Borsa rekor kırdı, dolar 1,32'yi gördü
Dış piyasalardaki olumlu seyir ve cumhurbaşkanlığı adayına ilişkin belirsizliğin ortadan kalkmasıyla borsa tüm zamanların rekorunu kırarken, dolar 1,3275 YTL'ye indi.
26 NİSAN 2007 PERŞEMBE 09:20 |
0 |
1116 |
0 |
|
AA |
aa |
|
İSTANBUL - Küresel likidite ve dış piyasalardaki olumlu seyrin yanında cumhurbaşkanlığı adayı bekleyişinin aşılmasıyla borsa tarihi rekora koşarken, dolar 1,32 YTL'ye indi. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası 48 bin puanı aşarak tüm zamanların zirvesine çıktı. Ulusal 100 Endeksi 1.017 puanlık artışla 48 bin 32 puana yükseldi. Hisse senetlerinin değer kazancı yüzde 2.16 olarak gerçekleşti. Endeksin bundan önceki tarihi kapanış rekoru, 47 bin 728 puanla 27 Şubat 2006'da kırılmıştı.
DOLAR 1,32 YTL'YE İNDİ Bir süredir 11 ayın en düşük seviyelerinde seyreden dolar, 1,33 YTL'nin de altını gördü. Bankaların en iyi dolar alış kotasyonları 1,3275 YTL ile 9 Mayıs 2006'dan beri yeni en düşük seviyeye geriledi.
Tahvil ve bono piyasasında en çok işlem gören 4 Şubat 2009 vadeli tahvilin bileşik faizi de yüzde 18.22 ile 12 Haziran 2006'dan beri yeni en düşük seviyesini gördü.
UZMANLAR NE DİYOR? Süha Yaygın (Toronto Dominion Bank Trader): Cumhurbaşkanlığıyla ilgili soru işaretleri ortadan kalktı. Bütün gelişmekte olan piyasalarda olumlu bir hava var. ABD'deki Dow Jones hisse senetleri ilk defa 13 bini aştı. Kısa vadede bu süreci değiştirecek birşey görmüyoruz. Şu anda hava genel anlamda olumlu. Dünyada işler çok iyi gidiyor ve Türkiye'de faizler normalin üzerinde reel getiri sağlıyor. Bu yüzden Türkiye yatırım piyasaları arasında en çok ilgiyi çeken ülke konumunda.
Sevim Şahin (Eczacıbaşı Menkul Değerler): Cumhurbaşkanlığıyla ilgili belirsizliklere rağmen endeksin yükselmesi, uluslararası piyasaların yukarıya gitmesinin bir sonucu. Uluslararası piyasalarda düzeltme olmazsa bizde de bu ivmenin korunmasını bekleyebiliriz. Doların 1,30'lara kadar gitme olasılığı var. Yabancı yatırımcının gelmesiyle arz fazlası var; bu nedenle dolar geriliyor.
ntvmsnbc
|
21.08.2026 22:19
 |
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI |
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu. |
|
21.08.2026 21:07
 |
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp |
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu. |
|
21.08.2026 21:06
 |
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı |
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu. |
|
21.08.2026 21:04
 |
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü |
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor. |
|
21.08.2026 21:03
 |
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek |
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi. |
|
21.08.2026 21:02
 |
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı |
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi. |
|
|