KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2025 Çarşamba
°C

Börü'nün hayatı sahneleniyor

Yapımcı Muammer Ahmet Yıldız, 6-7 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü’nün hayatını sahneleyeceklerini belirterek, çalışmalarını tamamladıktan sonra tiyatronun galasını Diyarbakır’da yapacaklarını söyledi.

Börü`nün hayatı sahneleniyor
13 EKİM 2015 SALI 03:29
0
2234
0
AA aa

 Geçen yıl 6-7 Ekim olaylarında ihtiyaç sahibi ve mağdur ailelere kurban eti dağıttığı esnada,  vahşice katledilen Yasin Börü'nün hayatı tiyatro olarak sahnelenecek.

Henüz hazırlık aşamasında olan proje hakkında İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Yapımcı Muammer Ahmet Yıldız, sahneleyecekleri tiyatro ile gençlere 'Nasıl Yasin Olunabileceği' mesajını vereceklerini ifade etti.

Yapımcı Yıldız, 28 Şubat post modern darbesini sahnelediklerini de ifade ederek, “Biz yapacağımız bu çalışma ile gençlere ‘Nasıl Yasin olunabilir' şeklinde bir oyun sahneleyeceğiz. Bir Yasin olabilmek için ne yapmak lazım. Yasin gibi yaşamak, uyumak ve anneye Yasin gibi evlat olabilmek için ne yapmak lazım olduğunu oyunda sahneleyeceğiz. Yasin'e yapılan haksızlığın tarihte yapılıp yapılmadığını sahneleyeceğiz. Biz bunu göğsümüzü gere gere dimdik durarak doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere il ilçe ilçe projemizi sahneleyeceğiz. Hatta Balkanlar ile Avrupa'da da bunu sahneleyeceğiz.” dedi.

“GALAMIZI DİYARBAKIR'DA YAPACAĞIZ”

Yasin Börü'nün dindar gençliğin sembolü olduğunun altını çizen Yıldız, devamla şu ifadeleri kullandı: Projemiz başlangıç aşamasındadır. Biz şuan Yasin'i araştırıyoruz. Yasin'i de en iyi ailesi anlatıyor. Ailesi ile de irtibata geçeceğiz. Biz Yasin'in evdeki, odasındaki, annesine karşı davranışını anlatacağız. O kurban etini eline alıp da dışarı çıkan hem merhameti hem de cesareti anlatacağız. Oyun yazıldıktan ve kadromuz tamamlandıktan sonra galamızı Diyarbakır'da yapacağız. Çalışmalarımız dört ayı bulur ve oyunu sahneleriz. Tiyatronun senaryosunu Senarist Muhammed Aslan yazıyor. Kendisi, Karanlıkta Açan Çiçekler oyununun senaristidir. Bu çalışmada ondan istifade edeceğiz.”

Yapacak olacakları çalışmanın kendilerine ait olmadığını sözlerine ekleyen Yıldız, çalışmanın kendini merhametli ve inançlı hisseden herkesin çalışması olduğunu ifade etti.

Kendilerinin sadece projede yer aldıklarına dile getiren Yıldız son olarak, esas işin hakkını verenlerin bölgedeki Müslümanlar olduğunu belirterek, kendilerinin de bölge Müslümanlarına karşı görevlerini ifa etmeye çalıştığını vurguladı. Tiyatronun organizesinde Araştırmacı Yazar Emine Şenlikoğlu da yer alıyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.09.2025
18:23
Başkan Arıkan: `Bingöl`ün afet müdahale kapasitesi artıyor`
Başkan Arıkan: 'Bingöl'ün afet müdahale kapasitesi artıyor'
Bingöl Belediyesi, yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası'nın yapım sürecine başladı. Modern tesislerle birlikte şehir, yangın ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelirken müdahale kapasitesi de önemli ölçüde artacak. Başkan Arıkan: 'Bu merkezle şehrimiz afetlere müdahale gücünü artıracak ve arama-kurtarma ekiplerimizin çalışmalarını tek çatı altında yürütmelerini sağlayacak.'
10.09.2025
18:21
Bingöl`de Tüketici Hakem Heyeti`ne 230 başvuru yapıldı
Bingöl'de Tüketici Hakem Heyeti'ne 230 başvuru yapıldı
Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, aldatıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
10.09.2025
15:30
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi`nde…
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi'nde…
HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya; 'Çalışmalara başlayan yeni firmanın yetkilileri, Millet Bahçesinin kasım ayına kadar bitirileceğini söylediler. Temennimiz, bir an önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasıdır' dedi.
10.09.2025
15:10
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl`e Geliyor
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl'e Geliyor
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdulhadi Turus, Bingöl halkını bu güzel şenliğe davet ederek geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımak adına 10 Eylül 2025 günü (bugün) 17:00 -22:00 saatleri arasında bütün Bingöl halkını Bingöl Kentpark'a buluşmaya davet etti.
10.09.2025
14:59
Türkiye`de kuraklık haritasında Bingöl…!
Türkiye'de kuraklık haritasında Bingöl…!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dehşet veren haritayı paylaştı. Son 12 aylık kuraklık haritasına göre; Türkiye'nin büyük kısmı şiddetli ve olağanüstü kuraklık yaşıyor. Haritada Bingöl'ün yer aldığı kategori ise su kaynaklarının korunması, su tasarrufu ve daha birçok tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor.
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın