KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mart 2026 Çarşamba
°C

Bölgeye 20 milyon fidan

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu bölgesinde hedeflenen 14 milyon fidan üretimini aşarak 20 milyon fidana ulaştı.

Bölgeye 20 milyon fidan
24 OCAK 2017 SALI 20:16
0
2026
0
AA aa

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, 2017 yılı için Doğu Anadolu'da 14 milyon fidan dikmeyi planladıklarını belirterek, kendi hedeflerini aşarak 20 milyon fidana ulaştıklarını ve bu fidanların yıl içinde toprakla bulaşacağını söyledi.

2017 yılı için bölge genelinde fidan dikiminde 14 milyon olarak program yapmalarına rağmen şuanda 20 milyon 300 bin fidan üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Polat, yetiştirilen fidanların Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Van ve Hakkari'de toprakla buluşturulacağını aktardı.

2016 yılında da çok yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Polat, “2016 yılında Elazığ'da yapılan 75 bin dekar arazi çalışmasında 7,5 milyon fidan dikme hedefimiz vardı. Ancak yağmurun geç yağmasından dolayı dikim işlemlerine geç başladık. Ardından da kar erken başlayınca dikim işlemleri 4,5 milyonda kaldı. 2017 yılı içinde hazırlıklara başladık ve projelerimizi yaptık. Bu yılda yine bizim hedefimiz 75 bin dekar alanda çalışmak ve toplamda sadece Elazığ'a 2016'dan kalan 3 milyonla beraber toplam 9 milyon fidan dikmek. Dikimlere bağlı olarak da fidan üretim programlarımız her sene artmaktadır. Geçen sene Elazığ'da 8 milyon olan fidan üretimimiz bu sene 9,5 milyona yakındır. Bölge genelinde 14 milyon olarak program yapmamıza rağmen şuanda 20 milyon 300 bin fidan üretimi gerçekleştirdik. Fidanlarımızı Elazığ ve diğer illerde toprakla buluşturacağız. Bölgemizin ve Elazığ'ın yeşillenmesine katkıda bulunacağız” dedi.

Özel günlerde zaman zaman ücretsiz fidan dağıtıklarını da ifade eden Polat, vatandaşların cami, okul veya kendi bahçelerine fidan dikmek için müracaat ettiklerinde ücretsiz olarak fidanları dağıttıklarını da kaydetti. Elazığ dâhil bir çok ilde bulunan fidanlıklarda, fidanlar özel bakımla yetiştiriliyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
18.03.2026
02:33
Bingöl-Diyarbakır yolunda kaza: 1 Kişi Yaralandı
Bingöl-Diyarbakır yolunda kaza: 1 Kişi Yaralandı
Bingöl'de meydana gelen tek taraflı trafik kazasında kontrolden çıkan otomobil yoldan çıktı. Kazada 1 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
18.03.2026
02:32
Saadet Partisi Genç İlçe Başkanlığı`nda görev değişimi
Saadet Partisi Genç İlçe Başkanlığı'nda görev değişimi
Saadet Partisi Bingöl'ün Genç ilçesinde ilçe başkanlığı görevine Nihat Turhan getirildi. Uzun yıllardır görev yapan Suat İşcan, görevi Turhan'a devretti.
18.03.2026
02:30
Kebude:
Kebude: 'Çanakkale ruhu asla sönmeyecektir'
Şehit Gazi Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale ruhunun birlik, direniş ve bağımsızlığın simgesi olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın