KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2025 Cuma
°C

Bölgeden 114 proje başvurusu yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, Bingöl'ünde dahil olduğu TRB1 bölgesinde toplam 114 proje başvurusunun olduğu bildirildi.

Bölgeden 114 proje başvurusu yapıldı
07 AĞUSTOS 2019 ÇARŞAMBA 20:52
0
1299
0
AA aa

‘Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Malatya'da yapıldı. Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in Başkanlığında yapılan Bölge Yönetim Kurulu Toplantısına Vali Kadir Ekinci'nin yanı sıra Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Malatya Valisi Aydın Baruş, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Çaçoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Genel Meclisi Başkanları, TSO Başkanları ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu Toplantısının açış konuşmasını yapan dönem başkanı Tunceli Valisi Tuncay Sonel şunları söyledi:

“Fırat Kalkınma Ajansı'nın 2019 yılı Ağustos ayı Yönetim Kurulu Toplantısı için Malatya' da bir aradayız. TRB1 Bölgesinde, endüstriyel üretimin güçlenmesi ve katma değerin artırılması için üretim yapacak yeni işletme yatırımlarının hayata geçirilmesi ve mevcut işletmelerin modernizasyonu ile tasarım ve ürün geliştirme yeteneklerinin, üretim kapasitesinin ve istihdamın artırılması amaçlanan 16.000.000 TL bütçeli 2019 Yılı Endüstriyel Gelişim Mali Destek Programı kapsamında Ajansımıza bölgemizden toplam 114 proje başvurusu yapılmıştır. Programın Bağımsız Değerlendirme ve Denetim Komisyonu süreçleri tamamlanmış olup başarılı projelerin nihai listesinin oluşturulması için Yönetim Kurulu olarak değerlendirmelerde bulunacağız. Mali Destek Programının bölgemize ve illerimize hayırlı olmasını temenni ederim. 2019 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında başvuruda bulunan projelerin değerlendirme sonuçları ile güdümlü proje önerileri görüşülecektir. 2019 Yılı Ajans Çalışma Programında da yer aldığı üzere 4 ilimizde de Güdümlü Proje Desteği kapsamında Ajansımızın güdümünde, turizm, sanayi ve girişimcilik altyapısının geliştirilmesini hedef alan projeler geliştirilmektedir. Ayrıca, bu yıl Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 ilde uygulanacak olan ve hazırlıkları devam eden SODES-Sosyal Destek Programını ele alacağız. Bölgemizin ihtiyaç ve önceliklere en uygun, sosyal etkisi yüksek ve sürdürülebilir projeler Ajansımız tarafından güdülenmektedir. 2019 yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Malatya ve Elazığ illerimiz için sunmuş olduğumuz projelere ilişkin proje fikirleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygun bulunmuş olup, ilerleyen süreçte projelerin nihai fizibiliteleri hazırlanarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının onayına sunacağız. 2019 Yılı CMDP kapsamında 20 milyon TL'lik ilave Bakanlık kaynağı ile toplam bütçesi 25 milyon TL olan 3 projenin hayata geçirilmesi hedeflenmektedir. 2018 yılında Ajansımızın ilk defa katılım sağladığı ve 23-27 Ekim tarihleri arasında Antalya'da bu yıl onuncusu düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarına katılım sağlanması planlanmaktadır. YÖREX Fuarı, coğrafi işaret tescili alan ve tescil süreci devam eden ürünlerimiz öncelikli olmak üzere yöresel ürünlerimizin ticarileştirilmesine ve ulusal perakende zincirlerinin raflarında yer almasına katkı sağlayacaktır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.06.2025
17:44
Bingöl`ün içme suyu kapasitesi iki katına çıkıyor
Bingöl'ün içme suyu kapasitesi iki katına çıkıyor
Bingöl Belediye Başkanı Arıkan, 'Yıllardır verilen bu büyük emeğin adım adım sonuna yaklaşıyoruz. Mevcut su debisi saniyede 300 litre iken, kapasite neredeyse iki katına çıkarılmış olacak. Bu hat tamamlandığında, Allah'ın izniyle Bingöl'de içme suyu sorunu tamamen gündemden çıkacak'
26.06.2025
17:43
Üniversitelerde yeni dönem!
Üniversitelerde yeni dönem!
Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde yapay zekâ, tarım ve sağlıkta dijitalleşmeyi önceleyen yeni programlar için harekete geçti. Yeni modelle birlikte; İş dünyasındaki tecrübeli isimler meslek yüksekokullarında dersler verecek.
26.06.2025
17:42
Bingöl Artık Cebinde
Bingöl Artık Cebinde
Bingöl Belediyesi, şehri cebinize sığdıran son teknoloji hizmeti 'Bingöl Ulusal Kent Rehberi'ni kullanıma açtı. Uygulamaya; app store ve google play üzerinden 'Türkiye Kent Rehberi' ismiyle arama yapılınca ulaşılabiliyor.
26.06.2025
17:41
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 7 bin 945 kök kenevir ile 9 bin 300 kök skunk bitkisi ele geçirildi.
26.06.2025
17:40
Bingöl`de kaçak parfüm ele geçirildi
Bingöl'de kaçak parfüm ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 136 adet gümrük kaçağı parfüm ele geçirildi.
25.06.2025
18:30
Bingöl Ziraat Fakültesi`nde Ayçiçek dönemi
Bingöl Ziraat Fakültesi'nde Ayçiçek dönemi
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde dekanlık görevine Prof. Dr. Mehmet Ayçiçek atandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın