KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Blair istifa tarihini bugün açıklıyor

Yaklaşık 10 yıldır sürdürdüğü siyasi iktidarının sonuna gelen İngiltere Başbakanı Tony Blair'in, görevinden ne zaman ayrılacağını açıklaması bekleniyor.

Blair istifa tarihini bugün açıklıyor
10 MAYIS 2007 PERŞEMBE 14:11
0
1024
0
AA aa
LONDRA - Tony Blair'in sözcüsü, Başbakan'ın, İşçi Partisi'nin lideri olarak konumu hakkında bugün bir açıklama yapacağını söyledi.

Blair'in bugünkü açıklamanın ardından İşçi Partisi liderliğinden istifa etmeyeceğini, başbakanlığı da istifa tarihine kadar sürdüreceğini ifade eden sözcü, Blair'in bu konudaki tutumunu anlatacağını da belirtti.

Tony Blair'den sonra İşçi Partisi'nin liderliğine Maliye Bakanı Gordon Brown'ın geçmesi bekleniyor.

BLAIR DÖNEMİNİ BAŞARILI BULANLARIN ORANI YÜZDE 44
Bu arada The Guardian gazetesinin ICM araştırma kuruluşuna yaptırdığı anketin sonuçlarına göre, İngiliz halkının yüzde 44'ü, Tony Blair'in dönemini başarılı buluyor.

Anket sonuçlarına göre, Blair döneminden memnun kalanların İşçi Partisi seçmenleri içindeki oranı yüzde 80'e kadar yükseliyor.

Sonuçlara göre, Irak savaşı gibi büyük bir başarısızlığa rağmen İngiliz seçmenler Blair'in ülkede değişimin öncüsü olduğunu düşünüyor. Bu düşüncede olanların genel seçmenler içindeki oranı yüzde 60, İşçi Partisi seçmenleri içindeki oranı yüzde 70 olarak belirlendi.

Halkın yüzde 64'ü Blair'in dış politikaya çok fazla ilgili duyduğunu belirtirken, yüzde 58 Blair'in seçildiğinde verdiği sözleri tutmadığı için hayal kırıklığı yarattığını bildirdi.

İngiliz seçmenlerin yüzde 50'si 10 yıl boyunca Başbakanlık yapan Blair'in her şeyden çok kendi imajıyla ilgilenmesinden yakınırken, yüzde 53 Blair'in yönetim tarzının başkanlık sistemine çok yakın olmasından rahatsız olduğunu ifade etti.

Yine de halkın yüzde 44'ü Blair'in çok cesur bir politikacı olduğunu belirtti. Aynı orandaki seçmen Blair'in İngiltere'ye pek çok faydası dokunduğunu kaydederken, yine yüzde 44 Blair'in dürüst ve kibar olduğunu söyledi.


ntvmsnbc

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın