KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Bişhak, hakkari saldırısını kınadı

Bingöl Şehit Aileler ve Gazileri Derneği (BİŞHAK), Hakkari’de meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Bişhak, hakkari saldırısını kınadı
19 EKİM 2011 ÇARŞAMBA 20:06
0
1801
0
AA aa

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen terör saldırısında 24 asker şehit edilirken, 18 askerde yaralandı. meydana gelen terör olayı kınamak için BİŞHAK Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Sözen, yazılı bir açıklama yaptı.

“Askerimize Polisimize Sivil vatandaşlarımıza kurşun sıkan onların ölmelerine sebep olanları milyonlarca defa lanetliyoruz, kınıyoruz, şiddetle telin ediyoruz” diyen Sözen, PKK'yı bitirecek yegane gücün halkın kararlı ve duruşu olduğunu ifade ederek, halk hareketi olmadan terör olaylarının bitirilmesinin imkansız olduğunu söyledi.

BU SAVAŞIN BİTMESİNİ İSTEMEYENLER VAR

“Bu savaştan nemalanan PKK terör örgütünün siyasi uzantıları ve dış destekçileri terörün bitmesine müsaade etmemektedirler” ifadesini kullanan Sözen, şöyle devam etti:

“Çünkü biliyorlar ki; terör biterse sırtlarına binecekleri kimse kalmaz. Örgüt mensupları sadece piyondurlar. Asıl bunların baba ağaları uyuşturucu şebekeleri ülkemizin kalkınmasından korkan dış güçler bu pastadan büyük pay almaktadırlar. Bundan dolayıdır ki PKK'nın bitmesi bunların işine gelmez. Halkımızın sessiz bir öfke ve nefret taşıdığını çok yakinen biliyoruz. Bu sessiz öfke ve nefret PKK'ya cesaret vermektedir. PKK bunu destek olarak kamuoyuna yansıtmaktadır. Ama halkımızın sesli çığlığı kini ve nefretini sesli dile getirmesi PKK'nın korkusu olacak ve PKK'nın bitmesine vesile olacaktır. Halkımızdan ricamız bu öfkenizi demokratik zeminlerde kullanıp hep beraber PKK terör örgütünü lanetlemeleridir. Bu tür örgütlerin en korkulu rüyası halk hareketidir.”

Cumhurbaşkanı Gül'ün bölgeye yakın ilgi duyması ve ziyaret etmesi PKK terör örgütünü rahatsız ettiğini söyleyen Sözen, Son zamanlarda devletimizin bu bölgeye çok yakın ilgi duyduklarını en üst düzeyde devamlı ziyaretler yapıp sorunları yerinde teşhis edip çözüm getirmeye yönelik çaba sarf etmeleri dış güçleri ve maşalığını yapan örgütü rahatsız etmektedir. Çünkü eğitim seviyesinin yükselmesi ekonominin canlanması örgütün istemediği en önemli faktördür. Öğretmenlerimizin kaçırılması iş araç ve gereçlerinin yakılıp yıkılması bunun en bariz göstergesidir. Son olarak da Sayın Cumhurbaşkanımızın bölgeyi ziyaret ederek devletin varlığını en üst seviyede hissettirmeye çalışması bu eşkıyaları insanlıktan nasiplenmeyen bu canileri rahatsız etmiştir. Rahatsızda olsalar binlerce şehit daha verilirse PKK'nın kökünün kazınılması kökten yok edilmesi kaçınılmazdır. PKK'nın bir daha canlanmasına asla fırsat verilmemelidir” dedi.

HERKESİ TERÖRÜ LANETLEMEYE DAVET EDİYORUZ

Terör olaylarını kınamak için basın açıklaması düzenleyeceklerini kaydeden Sözen, “Bingöl halkı olarak teröre tepkimizi öfkemizi dile getirmek için Cuma günü Cuma namazı çıkışı saat kulesi önünde geniş katılımlı basın açıklaması yapılıp terör lanetlenecektir. Hiç bir ayrım gözetmeden bütün sivil toplum örgütlerini vatandaşlarımızı topyekûn terörü lanetlemeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.08.2026
22:07
`O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık`
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
11.08.2026
22:06
Bingöl`de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de bir inşaatta asansör montajı yaptığı sırada üzerine asansör kabini düşen 32 yaşındaki işçi Muhammed Uyğur, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
11.08.2026
22:04
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'ne ulaşımı sağlayan yolda başlatılan genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Çelik, ulaşım altyapısının güçlendirilmesiyle birlikte Hesarek'i ilin ve bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
11.08.2026
22:03
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde çalıştığı inşaatta dengesini yitirerek düşen 70 yaşındaki işçi Necmettin Barut, hayatını kaybetti.
11.08.2026
22:02
Bingöl`de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl'de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı çalışma programı kapsamında kentin dört bir yanında kaldırımları yeniliyor. Bazalt, begonit ve kilitli parke uygulamalarıyla hem yaya güvenliği artırılıyor hem de engelli vatandaşlar için erişilebilir güzergahlar oluşturuluyor.
11.08.2026
22:00
Bingöl`ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
Bingöl'ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
DSİ, Bingöl içmesuyu isale hattındaki çalışmaları tamamladı. Yeni hat ve 5 bin metreküplük depo ile kentin içme suyu ihtiyacının 2055 yılına kadar karşılanması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın