KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

'Bölgedeki potansiyeli ortaya çıkarmanın peşindeyiz'

DAP Başkanlığı olarak bölgedeki potansiyeli ortaya çıkarmanın peşinde olduklarına dikkat çeken DAP Bölge Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, 'DAP olarak sadece kendi alanında değil, bölgedeki diğer kamu kurumlarının da yaptığı yatırımları incelmekteyiz.'

`Bölgedeki potansiyeli ortaya çıkarmanın peşindeyiz`
11 KASIM 2021 PERŞEMBE 16:47
12
1923
0
AA aa

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 2022 yılı proje başvuruları toplantısı Bingöl Üniversitesinde gerçekleştirildi. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, DAP Bölge Başkanlığı ile sürekli temas halinde olduklarını belirtti. Rektör Çapak, DAP Bölge Başkanı ve DAP uzmanlarının her daim kendilerine destek verdiklerini ifade ederek, “Sağ olsunlar ne zaman yardıma ihtiyacımız olursa, DAP Başkanı ve uzman ekibi her daim projelerimize destek oldular. DAP Başkanımıza üniversitemizde böyle bir toplantı yapma talebimizi ilettiğimizde olumlu karşıladı ve bugüne nasip oldu. DAP Başkanımıza ve Uzman arkadaşlarımıza bizlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi

“BÖLGEDEKİ POTANSİYELİ ORTAYA ÇIKARMANIN PEŞİNDEYİZ”

DAP Başkanlığı olarak bölgedeki potansiyeli ortaya çıkarmanın peşinde olduklarına dikkat çeken DAP Bölge Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen,  “DAP olarak sadece kendi alanında değil, bölgedeki diğer kamu kurumlarının da yaptığı yatırımları incelmekteyiz. Asıl olarak kırsal kalkınmayı esas alan bir kurumuz. Dolayısıyla tarım, hayvancılık, bitkisel üretim ve tarımsal sulama gibi alanlarda destek verip, bölgedeki verimi artırmak ve buna paralel olarak gelir düzeyini ve kalitesini artırmak için çalışmaktayız” şeklinde konuştu.

Toplantıdan sonra DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı Heyeti, Rektör Çapak eşliğinde; pilot üniversite bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi Birimi (PİKOM)'ni, Bingöl Üniversitesi Hayvan Hastanesini ve yakın zamanda temeli atılan Arı Kompleksini ziyaret ederek birimler hakkında bilgi aldı.

Toplantıya; Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, DAP Bölge Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Prof. Dr. Ramazan Solmaz ve Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Bingöl Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Öğr. Gör. Mesud Öğmen,  DAP Bölge Başkanlığı'ndan uzmanlar ve Bingöl Üniversitesi akademisyenleri katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın