KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Bm'den israil'e, gazze'ye kısıtlama ültimatomu

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan bir çalışmada, İsrail'in Gazze'de sivil halka kara ve denizde getirdiği kısıtlamaların etkileri ele alındı ve bu kısıtlamaların derhal kaldırılması istendi.

Bm`den israil`e, gazze`ye kısıtlama ültimatomu
20 AĞUSTOS 2010 CUMA 09:23
0
1773
0
AA aa

BM'nin internet sayfasında yer alan haberde, 'BM'nin, Gazze'de sivillerin kara ve denize erişimleri üzerindeki İsrail askeri kısıtlamalarının derhal kalkması gerektiği, bu kısıtlamaların Filistinliler'in geçim kaynaklarını ellerinden aldığını ve zaten ekonomik abluka altında yaşayan halkın durumunu daha da kötüleştirdiği' belirtildi.

BM'nin İnsani İşler Koordinasyon Ofisi ve Dünya Gıda Programı tarafından ortaklaşa yapılan araştırmada, İsrail askeri güçlerinin son 10 yılda Gazze'de girilmesini yasakladığı arazilerin sayısını ve denizcilere getirdiği kısıtlamaları arttırdığını yazdı.

Gazze'deki sivil halkla yapılan görüşmelere dayanılarak oluşturulan araştırmada, söz konusu fiziki kısıtlamaların, 1,5 milyon nüfusa sahip Gazze'de toplam 180 bin dolayında insanın geçim kaynakları üzerinde son derece yıkıcı etkiler yarattığı belirtildi.

Fiziki kısıtlamaların 2007 yılında getirilen ablukayla birlikte Gazze'deki halkın onurunu son derece zedelediği ifade edilen araştırmada, bazı tarım arazilerini, getirilen kısıtlamalar nedeniyle kullanamadıkları için çiftçilerin gelirlerinin 2008 yılından beri üçte bir oranında düştüğü, denize açılamayan balıkçıların ise daha büyük kayıplar yaşadıkları bildirildi. Araştırmada son 5 yılda balıkçılık sektöründeki gelir kaybının 26.5 milyon dolar civarında olduğu tahmin edildiği kaydedildi.

İsrail'in güvenlik nedeniyle getirdiği fiziksel kısıtlamaların bölgede okullara ulaşımı da kötü yönde etkilediği, kısıtlama getirilen bölgelerdeki okulların bakımsızlığa mahkum oldukları, ayrıca kısıtlamaların Gazze'de kanalizasyon ve elektrik altyapılarına zarar verdiği, bu yüzden hizmetlerin Gazze'deki halkın tümüne verilemediği vurgulandı.

Çalışmada, yasak bölgelere girenlere İsrail askerleri tarafından açılan 'uyarı ateşlerinde' ise 2009 yılından beri 22 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Raporda Gazze'deki nüfusun yaşadığı sıkıntılarla mücadele etmede ilk yapılması gerekenin Gazze'deki halka kara ve denizde getirilen fiziki kısıtlamaların derhal kaldırılması olduğu vurgulandı.

Ayrıca çalışmada Gazze'ye 'daha geniş çaplı ve daha etkili' insani yardım gönderilmesi gerektiği ifade edildi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.12.2025
08:05
Bingöl Basın Konseyi`nden Ankara`da Yoğun Temas Trafiği
Bingöl Basın Konseyi'nden Ankara'da Yoğun Temas Trafiği
Şehrin sorunları ve basında kurumsal gelişim çalışmaları Ankara gündemine taşındı. Bingöl Basın Konseyi, şehrin en kritik gündem başlıklarından olan Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Saray Mahallesi'ndeki bağımsız dönüşüm sürecine ilişkin hazırlanan ayrıntılı raporları da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'a sundu.
10.12.2025
08:04
Salona damga vuran bağış Sedat Peker`den
Salona damga vuran bağış Sedat Peker'den
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı gecede 12 Bingölspor'a verilen toplam destek 28 milyon TL'ye ulaşırken, Sedat Peker'in yaptığı 3 milyon TL'lik bağış büyük yankı uyandırdı.
10.12.2025
08:03
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te bir bebeğe önce 'alerji' denilip iğne yapıldı, ardından 'uyuz' denilerek gönderildi. Bebeğin gerçek tanısı özeldeki uzman çocuk doktoruyla ortaya çıktı: El–ayak–ağız hastalığı. Acilde yazılan ilaçlar 'kullanmayın' denilerek durduruldu.
10.12.2025
08:02
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı`nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda düzenlenen törenle görev değişimi gerçekleşirken, Osman Bürlükkara görevi Mesut Vergi'ye devretti.
10.12.2025
08:00
Rektör Çelik`ten öğrencilere tavsiye;
Rektör Çelik'ten öğrencilere tavsiye; 'Bilimsel başarının ilk adımı, doğru soruyu sormaktır'
Bingöl'de 'Merakla Başlayan Yolculuk: Bilim, Araştırma ve Kariyer' başlıklı konferansta TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi öğrencileriyle buluşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, tavsiyelerini paylaştı: 'Merak doğuştandır; ancak doğru yönlendirmeyle geliştirilebilir. Bilimsel başarının ilk adımı doğru soruyu sormaktır.'
10.12.2025
07:59
Bingöl`de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ve polis ekiplerinin ortak çalışmasıyla, tehdit ve dolandırıcılık suçlarından aranan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın