KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Bor: 'Çözüm, eğitim ve güzel ahlakta…'

Şehrin sorunlarını sırlayıp çözüm için güçlü bir irade ortaya koyacağını belirten Bor, eğitim ve güzel ahlak vurgusunda bulunup ekledi; 'Bu değerleri taşımadığımız sürece haksızlık, adaletsizlik, liyakatsizlik, kamu malının korunması ve daha birçok konuda asla çözüm geliştiremeyiz.'

Bor: `Çözüm, eğitim ve güzel ahlakta…`
21 MART 2023 SALI 01:27
38
4780
21
AA aa

14 Mayıs 2023 günü gerçekleştirilecek 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi kamudaki görevinden istifa eden Haşim Bor, AK Parti'den Bingöl Milletvekili Aday Adayı oldu. Beraberindeki heyetle parti binasına giden Bor, müracaat dosyasını AK Parti İl Başkanı Haşim Sağlar'a takdim etti.

En genç aday adayı olarak dikkat çeken Bor, siyasete atılımının sebeplerini ve neler yapmak istediğini Bingöl Online'a anlattı.

Milletvekilinin yasama görevinin yanı sıra ilin sorunlarının çözülmesinde etkin rolünün farkında olduğunu ve şehrin çözümsüzlüklerini ortadan kaldıracak bir iradeyle katma değer sunmak istediğini ifade eden Haşim Bor: “Bingöl'ümüzün sorunlarını çözmeden, kalıcı eserler bırakmadıktan sonra elde edeceğimiz makamların hiçbir karşılığı yoktur, olmayacaktır da!” dedi.

HEDEFLERİ NELER?

‘Milletvekili olursanız neler yapmayı hedefliyorsunuz?' sorusuna “Yapacak çok iş, yürüyecek çok yolumuz var” diye yanıtlayan Bor: “Deprem gerçeğimiz var. Depreme dayanıklı bir kent oluşturulmasında etkin rol almak, bu hususta ki yasal düzenlemelerde elimizi taşın altına koymak gibi bir amacımız var. Bingöl'ün sağlık alanındaki sıkıntılarının giderilmesi, yeni yatırımların hayat bulması, teknolojik gerekliliklerin karşılanması, dışarı sevkin sona erdirilmesi ve halkımızın bu eziyetten kurtarılması hedefimiz var. Tarım arazilerinin imara kapatılması, bu alanların üretimde değerlendirilmesi, tarım sanayisinde üretimin yanında hammadde işlenmesini sağlayan tesis ve fabrikaların kurulması gibi birçok kıymetli iradenin ortaya konulması var… En önemlisi, ülkenin tarım politikalarının genel manada yeniden ele alınmasıyla alakalı bir mücadele arzumuz var. Gençlerin istihdam kaygılarının ortadan kaldırılması, emeğin ve liyakatin öncelenmesi, hakkaniyetin sağlanması, güvenin pekiştirilmesi de elbette ki yürüyeceğimiz yolun en önemli kilit taşları olacaktır. Mesleki eğitimin geliştirilmesi, işgücü potansiyellerinin artırılması, ara elaman sorununu giderici programların arttırılması için bir gayreti sergilemek de hedeflerimizin öncelerinden olacaktır” dedi.

“SORUNLARIN TEMELİNDE EĞİTİMSİZLİK ve AHLAKİ YOZLAŞMA VARDIR”

Yaşamının önemli bir dönemini kapsayan eğitim hayatıyla ilgili ‘Birden fazla bölüm okumanızın özel bir nedeni var mı?” sorusuna ise “Öğrenmekten daha güzel bir duygu olmadığını düşünüyorum” sözleriyle yanıt veren Milletvekili Aday Adayı Haşim Bor: “Okumayı seviyorum, bunu da herkese, özellikle de genç kardeşlerime tavsiye ediyorum. Tabi ki, öğrenmek kadar hayatınızda tatbik etmek de önemlidir. Bugün konuştuğumuz ya da yarın konuşacağımız tüm sorunların temelinde eğitimsizlik vardır, okumadan çok bilmek, bilgi sahibi olmadan nasihat emek vardır. Okumak sadece diploma sahibi olmak da değildir. Eğitim bir kültürdür, yaşam biçimidir, bilgi ışığında geleceğe doğru adımlarla yürümektir. Ve tabi ki, eğitim kadar önemli olan bir diğer husus da güzel ahlaktır. Diplomamız olur da güzel ahlaktan yoksun olursa, memlekete yine faydalı olamayız. Bu değerleri taşımadığımız sürece haksızlık, adaletsizlik, liyakatsizlik, kamu malının korunması ve daha birçok konuda asla çözüm geliştiremeyiz. Ben, bu minvalde bir siyaset hayaliyle yola çıktım. Gayret bizden, takdir Allah'tan. Bizlere duasıyla destek olan, tebriklerini ileten herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Tüm aday adaylarına nezaket çerçevesinde bir yarış diliyor, başarı temennilerimi iletmek istiyorum” diye konuştu.

Haşim BOR kimdir?

27 Ocak 1991 yılında Bingöl merkez doğumlu olup Üçyaka (Az Köyü) nüfusuna kayıtlıdır.

İlkokulu 3. sınıfa kadar Bingöl Kazım Karabekir İlköğretim Okulunda, 4 ve 5. sınıfı da Rize Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda okudu. 6 ve 7 sınıfı Elâzığ Gazi Kâmil Ayhan, 8. Sınıfı Bingöl Düzağaç İlköğretim Okulu'nda okudu. Lise eğitimimi ise Bingöl Ticaret Meslek Lisesi'nde tamamladı.

2012'de Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Organik Tarım Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl, Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü'nü de başarıyla bitirdi. 2015'te Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Mezunu olarak üçüncü yükseköğrenim mezuniyetini elde etti.

2021'de Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans yaptı. 2022'de Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Programcılığından mezun oldu. Şu an farklı üniversitelerde yerel yönetimler bölümü, bankacılık ve sigortacılık bölümü ile uluslararası ilişkiler bölümlerinde eğitimleri devam etmektedir.

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görev yapmakta iken görevimden istifa edip 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Ak Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100065)
22 Mart 2023 Çarşamba 19:51
yaşlı olan vekiller ve bakanlardan bir fayda görülmedi yolun açık olsun genç haşim bey
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100042)
22 Mart 2023 Çarşamba 11:33
haşim beyin şahsına birdiyeceğim yok ama ak parti kalitesini ortaya koydu yazık günah bu gibi vatandaşları umutlandırıp parasını alanlarda merhamet yok 35000 tl para karşılığı ak partide çay içmiş başkada bir şey yok haşim kardeşimiz profili ortada bu kadar .....içinde hiç bir şansıda yok ha şu var seçimi akparti alırsa haşim beyde müdür olur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100039)
22 Mart 2023 Çarşamba 09:14
Tayyip Erdoğan.in Haşim bor.u mutlaka değerlendirmesi lazım.az aşiretinin en çok oy potansiyeli bor ailesinde..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100038)
22 Mart 2023 Çarşamba 09:12
Tüm Bingöl gençliği Haşimi mecliste görmek istiyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100031)
21 Mart 2023 Salı 22:50
Süt te leke olur haşim kardeşim de olmaz yolun açık olsun kardeşim..umarım
Hep böyle temiz kalırsın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100029)
21 Mart 2023 Salı 22:17
Hep aynı şeyler kes kopyala yapıştır. İçi boş sözler herşey o vekillik maaşları için hiçkimse inanmıyor artık. Herkesein oralara ne için gittiğini bilmeyen yok : işe girme , kademe atlama, yakınına torpil vs vs işte
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100022)
21 Mart 2023 Salı 19:15
Haşim candır can. Cesaret işte . Yok vizyon yok, yok başka adammı yok. Yok kim oy verir, yok bizi bunlarmı yönetir. Diyenler sizde olmayan şeyleri millete söylemeyin elestirmeyin. Cesaretiniz varsa çıkın sahneye
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100021)
21 Mart 2023 Salı 17:12
Haşim bor bingolu en güzel temsil eder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100010)
21 Mart 2023 Salı 14:39
Haşim bor bingöl icin buyük bir şans...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99997)
21 Mart 2023 Salı 11:52
Bunlar kendilerine adaylık verilmeyeceğinin bizden daha fazla farkında. Amaç işte adaylık vermeyince bir müdürlük falan verilir
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın