KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2025 Salı
°C

Borcu olanlara fırsat

Sosyal Güvenlik Kurumu'na borçlu olan kişilerin borçları, kamuoyunda torba yasası olarak bilinen kanunun çıkması ile birlikte yapılandırılacak.

Borcu olanlara fırsat
02 NİSAN 2011 CUMARTESİ 01:21
0
2098
0
AA aa

 

Sosyal Güvenlik İl Müdürü İbrahim Mehteroğlu, kamuoyunda torba yasası olarak bilinen yasanın yürürlüğe girmesinin ardından prim borcu olanlara ödeme kolaylıkları ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
 
Mehteroğlu, “Kamu oyunda torba yasa olarak bilinen, 25.02.2011 tarihli ve 27857 (mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” kurumumuz açısından 25/02/2011 tarihinden önce tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan; 2010/Kasım ve önceki aylara ilişkin sigorta primi, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta primi ve topluluk sigorta primi ile 31/12/2010 tarihine kadar işlenen fiillere ilişkin idari para cezaları için 02 Mayıs 2011 tarihine kadar başvurmaları, 30 Haziran 2011 tarihine kadar peşin veya ilk taksitlerini ödemeleri halinde, gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer'i alacakların tamamından vazgeçilerek, 25 Şubat 2011 tarihine kadar geçen süre için TEFE/ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutar üzerinden peşin veya taksitler halinde ödeme kolaylığı getirilmiştir. Ödemenin taksitle yapılması halinde başvuru sırasında altı, dokuz, on iki, on sekiz eşit taksit seçeneklerinden birinin tercihi zorunludur. Taksitler ikişer aylık dönemler halinde ödenir. Ayrıca, cari ay borçlarının da ödenmesi gerekir. Bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir. 5510 sayılı Kanunun geçici 17. inci maddesi gereği belirli bir süreye ait prim borçlarını ödemediğinden sigortalılık süreleri durdurulan kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar (Bağ-Kur) ile tarımda kendi adına ve hesabına çalışan (Tarım Bağ-Kur) kişilerin durdurulan bu sigortalılık sürelerine ilişkin prim tutarının sigortalılıkları durdurulmamış gibi değerlendirilerek TEFE/ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın tamamının 01 Ağustos 2011 tarihine kadar ödenmesi halinde bu sigortalılık süreleri ihya edilecektir. 31/12/2010 tarihine kadar işlenen fiillere ilişkin olup, 25/02/2011 tarihinden önce kesinleştiği halde ödenmemiş olan idari para cezasının asıllarının %50'si, tahakkuk etmiş ve dava açılmış veya dava açma süresi sona ermemiş idari para cezası asıllarının %25'i ile bu tutarlara ödeme sürelerinin bittiği tarihten 25/02/2011 tarihine kadar geçen süre için TEFE/ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarlar üzerinden ödeme yapılacaktır. İdari para cezası asıllarının kalan %50'si veya %75'i ile bu cezalara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer'i alacakların tamamından vazgeçilecektir” dedi.
 
Borcu olan kişilerin ödemelerini kredi kartı ile yapılabileceğini söyleyen Mehteroğlu, “Ödenecek tutarın kredi kartı kullanmak suretiyle ödenmek istenmesi halinde, ilgili bankalar borç tutarını taksitler halinde ve taksit ödeme aylarında hesaplarına borç kaydetmek şartıyla, ödeme tarihi olarak kredi kartının kullanıldığı gün esas alınarak ödeme yapılabilecektir. Borçları yeniden yapılandırma yasası vatandaşlarımız için önemli bir fırsat olup, işlemlerde yoğunluğun yaşanmaması için başvuruların son güne bırakılmaması hususu; ilgililere önemle duyurulur” ifadelerini kullandı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2025
14:59
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 81 ildeki müdürlüklere 'acil' ibareli bir yazı gönderdi. Şap hastalığında yaşanan artış nedeniyle, ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.
01.07.2025
13:10
Bingöl Basın Konseyi`nden karikatür tepkisi!
Bingöl Basın Konseyi'nden karikatür tepkisi!
Açıklamada; 'İnançlara hakaret eden, toplumsal barışı zedeleyen ve vicdanları yaralayan bu tarz yayınları en güçlü şekilde kınıyor, hem hukuki hem ahlaki sorumluluğun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz' vurgusunun altı çizildi.
01.07.2025
11:28
Bingöl`de aranan suç makinesi yakalandı
Bingöl'de aranan suç makinesi yakalandı
Polislerin şok baskınıyla çembere alınan şahıs kıskıvrak yalandı. Şahıs, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
01.07.2025
11:18
Türkiye yanarken Bingöl`de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye yanarken Bingöl'de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye'nin birçok ili sıcaktan kavrulurken 1940 rakımlı Karlıova'da kış yeniden geldi. Soğuklar nedeniyle ilçedeki kahvehaneler sobaları tekrar kurup yakmaya başladı.
01.07.2025
11:08
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de silah kaçakçılığı yaptığı belirlenen 2 kişi yakalandı.
01.07.2025
11:02
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 5 bin 990 kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın