KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mart 2026 Cuma
°C

Börü davası için platform kurulacak

STK ve basın temsilcileriyle bir araya gelen Yasin Börü Davası’nın avukatları, dava sürecinin daha iyi takip edilebilmesi için Türkiye'deki STK'lar ile birlikte bir platform kurmayı kararlaştırdıklarını belirtti.

Börü davası için platform kurulacak
25 MART 2016 CUMA 04:09
0
1727
0
AA aa

Yasin Börü Davası'nın avukatları İstanbul Bahariye Mevlevihane'sinde sivil toplum kuruluşları ve basın-yayın organları temsilcileriyle bir araya geldi. Yasin Börü Davası sürecinin daha adil bir şekilde ilerlemesi için STK ve basın temsilcileriyle istişarelerde bulunan avukatlar, Türkiye'deki STK'lar ile birlikte platform kurmayı kararlaştırdıklarını belirtti.

Soruşturma sürecinde yaşanan hukuksuzluklardan ve ihmallerden söz eden dava avukatlarından Murat Sadak, delillerin toplanmasında titiz davranılmadığını söyledi.

Sadak, “Henüz DNA örnekleri alınmış değil. Bazı tanıklar daha dosyalar açılır açılmaz tahliye edildi. Emniyetten istenilen MOBESE görüntüleri ise tam da olayın yaşandığı saatlerdeki kayıtlarının silindiğini söylediler. Ya gerçekten işgüzarlık yapılarak Diyarbakır'ın adeta yakıldığı günde kamera kayıtları silindi. Ya da silindi bahanesi ile mahkemeye verilmek istenmiyor.” dedi.

Dava avukatlarından Hukukçular Derneği Başkanı Av. Mehmet Sarı ise yaptığı açıklamada, "Son dönemde ülkemizde yaşanan en derin olaylardan bir tanesi Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesi olduğudur. Bu katliamın, Türkiye tarihi açısından bir mihenk taşı olduğunu düşünüyorum. Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilmesi olayını, bu ülke çok acı bir şekilde yaşadı. Kobani bahaneli olaylar neticesinde 52 vatandaş ölmüştür. Bu olay gösterdi ki Kürt haklarını savunduğunu iddia eden partiyi tanıma açısından da dönüm noktası olmuştur. Bölgede halka yaptıkları zulümler göz önüne çıkmıştır. Bu olayların karanlık eller neticesinde gerçekleştirildiği görülmüştür. Dava sürecinde bunu daha yakından görmüş bulunmaktayız.” diye belirtti.

Yasin Börü ile sembolleşen bu sürecin artık bir platform şeklinde bir araya gelerek yürütülmesinin daha faydalı olacağına vurgu yapan Sarı, toplantıya katılan STK'lar ile birlikte bu sürecin, salt mahkemeler ile değil Türkiye'deki tüm STK'lar ile birlikte platform şeklinde yürütülmesini uygun gördüklerini sözlerine ekledi.

Toplantının devamı basına kapalı olarak gerçekleşirken STK'lardan platformun hangi zeminde kurulması gerektiğine dair fikir ve önerilerin alındığı öğrenildi. STK temsilcileri ile istişarelerin, ileri bir tarihte de devam edeceği belirtildi. (İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın