KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Börü'nün hayatı sahneleniyor

Yapımcı Muammer Ahmet Yıldız, 6-7 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü’nün hayatını sahneleyeceklerini belirterek, çalışmalarını tamamladıktan sonra tiyatronun galasını Diyarbakır’da yapacaklarını söyledi.

Börü`nün hayatı sahneleniyor
13 EKİM 2015 SALI 03:29
0
2433
0
AA aa

 Geçen yıl 6-7 Ekim olaylarında ihtiyaç sahibi ve mağdur ailelere kurban eti dağıttığı esnada,  vahşice katledilen Yasin Börü'nün hayatı tiyatro olarak sahnelenecek.

Henüz hazırlık aşamasında olan proje hakkında İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Yapımcı Muammer Ahmet Yıldız, sahneleyecekleri tiyatro ile gençlere 'Nasıl Yasin Olunabileceği' mesajını vereceklerini ifade etti.

Yapımcı Yıldız, 28 Şubat post modern darbesini sahnelediklerini de ifade ederek, “Biz yapacağımız bu çalışma ile gençlere ‘Nasıl Yasin olunabilir' şeklinde bir oyun sahneleyeceğiz. Bir Yasin olabilmek için ne yapmak lazım. Yasin gibi yaşamak, uyumak ve anneye Yasin gibi evlat olabilmek için ne yapmak lazım olduğunu oyunda sahneleyeceğiz. Yasin'e yapılan haksızlığın tarihte yapılıp yapılmadığını sahneleyeceğiz. Biz bunu göğsümüzü gere gere dimdik durarak doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere il ilçe ilçe projemizi sahneleyeceğiz. Hatta Balkanlar ile Avrupa'da da bunu sahneleyeceğiz.” dedi.

“GALAMIZI DİYARBAKIR'DA YAPACAĞIZ”

Yasin Börü'nün dindar gençliğin sembolü olduğunun altını çizen Yıldız, devamla şu ifadeleri kullandı: Projemiz başlangıç aşamasındadır. Biz şuan Yasin'i araştırıyoruz. Yasin'i de en iyi ailesi anlatıyor. Ailesi ile de irtibata geçeceğiz. Biz Yasin'in evdeki, odasındaki, annesine karşı davranışını anlatacağız. O kurban etini eline alıp da dışarı çıkan hem merhameti hem de cesareti anlatacağız. Oyun yazıldıktan ve kadromuz tamamlandıktan sonra galamızı Diyarbakır'da yapacağız. Çalışmalarımız dört ayı bulur ve oyunu sahneleriz. Tiyatronun senaryosunu Senarist Muhammed Aslan yazıyor. Kendisi, Karanlıkta Açan Çiçekler oyununun senaristidir. Bu çalışmada ondan istifade edeceğiz.”

Yapacak olacakları çalışmanın kendilerine ait olmadığını sözlerine ekleyen Yıldız, çalışmanın kendini merhametli ve inançlı hisseden herkesin çalışması olduğunu ifade etti.

Kendilerinin sadece projede yer aldıklarına dile getiren Yıldız son olarak, esas işin hakkını verenlerin bölgedeki Müslümanlar olduğunu belirterek, kendilerinin de bölge Müslümanlarına karşı görevlerini ifa etmeye çalıştığını vurguladı. Tiyatronun organizesinde Araştırmacı Yazar Emine Şenlikoğlu da yer alıyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın