KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Mayıs 2025 Cuma
°C

Borsaya gelen şirkete vergi indirimi

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, halka açıklık oranlarına bağlı olarak bir vergi indiriminin gündeme getirilmesini düşündüklerini bildirdi.

Borsaya gelen şirkete vergi indirimi
05 ARALIK 2007 ÇARŞAMBA 17:35
0
966
0
AA aa

5. Uluslararası Finans Zirvesindeki “İstanbul'un Rekabetçi Avantajları ve Beklentiler” konulu oturumunda konuşan Erkan, tutarlı ve adil vergi rejimi gerektiğini söyledi.

İSTANBUL'U FİNANS MERKEZİ YAPABİLİRİZ

Dünya borsaları içinde son 10 yılda gelişmekte olan ülkelerin piyasa değerinde artış olduğunu, yüzde 9'larda olan payın yüzde 20'ye yükseldiğini ifade eden Erkan, Türkiye'nin de piyasa değeri açısından dünya borsaları içinde 26., gelişmekte olan piyasalarda ise 13. sırada geldiğini anlattı. Erkan, tahvil piyasalarında ise İMKB'nin dünya piyasaları içinde 5. sırada olduğunu ifade etti.

Erkan, “Hisse senetlerinin el değiştirme hızı bakımından İMKB dünyada 15. sırada. Türkiye daha önce hep ilk 3-5 içindeydi. Aslında bu güzel bir gelişme” diye konuştu.

Dünya borsalarının piyasa değeri açısından bakıldığında, 11 Eylül'den sonra 2001-2007 yılları arasında gelişen piyasaların yüzde 513, gelişmiş piyasaların ise yüzde 44 büyüdüğüne dikkat çeken Erkan, “Gelişen piyasalara akan müthiş bir sermaye var. Çin, Rusya ve Hindistan ön planda geliyor. Orta Doğu, Suudi Arabistan, Mısır gibi ülkelere giden sermayede 11 Eylül etkili, batıdaki sermayenin kendi ülkelerine döndüğünü görüyoruz” görüşünü aktardı.

İYİ BİR YIL GEÇİRDİK

Toplam halka arzlardan elde edilen sermaye açısından iyi bir yıl geçirdiklerini ve 2000 yılını geçtiklerini ifade eden Erkan, bunun içindeki yabancı payının yüzde 66 olduğunu, halka açık kısımdaki yabancı payının ise yüzde 72 seviyesinde bulunduğunu kaydetti.

Hüseyin Erkan, İstanbul'un finans merkezi olması konusunda İMKB'nin katkılarına ilişkin de halka arzların artırılması ve teşvik edilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Halka açıklık oranlarına bağlı olarak bir vergi indiriminin gündeme getirilmesini düşünüyoruz. Bu şekilde şirketlerin daha büyük oranda halka açılmaları teşvik olacaktır” dedi.

Özellikle Körfez sermayesine daha etkin bir şekilde erişim imkanı sağlamaya çalıştıklarını anlatan Erkan, Avrasya Borsalar Federasyonunu daha etkin kullanarak borsalar arası işbirliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini, ortak endeks fonları ve endekslerin oluşturulmasını istediklerini, İstanbul'un finans merkezi olması projesine İMKB'nin katkısının zaten yıllardır sürdüğünü belirtti.

Erkan, İstanbul'un imajı ve markalaşma çalışmalarının da önemli olduğunu, bölgesel finans merkezi yönetim birimi oluşturulması gerektiğini kaydetti.




Hurriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.05.2025
20:41
Bingöl`de deprem! Merkez üssü Kiğı
Bingöl'de deprem! Merkez üssü Kiğı
Son günlerde irili ufaklı 20'yi aşkın depremin yaşandığı Bingöl'de sarsıntının şiddeti bu kez arttı. Merkez üssü Kiğı ilçesi olan 4,3 büyüklüğündeki deprem ilçede korku yarattı.
29.05.2025
16:46
Bingöl halkından siyasilere konut ihtiyacı için TOKİ çağrısı!
Bingöl halkından siyasilere konut ihtiyacı için TOKİ çağrısı!
Konut fiyatlarındaki ve kiralardaki sıra dışı artış karşısında zorluk yaşayan halk, TOKİ'nin taksitli konut imkanlarından yararlanmak için siyasilere çağrıda bulundular: 'Bingöl'ün depremsellik riski üzerinden halk yararına bir fırsat yaratılabilir. Bu konuda samimi bir adım atılmasını bekliyoruz'
29.05.2025
16:27
Bingöl`de kaçakçılık operasyonu
Bingöl'de kaçakçılık operasyonu
Genç ilçesi mülki sınırları içerisinde 1 şahsın ev ve eklentilerinde arama gerçekleştirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli şahıs hakkında adli işlemlere başlandığı belirtildi.
29.05.2025
15:42
Gençli kadınlara GÜZEL destek!
Gençli kadınlara GÜZEL destek!
Bir yıl boyunca kurslarda eğitim alan ADEM kursiyerleri, Genç Kaymakamı Muhammed Güzel'in 'Aile Yılı' jestiyle Karadeniz Turuna çıktılar.
29.05.2025
15:15
Sürücüler DİKKAT! Kanun teklifi komisyondan geçti
Sürücüler DİKKAT! Kanun teklifi komisyondan geçti
Trafik cezalarının artırılmasına yönelik düzenlemeleri de içeren Karayolları Trafik Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Öte yandan üretilen yeni nesil radar cihazı, otoyolların yanında bundan sonra yerleşim yerlerinde de kullanılacak. İşte tüm detaylarıyla yeni düzenlemeler…
29.05.2025
14:54
Bingöl`de yabancı uyruklu 2 şahsın sınır dışı edilmesi kararı
Bingöl'de yabancı uyruklu 2 şahsın sınır dışı edilmesi kararı
Bingöl'de kaçakçılık suçlarından haklarında tahdit kaydı bulunduğu ve kimlikleri iptal edildiği belirlenen yabancı uyruklu 2 şahıs sınır dışı edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın