BİŞHAK Başkanı Baysal'dan DEM Parti'nin Yürüyüş Çağrısına Tepki
Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Vahap Baysal, DEM Parti'nin 'Barış İçin Adım At' temasıyla Bingöl'de düzenlemeyi planladığı yürüyüşe tepki gösterdi. Baysal, Bingöl halkının önceliğinin huzur ve birlik ortamı olduğunu söyledi.
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal tarafından yapılan açıklamada, DEM Parti'nin Cumartesi günü Bingöl'de gerçekleştirmeyi planladığı yürüyüş kararının yakından takip edildiği belirtilerek, söz konusu girişime karşı oldukları ifade edildi.
“Huzur ortamının zedelenmesini kabul etmiyoruz”
Baysal açıklamasında, Bingöl'ün manevi atmosferi ile toplumsal dayanışma ruhunun korunması gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Şehrimizin sahip olduğu manevi iklimin, huzur ortamının ve toplumsal dayanışma ruhunun bu tür faaliyetlerle zedelenmesini kabul etmiyoruz.”
“Bingöl halkının önceliği birlik ve beraberliktir”
Bingöl halkının önceliğinin gerginlik ve kutuplaşma olmadığını vurgulayan Baysal, toplumun birlik, beraberlik ve güven ortamına ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
Açıklamada, Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği olarak şehrin huzurunu bozacağı değerlendirilen her türlü girişimin karşısında duracaklarını belirten Baysal, vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu.
“Provokasyonlara karşı dikkatli olunmalı”
Baysal, açıklamasının devamında tüm tarafları Bingöl'ün huzuruna, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne ve toplumsal birlikteliğe saygılı olmaya davet ederek, “Bu yürüyüş kararını kınıyor; sağduyulu Bingöl halkını provokasyonlara karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz” dedi.
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Gazze ve Filistin'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası topluma adalet çağrısında bulundu. Kava, 'Uluslararası hukuk herkes için varsa İsrail için de vardır. Savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kim tarafından işlenirse işlensin soruşturulmalı, sorumlular bağımsız ve adil mahkemeler önünde hesap vermelidir' dedi.
06.10.2026
18:28
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
AK Parti, fonların tasfiyesi ve yatırımcılara yapılacak ödemelerin çerçevesini belirlemek amacıyla yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Düzenlemede 1 milyon liranın altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcı için tam ödeme mekanizması, daha yüksek tutarlar için ise kademeli ödeme planı öngörülüyor.
06.10.2026
15:57
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2,1 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Eylül ayında kentteki ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için 1 milyon 536 bin 29 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye yapılan 566 bin 350 TL'lik destekle birlikte derneğin aylık toplam yardım tutarı 2 milyon 102 bin 379 TL'ye ulaştı.
06.10.2026
15:04
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
06.10.2026
14:02
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Bingöl Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuştu. Yeni statüyle birlikte hastanenin ileri teknoloji, modern tıbbi altyapı ve nitelikli insan gücüyle Bingöl ve bölgeye daha kapsamlı sağlık hizmeti sunması hedefleniyor.
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 25 Eylül-2 Ekim 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, haklarında toplam 37 yıl 11 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 aranan şahıs yakalandı. Çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu madde, silah, mühimmat ve kaçak ürün ele geçirilirken, 49 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın