Boş binaları kontrol eden polis, madde bağımlısı şahıslara kimlik sorunca olan oldu. Kimliklerini ibraz etmek istemeyen şahıslar, önce polise karşı koydu ardından yerdeki cam parçalarıyla dehşet saçtılar.
Edinilen bilgiye göre, dün saat 18.00 sıralarında Kültür Caddesi üzerindeki bir boş binayı kontrol eden Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, madde bağımlısı 8 kişilik bir grupla karşılaştı. Kimliklerini ibraz etmelerini isteyen polise karşı koyan şahıslar, polisin ikna çalışmalarına karşılık yerdeki camları alarak kendilerine zarar vermeye başladılar. Polisin müdahalesine karşılık veren şahıslar, daha sonra olay yerinden kaçmak istedi. 3 kişiyi yakalayan polis, kaçan şahısların yakalanması için uzun süre koşuşturdu ancak şahıslar ara sokaklara girerek izini kaybettirdi. Yakalanan şahıslar, sorgulamaları yapılmak üzere Yenişehir Polis Merkezi'ne götürüldü.
Kullanılmayan boş binaların günlük kontrolden geçirildiğini belirten yetkililer, çevreye zarar veren ve halkı rahatsız eden kişilerin yakalanması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirttiler.
BİNGÖL KENT HABER