KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Biz köy değil miyiz?

Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü sakinlerinden Yaşar Gengörü, köylerinin kurulduğu günden bugüne kadar hizmet alamadığını söyleyerek, “Bizim köy, köy değil mi ki hizmetten mahrum kalıyor” dedi.

Biz köy değil miyiz?
16 AĞUSTOS 2010 PAZARTESİ 08:38
2
5613
0
AA aa
Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü, 350 nüfuslu bir köy olmasına rağmen kurulduğu günden bugüne kadar hizmet alamayan köyler arasında sorunlarıyla boğuşmaya çalışıyor.
Yol ve içme suyu gibi birçok sorunların olduğu köyde köy sakinleri, köylerinin hizmetten mahrum kaldığına tepki gösterdiler.
Köy sakinlerinden Yaşar Gengörü gazetemize yaptığı açıklamada bu güne kadar yaklaşık 40 yıldır bayırlı köyüne hizmet yapılmadığını vurguladı.
Köyde yol sıkıntısı, su sıkıntısı bununla beraber birçok sıkıntının olduğunu söyleyen Gengörü, “Bizim köy, köy değil mi ki hizmetten mahrum kaldı. Köyde yol eski yol, köylüler su ihtiyacını kendi imkânları ile yaptıkları yaklaşık 45 yıllık su şebekeleri kullanılıyor. Genç ilçesi ile Bayırlı Köyü arasında ki yolu görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Yaşadığımız bu teknoloji çağında neden biz mahrumuz. Biz bu devletin vatandaşları değil miyiz? Genç ilçesine bağlı köy değil miyiz? Köyümüzle birlikte 3 mezramızda da bu sıkıntılar var” diye konuştu.
MUHTAR DEFALARCA SORUNU İLGİLİLERE İLETTİ
Köy Muhtarı Mehmet Erce'nin köyün sorunlarını Genç Kaymakamlığına defalarca ilettiğini söyleyen Gengörü, sorunların iletilmesine rağmen sorunlara kaymakamlığın çözüm bulmadığını ileri sürdü.
Köyde bulunan camiinin Bingöl genelinde en eski camii olduğunu söyleyen Gengörü, köydeki cami imamının zorluklar altında görevini yürüttüğünü de belirtti.
Bununla beraber köyde okulun olmadığı söyleyen Gengörü, her an yıkılmaya hazır olan camii ve okul'a da yardımın yapılmasının şart olduğunu söyledi.
KÖYDE 50 YIL GERİDEN GELEN BİR HAYAT VAR
Köylerinde günümüz şartlarına göre 50 yıl geride yaşam olduğunu söyleyen Gengörü, Köyde halen yayla hayatının olduğunu ve yayla yolunun olmamasından dolayı köylüler her yıl yayla dönemlerinde ihtiyaçlarını binek hayvanları ile taşıdığını ve kilometrelerce yolu yaya yürüdüklerini belirterek, “Sayın Balimiz bildiğimiz kadarıyla her hafta bir köyü ziyaret edip sıkıntılarını dinliyor. İsteriz ki bir gün bizi de ziyarete gelsin ve bizimde sıkıntılarımızı yerinde dinlesin ve görsün ve en kısa zamanda bu çileden, bu sıkıntıdan bizi kurtarmak için bir çözüm bulsun” şeklinde konuştu.
 

Ercan DÖNER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.01.2026
02:41
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ve otopark sorunu nedeniyle tepki çeken krizlerin yaşandığı Hesarek Kayak Merkezi'ndeki sıkıntıları gidermek için harekete geçen Bingöl Valiliği, özel kepçe kiralayarak kar temizleme çalışmalarını başlattı.
28.01.2026
02:39
Vali Çelik`ten depreme karşı bilinç vurgusu!
Vali Çelik'ten depreme karşı bilinç vurgusu!
AFAD İl Müdürlüğü'ndeki inceleme ve aldığı brifing sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, depreme karşı hazırlık ve doğru yapılaşmanın önemine dikkat çekti. Vali Çelik; 'Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz; ancak bunu bilinçli, tedbirli ve akılcı şekilde yapmak zorundayız.'
28.01.2026
02:37
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara düzenlemesinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Buna göre, sigaraların marketlerde hemen kasa arkasında yer alması yasaklanacak. Çocukların sıklıkla gittiği park ve bahçelerde de sigara içilmesine izin verilmeyecek. İşte milyonları ilgilendiren düzenlemenin detayları…
28.01.2026
02:36
Bingöl merkezli
Bingöl merkezli 'change' araç operasyonu: 4 tutuklama
Şahıslara ait hesaplarda 294 milyon 895 bin TL tutarında şüpheli işlem hacmi tespit edildi.
28.01.2026
02:35
Bingöl`de Rojava Protestosu
Bingöl'de Rojava Protestosu
DEM Parti ve Demokratik Kurumlar Platformu bileşenleri, Bingöl kent merkezinde düzenledikleri yürüyüşle Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları protesto etti. Kent Meydanı'nda yapılan açıklamada Kobanê'deki abluka ve insani krize dikkat çekildi.
28.01.2026
02:33
Bingöl`de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl'de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl Belediyesi, zorlu kış şartlarında acil durumlara daha hızlı ve etkili müdahale edilebilmesi için AFAD personeline kar motoru kullanımı ve kış arama-kurtarma teknikleri eğitimi verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın