KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Börü davası 18 ağustos'a ertelendi

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı dava 18 Ağustos’a ertelendi.

Börü davası 18 ağustos`a ertelendi
06 HAZİRAN 2016 PAZARTESİ 23:36
0
1771
0
AA aa

Diyarbakır'da 6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda PKK'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin 18'i tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın 6'ncı duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme davayı 18 Ağustos'a erteledi.

Güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen dava, saat 10.30'da Ankara Adliyesi'nde kapalı usul görülmeye başlandı. Duruşmaya mağdur yakınları ile çok sayıda avukatın yanı sıra siyasi parti yetkilileri, STK temsilcileri katıldı.

Davada ‘çocuk sanık' A.S'nin ifadesi tutuklu bulunduğu Diyarbakır D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve görüntü bilişim sistemi (SESBİS) ile alındı. A.S. üzerine atılı suçlamaları ret etti.

Daha önceki ifadesinde katil zanlısı Sedat Çoban'ı tanımadığını ifade eden A.S, bu duruşmada Sedat Çoban'ı teşhis etti. Mağdur avukatları A.S'nin ifadelerinin çelişkili olduğuna dikkat çekti.

Davaya ayrıca bilirkişiye gönderilen görüntüler de geldi. Bilirkişiden gelen görüntülerden Rıdvan Baş, Mehmet Çağlar ve Erkan Balaban muhtemel teşhis edildi. Sanıklar bilirkişiden gelen raporlardaki kişilerin kendileri olmadığını ileri sürdü.

Mağdur yakınları ise bilirkişi raporunun dikkate alınarak, tutuksuz yargılanan Rıdvan Baş'ın tutuklanmasını talep etti. Mağdur avukatları ayrıca mahkemeden dosyaları davayla birleştiren suça sürüklenen çocukların, DNA, HTS ve parmak izlerini istedi.

Savcı tutuklu bulunan 18 kişinin tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Duruşmada verilen aranın ardından mahkeme davanın 18 Ağustos'a ertelenmesine karar verdi. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
01.07.2026
08:20
Bingöl`de ‘koruyucu aile` çağrısı
Bingöl'de 'koruyucu aile' çağrısı
Bingöl'de Koruyucu Aile Günü'nde farkındalık etkinlikleri düzenlendi. Yürütülen çalışmalarla koruyucu aile hizmetinin toplumun her kesiminde daha fazla tanınmasını amaçladıklarını belirten Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, daha fazla çocuğun sevgi dolu bir aile ortamında büyümesine katkı sağlamayı ve koruyucu aile bilincini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın