KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Bomba yüklü 21 araç ele geçirildi

Lice, Kulp ve Bingöl'de yer alan Şenyayla bölgesinde operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, PKK tarafından bombalı saldırılarda kullanılacak 21 araç ele geçirdi.

Bomba yüklü 21 araç ele geçirildi
08 TEMMUZ 2016 CUMA 00:04
0
1819
0
AA aa

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yürütülen etkili operasyonlar neticesinde, saldırılarını büyük kentlerde patlatılan bombalı araçlarla sürdürmeyi planlayan bölücü terör örgütünün sivil halktan gasp ettiği ve yakın zamanda bombalı araç olarak kullanmayı planladığı 21 araç ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak, örgütün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek maksadıyla yürütülen ve bugün sona ermesi beklenen Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonunda bombalı saldırılarda kullanılacak araçlar ele geçirildi.

LÜKS MODELLER DÂHİL 21 ARAÇ BULUNDU

2016 yılının Haziran ayı başlarında istihbarat birimlerinin verdiği raporlarda terör örgütünün bazı bombalı araçların düzeneklerini Lice, Kulp ve Bingöl'de yer alan Şenyayla bölgesinde hazırlandığı ifadelerine yer verilmişti. Ayrıca, Lice, Kulp ve Bingöl üçgenindeki Şenyayla bölgesinde 3 gezici terörist grubunun bulunduğu tespit edilmişti. Bu terörist grupların her biri 25-30 kişilik timlerden oluşmakta ve içlerinde ise keskin nişancılar ve bombacılar da yer almaktaydı. 23 Haziran 2016 tarihinde başlayan ve bugün itibariyle muhtemelen son bulması beklenen Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu kapsamında etkili nokta operasyonlar ve anlık düzenlenen hava harekatları ile bu gruplar güvenlik güçleri tarafından dağıtıldı.

Yapılan etkili operasyonlar sonucunda, saldırılarını büyük kentlerde patlatılan bombalı araçlarla sürdürme planında olan BTÖ'nün sivil halktan gasp ettiği ve çok yakın bir gelecekte kullanmayı planladığı araçlar ele geçirildi. Teslim olan teröristlerin ifadelerine göre, il ve ilçelerde ve hemen sonrasında kırsalda gücü oldukça kırılan BTÖ'nün sözde liderlerinin en çok güvendiği bu türdeki hain eylem planları da Hint keneviri tarlalarına gömülmüş oldu.

Operasyon kapsamında; BTÖ mensubu teröristlerce kaçırılan ve bomba yüklü araçla saldırı eylemlerinde kullanılacağı değerlendirilen lüks modeller dahil olmak üzere toplam 21 araç bulundu. Araçlardan birinin orijinal rengi beyaz olmasına rağmen tespit edilmiş olma olasılığına karşı siyah renk ile boyandığı tespit edildi. Operasyonun başladığı tarihten bugüne kadar yaklaşık 20 ton güçlendirilmiş, patlatılmaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildi. Yakalanan araç ve ele geçirilen amonyum nitrat miktarı göz önüne alındığında, güvenlik güçlerinin oluşabilecek saldırıları önlediği ortaya çıkıyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç`e kütüphane ve etüt merkezi
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
06.05.2026
17:48
Bingöl`de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1 Mayıs'ta evden çıktıktan sonra kaybolan emekli öğretmen Kutbattin Keskin'i bulmak için 3 ilden gelen ekiplerin de katılımıyla 229 personelle arama çalışması yürütülüyor.
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın