KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Bişhak, baluken hakkında suç duyurusunda bulundu

BİŞHAK, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever hakkında Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’na, ‘yaşanan olaylarla ilgisi olmayan iki kişinin kimliğini ifşa ettikleri’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Bişhak, baluken hakkında suç duyurusunda bulundu
17 HAZİRAN 2014 SALI 02:24
0
1984
0
AA aa

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği, (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan, geçtiğimiz Cuma günü yaşanan olayda şüpheli olarak gözaltına alınan Bayram Kalan ve Hüseyin Alkaşi'nin kimlik bilgilerinin HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever tarafından sosyal paylaşım sitelerinde ‘olayın failleri' olarak paylaşıldığını söyledi.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından ifadeleri alınan Bayram Kalan ve Hüseyin Alkaşi'nin olayla ilgisi olmadığı anlaşılarak serbest bırakıldığını, bu süreçte bu kişilerin kimlik bilgilerinin bazı medya organlarına olayın failleri olarak paylaşıldığını ifade eden Tan: “ BDP il başkanlığı gri bir aracın ateş açtığını söyleyerek Emniyet Müdürlüğüne şikayette bulunmuş. Derneğimizin Yönetim Kurulu Üyesi ve Benim Başkan Yardımcımın aracıda gri olduğundan polis tarafından şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmıştır. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne beraber gittik gerekli araştırma ve incelemelerden sonra olayın mobese kamerasındaki görüntüleri izleyen polis ateş açan arabanın plakasını tespit ettikten sonra Şüpheli sıfatıyla gözaltına aldığı Bayram Kalan'ın suçsuz olduğu ortaya çıktıktan sonra serbest bırakılmıştır. Bu gözaltı olayını öğrenen BDP Milletvekili İdris Baluken ve BDP il Başkanlığı Halis Yurtsever kendi twitter ve faceoobok sayfalarında başkalarının fotoğrafını paylaşarak saldırının Bayram Kalan ile Hüseyin Alkaşi'nin yaptığını yayınlayıp kendilerine yakın haber sitelerinde yayınlamışlardır. Adı geçen söz konusu kişilerin olay ile bir alakaları olmadığı gibi korucuda değiller, korucu olarak gösterilip korucu camiasını zan altında bırakmak için iftirada bulunmuşlardır” dedi.

Yaşananlardan sonra suç duyurunda bulunduklarını ifade eden Tan: “Bu olaydan dolayı arkadaşlarımızın kılına zarar gelirse, araştırma yapmadan olayın failleri ortaya çıkmadan arkadaşımızın ismini ortaya atan ve bunun sorumlusu BDP Milletvekili İdris Baluken, İl başkanı Halis Yurtsever ve BDP'nin sözde Bingöl gençlik yapılanması olan YDGH dir.Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği olarak bugüne kadar Bingöllün huzuru için elimizden gelen gayreti gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Bingöl Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün mobese görüntülerini kamuoyu ile paylaşması gerektiğini de ifade eden Tan: “Bu arkadaşlarımıza yapılan suçlamaların son bulması için Mobese kamerasından elde edilen görüntülerin biran önce kamuoyu ile paylaşılması ve saldırıyı yapanların kimler olduğu kamuoyuna açıklamalıdırlar. Dernek olarak bu saldırıyı yapanları ve arkadaşlarımıza bu iftirayı atanları şiddetle nefretle kınıyoruz” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın