KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

Bölgenin en güzel sesleri Bingöl'de yarıştı

Ezanı güzel okuma bölge yarışmasının 20.'si bu yıl Bingöl İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirildi.

Bölgenin en güzel sesleri Bingöl`de yarıştı
18 TEMMUZ 2025 CUMA 16:22
1
1504
6
AA aa

Bingöl Merkez Selahattin Eyyubi Camisinde gerçekleştirilen yarışmanın komisyon başkanlığını Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Mustafa Şeker üstlenirken, komisyon 5 kişilik heyetten oluştu. Farklı illerden toplam 7 yarışmacının katıldığı ezan yarışması İl Müftüsü Orhan İmamoğlu'nun açılış konuşmaları ile gerçekleşti. Müftü İmamoğlu yaptığı konuşmada, ‘'Din Görevlileri Haftası sadece mesleğimizin vazifesi ve sorumluluğunu hatırlamakla kalmayıp aynı zamanda topluma manevi rehberlik eden görevlilerimizin gayretlerini ve hizmetlerini takdir etme zamanıdır. Bugün yarışmasını düzenlediğimiz ezan-ı şerif ise İslam'ın en önemli sembollerinden ve şiarlarından biridir. Günde beş vakit semaya yükselen bu çağrı yalnızca namaza davet değil aynı zamanda birliğin, dirliğin, kardeşliğin ve tevhid inancının güçlü bir ifadesidir. Ezan müminlerin gönlünde yer etmiş manevi bir çağrıdır ve onu en güzel şekilde okumak bu davetin ruhuna uygun bir şekilde insanlara ulaştırmak büyük bir vazifedir'' dedi.

İmamoğlu'nun konuşmalarının ardından yarışmacıların ezan icrasına geçmeden önce Komisyon Başkanı Eğitim Görevlisi Mustafa Şeker de günün anlam ve önemine dair din görevlileri haftası ve ezanla ilgili konuşmalar yaparak yarışmacıların ezan icralarını değerlendirmeye aldı.

Bingöl İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirilen 20. ezanı güzel okuma bölge yarışmasına farklı illerden toplamda 7 yarışmacı katılım sağladı. Yarışmada Muş'tan katılan imam-hatip İlyas Çaptuğ birincilik ödülünü kazandı. Program, dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edilerek sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115276)
19 Temmuz 2025 Cumartesi 22:50
Müftü bey şöyle 5 makam bilen birini şehre görevlendirin bir ezan dinleyelim. Mikrofonu eline alan önce boğazını temizliyor sonra ezana başlıyor. Torpilli değil sesi güzel makam bileni şehre getirin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115263)
18 Temmuz 2025 Cuma 23:13
Diyanete Allah rızası için söylüyorum
imamlar göreve gitmiyor. Bir camide üç İmam üç müezzin var ancak kameti ögrenci veya esnaf yapıyor. Müezzin torpilli ses yok ezan yok makam yok rastgele makamında ezan okunuyor. Allah aşkına sesi güzel olanı ve makamı olanı şehirde görevlendirin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115277)
19 Temmuz 2025 Cumartesi 22:58
@Misafir Kullanıcı Hangi camide 3 imam 3 müezzin var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115257)
18 Temmuz 2025 Cuma 16:36
Ezani her gün okuyorlar ne deyisti bu memlekete, ahlaksizlik hırsızlık torpil.yobazlik münafiklik deyistimi
Siz sözde müftüler kaç defa cikip hutbede ey siyasiler calmayin haram yemeyin dediniz, millet aç fakir evine ekmek götüremiyor dediniz.
Bu serefli Ezani bari siyaset malzemesi yapmayin helak olup gidersiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115293)
21 Temmuz 2025 Pazartesi 11:23
@Misafir Kullanıcı Hirsiz olmayanmi var dön önce bir bingölüne bak. Her taraf Cevdet yilmazin berdibeklerin adami deyiimi. Bu hirsizlik değilde nedir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115278)
19 Temmuz 2025 Cumartesi 23:01
@Misafir Kullanıcı Senin gözünde her siyasi bir hırsızmı
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın