafiyete uğratan yanlış uygulamalarla maalesef, 'isyan provalarıyla' desteklenir hale getirilmiştir.

Milletin efendisi köylümüz, çiftçimiz bağını, bahçesini işleyemez, esnaf siftah yapamaz duruma düşürülmüş; işçi ve memurlarımıza 'fitreye muhtaç bir yaşam' reva görülmüştür.

Alçakça ve sinsice sürdürülen psikolojik faaliyetler sonucu asil Türk gençliğinin 'düşünemez, üretemez, gelecekten kaygılı ve olanlara kayıtsız' bir konumda olması hedeflenmiştir.

Cumhuriyetimizin 85. yıl dönümünü, ne hazindir ki böylesine kaoslu bir ortamda kutluyoruz.''

AJANSLAR
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.06.2026
13:55
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi`nde Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde Yaz Kursları Başlıyor
Eğitimden sanata, spordan kişisel gelişime kadar birçok alanda ücretsiz kursların düzenleneceği Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde başvurular başladı. Kayıtlar 3 Temmuz'a kadar devam edecek.
26.06.2026
13:19
Bingöl`de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Bingöl'de 56 bin 386 öğrenci karne aldı. Çapakçur İlkokulu'nda düzenlenen törende protokol üyeleri öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
26.06.2026
13:13
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
'Karacellatlar' adlı silahlı suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli operasyonda, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 10 ilde düzenlenen baskınlarda 34 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında toplam 87 gözaltı kararı bulunuyor.
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın