KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ekim 2026 Cumartesi

Bölgenin yüz akı olacak bir projedir

Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi panelinde konuşan rektör Çapak; Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde sürdürülen bu proje bölgenin yüz akı olacak bir projedir. Pilot Üniversite seçilmek, Bingöl için ve Üniversitemiz için çok önemli dedi.

Bölgenin yüz akı olacak bir projedir
10 EKİM 2018 ÇARŞAMBA 21:15
0
3035
1
AA aa

Misyon farklılaşması ve ihtisaslaşması programı kapsamında devam eden projeler verimli bir panel ile paydaşlarla buluştu. Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen panele, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, projelerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi ile Prof. Dr. Hakan Olgun,  Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, Ziraat Fakültesi Dekanı ve PİKOM Koordinatörü Prof. Dr. Ramazan Meral, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Mesut İlhan, Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, Orman İşletme İl Müdürü İbrahim Börü, FKA Genel Sekreter Vekili Abdulvahap Yoğunlu, FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, KOSGEB İl Müdürü Naci Özdemir, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer, proje yürütücüleri, dekanlar, müdürler ve davetliler katıldı.

Toplantıda, katılımcılara selamlama ve açılış konuşması yapmak üzere kürsüye ilk olarak Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Meral çıktı. PİKOM'un çalışmaları ve gelinen son nokta ile ilgili değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Meral, başvuru yapılan proje sayısı, kabul ve revize sayısı ile bütçe miktarı hakkında bilgilendirmeler yaptı.

PİKOM'dan sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, “Bu toplantımız ile sürekli işbirliği içerisinde ve son derece uyum içerisinde çalıştığımız yerel paydaşlarımızla bir kez daha bir araya geliyoruz. Panelimizde, bugüne kadar kabul edilmiş ve devam eden projeler ile ilgili proje yürütücüleri tarafından bilgilendirmeler yapılacaktır. Panel süresince mevcut durumumuzu hep beraber analiz ederek varsa iyileştirmeye açık eksiklerimizi tespit edeceğiz ve yapmamız gereken yeni projelerimizi paydaşlarımızın da katkılarını alarak yapacağız. Projelerimizi değerlendirirken hiçbir üniversitede olmayan kurumsal, şeffaf, hesap verebilir ve profesyonel bir şekilde yapmaya çalıştık. Kurumsal bir sistem kurmaya çalışıyoruz. TÜBİTAK panel sistemine benzer ama daha da iyileştirmeler yaparak panel sistemi ile birkaç aşamada projelerimiz değerlendirildi. Projelerimizin değerlendirilmesinde 24 farklı üniversiteden ve 3 farklı kurum ve kuruluştan 39 asil panelist ve 11 tane de dış panelist desteği aldık. Panelistlerimizin tamamı alanlarında ülkemizin en değerli bilim insanlarından seçildi. Panellerde, ayrıca yerel ajans temsilcileri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığından çok değerli yönetici ve uzmanlar ve sanayici ile birlik temsilcileri de panellerde görev aldı. Böylece, projelerimizin sahada karşılığını bulması, hem üniversitemizin ihtisaslaşması hem de bölgesel kalkınmaya katkı yapmaları amaçlandı. Bu proje sadece PİKOM biriminin projesi değil. Bingöl Üniversitesinde bulunan her bir birimin projesidir. Herkesin projesidir. Sizlerden bu projelere mümkün olan en üst düzeyde katkı sunmanızı istiyorum. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.

MAKSİMUM FAYDA SAĞLAMASI İÇİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMAYA DEVAM

Açılışta son olarak söz alan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ise “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde sürdürülen bu proje bölgenin yüz akı olacak bir projedir. Pilot Üniversite seçilmek, Bingöl için ve Üniversitemiz için çok önemli. Ankara'da fazlasıyla değer verilen bir proje. Tabi amacına uygun hareket edip sonuç alabilirsek, iyi gidiyoruz. Projeleri yürüten arkadaşlar özverili çalışıyorlar. Proje yavaş yavaş ürün vermeye başladı. İnşallah daha iyiye gideceğiz. Bu noktada daha fazla özverili olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu proje aynı zamanda araştırmacı arkadaşlarımızın kendi alanlarında daha iyi olmalarını sağlayacak bir proje. Paydaşlarımızla beraber projeyi Bingöl'e maksimum fayda sağlaması için özverili çalışmaya devam edeceğiz” diye açıklamalarda bulundu.

Panel, kabul edilmiş ve devam eden projelerin yürütücülerinin sunumları ve paydaş kurum temsilcilerinin konuşmaları ile tamamlandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31809)
11 Ekim 2018 Perşembe 13:20
Neden bu panelden kimsenin haberi yok? Kendileri çalıp kendileri oynuyor.
02.10.2026
15:55
Çelik:
Çelik: 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonu sürecek
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, basın mensuplarıyla buluşmasında üniversitenin son iki yıllık çalışmalarını ve yeni dönem hedeflerini anlattı. Çelik; 30 milyon TL destekle kurulan Milli Teknoloji Atölyesi'nden Dijital Diş Hekimliği Hastanesi'ne, Teknopark'tan öğrencilere yönelik yeni merkezlere kadar hayata geçirilen çalışmaları aktarırken, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonunun önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini söyledi.
02.10.2026
15:33
12Bingölspor`da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
12Bingölspor'da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12Bingölspor, KCT 1461 Trabzon FK karşısında aldığı mağlubiyeti Adana 01 deplasmanında telafi etmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip, zorlu mücadele öncesi hazırlıklarını yoğun tempoda tamamladı.
02.10.2026
15:15
Genç Umut Kervanı`ndan 113 aileye destek
Genç Umut Kervanı'ndan 113 aileye destek
İhtiyaç sahibi ailelerin yalnız olmadığını hissettirmeyi ve temel ihtiyaçlarına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Kalabalık, çalışmalara katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.
02.10.2026
14:45
Bingöl İHH`dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH'dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye desteğinde bulundu. Öğrencilere okul çantası, beslenme çantası ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim setleri ulaştırıldı.
02.10.2026
14:32
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 76,12 gram skunk ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.
02.10.2026
13:29
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl`de gözler yarın sandıkta
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl'de gözler yarın sandıkta
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2026 yılı olağan organ seçimleri yarın gerçekleştirilecek. 10 meslek grubunda yapılacak seçimlerde 27 asıl meclis üyesi belirlenecek. BİNTSO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ise 7 Ekim Çarşamba günü yapılacak seçimle belli olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın