KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Bordrolar değiştiriliyor

Ek zam memurun hesabına yatırılacak. peki kim ne kadar alacak

Bordrolar değiştiriliyor
20 AĞUSTOS 2008 ÇARŞAMBA 10:55
0
1305
0
AA aa
Hükümetin 'eşit işe eşit ücret' kararnamesi ile kamu çalışanlarına yaptığı ek zam, 15 Ağustos itibarıyla maaşlara yansıtıldı.  Ancak açıklama maaşlar ödendikten sonra yapıldığı için söz konusu farklar halen ödenmedi. Maliye Bakanlığı'nın bu çerçevedeki çalışmalarını tamamladığı ve fark ödemelerine ilişkin bordroları bitirmek üzere olduğu öğrenildi. Dolayısıyla memurların 103 ile 264 YTL arasında değişen maaş farkları birkaç güne kadar hesaplarına aktarılacak. Döner sermaye ve ek gösterge gibi yan gelir kalemleri bulunmayan 1,6 milyon kamu çalışanı, 15 Eylül'den itibaren de maaşlarını bu zamlı halleriyle alacaklar.
Memur maaşlarında 2008'deki ilk artış, ocak ayında yapıldı. Toplu görüşmelerdeki anlaşma gereği çalışanların maaşları yüzde 2 zamlanırken 20 YTL denge tazminatı, taban aylıklar 10 YTL, ve sendika aidatı 5 YTL artırıldı. Ayrıca enflasyon farkı ödendi. Temmuz 2008'de de yine toplu görüşmeler gereği memura 20 YTL'lik denge tazminatı verildi. Buna ek olarak enflasyonun hükümetin öngördüğünden fazla çıkması nedeniyle yüzde 2'lik zam, enflasyon farkıyla birlikte yüzde 3,96 olarak ödendi. Son olarak 'eşit işe eşit ücret' çalışması çerçevesinde 15 Ağustos'tan geçerli olacak şekilde memur maaşlarında 103 ile 264 YTL'lik artış sağlandı.

Kamu çalışanlarına dönük son ek ödeme düzenlemesi, toplu görüşmelerle ilgili beklentileri azalttı. Daha önceki yıllarda yüzdelik zamla birlikte denge tazminatı ödemesi ve taban maaşlarda iyileştirme yapan hükümetin, bu sefer yalnızca yüzdelik zamla yetineceği ifade ediliyor. Zam oranının ise yıllık 2009'daki enflasyon tahmini olan yüzde 7,5 civarında olacağı belirtiliyor. 15 Ağustos Cuma günü başlayan toplu görüşmelerin ikinci turu perşembe günü yapılacak.

Öte yandan kamudaki maaş dengesizliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan düzenleme, emeklilerin tepkisini çekti. Kamu çalışanlarının maaşlarındaki iyileştirmenin kendilerine yansıtılmamasına tepki gösteren memur emeklileri, 'üvey evlat' muamelesi görmekten dert yandı. Ortak bir açıklama yapan Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Yücel Coşkun ile Türk Emekli Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, daha önceki yıllarda memur maaşlarında yapılan iyileştirmenin aynen emeklilerine de yansıtıldığına dikkat çekti. Emeklilerin zor şartlar altında yaşamaya çalıştıklarını ifade eden başkanlar, emekli memur maaşlarında 200 YTL'lik seyyanen iyileştirme talep etti.

Memura 6 ayda 276 ile 480 YTL arasında artış

Son zamla birlikte memur maaşlarında, bu yılın ocak-ağustos ayları arasında 275 ile 480 YTL'lik iyileştirme sağlandı. Söz konusu 6 aylık dönemde enflasyon farklarıyla birlikte memur maaşları 5 kez arttı. Böylece Aralık 2007'de 843 YTL olan en düşük memur maaşı, 276 YTL'lik net artışla 1.119 yeni liraya yükseldi. Aynı şekilde geçen yılın sonunda 1.037 YTL olan öğretmen maaşı ise 297 YTL artarak 1.334 yeni lirayı buldu. En yüksek artış ise mühendisler için sağlandı ve 1.512 YTL olan maaşları, 6 ay içinde 480 YTL'lik net artışla 1.992 yeni liraya çıkarıldı. Aylık dönemde artış tutarı poliste 300 YTL, teğmende 355 yeni lira, araştırma görevlisinde 366 YTL şeklinde gerçekleşti. 


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
26.08.2025
13:34
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi tarafından, Bingöl Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi iş birliğiyle, Özel Bingöl Hastanesi'nin ana sponsorluğunda 'Çocuk Şenliği' düzenleniyor.
26.08.2025
13:25
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
2025 YKS sonuçlarına göre Bingöl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne yerleşen Genç eski Belediye Başkanı Ariç, azmiyle gençlere örnek oldu.
26.08.2025
12:38
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Beraberindeki heyetle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Çekiciler'i ziyaret eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik; 'Bingöl'ü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir inovasyon ve teknoloji merkezi haline getirmek en öncelikli hedeflerimiz arasında' dedi. Genel Müdür Yardımcısı Çekiciler ise 'Tüm destekleri vermeye hazırız' dedi.
26.08.2025
12:00
Zorunlu Trafik Sigortası`nda önemli değişiklik
Zorunlu Trafik Sigortası'nda önemli değişiklik
Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Zorunlu trafik sigortasında sigorta yenileme, yeni sigorta yapma ve hasar sonrası basamak işlemleriyle ilgili kurallar yeniden belirlendi. Uygulama, 1 Ocak 2026 itibarıyla başlayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın